Mijn lippenstiften collectie

De mensen die me al iets langer kennen, weten dat ik een echte freak ben op vlak van lippenstiften. Elke keer wanneer ik een cosmeticawinkel passeer, moet ik naar binnen gaan om zoveel mogelijk verschillende kleuren lippenstift uit te testen op mijn hand. Vandaag toon ik jullie welke lippenstiften ik allemaal heb.

Yves Rocher

  • Rouge Brillance Végètale

Uit deze collectie van Yves Rocher heb ik twee lippenstiften. De lippenstift met de rode tint is 23. Corail Pop. De lippenstift met de roze tint is 33. Rose Sorbet. Deze twee lippenstiften waren één van de eerste lippenstiften die ik kocht en zijn niet heel fel van kleur op je lippen. Deze lippenstiften dekken ook niet heel goed en zorgen voor een zomers tintje aan je lippen. Ik zocht eens op de site van Yves Rocher of ze nog te koop waren maar ze zijn niet meer te vinden tussen de huidige collectie.

 

  • Crayon lèvres éclat 

Uit de collectie van de glossy lippotloden heb ik twee lippenstiften of brede lippotloden. Ook deze twee lippenstiften heb ik al iets langer. Ook deze lippenstiften zijn niet heel dekkend, maar zijn wel zomers. Ik heb de kleuren Poupre lumineux (een roze lippenstift met paars accent) en Rouge flamboyant (een roze-rode lippenstift).

 

  • Grand Rouge

Uit deze collectie heb ik drie lippenstiften waarvan ik 72. Rose Halè het meest gebruik. Dit is een nudekleur en dus makkelijker te dragen tijdens het dagelijks leven. Daarnaast heb ik ook de kleuren 13. Rose Somptueux (een fel roze kleur) en 43. Corail Incandescent (een rode kleur). Deze kleuren draag ik iets minder omdat ze fel zijn (ik heb de neiging om minder snel felle kleuren te dragen). De lippenstiften uit deze collectie dekken veel meer in tegenstelling tot de lippenstiften uit de twee andere collecties. Deze collectie bestaat nog maar heeft iets andere hulsen en de kleuren hebben ook andere nummertjes.

 

Hema

  • Soft matt lipbalm

Ook van Hema heb ik drie lippenstiften. Deze komen alle drie uit de collectie soft lip balm en zijn eigenlijk brede lippotloden. Ik heb de kleuren 10 (donker bordeaux kleur), 11 (licht bordeaux kleur) en 13 (licht bruine nudekleur). De kleur 11 heb ik al het langste en was vroeger mijn favoriet. Dit was eigenlijk mijn eerste ‘nude’kleur. Op mijn lippen lijkt hij niet al te bordeaux en neigt hij naar nude. Een tijdje daarna kocht ik ook de andere kleuren. Ik draag 13 net iets meer dan 11, omdat ik meer van nudekleuren hou in het dagelijks leven. De lippenstiften zijn enorm zocht op de lippen en blijven lang op de lippen.

 

The Body Shop

  • Matte lip liquid

Ik heb maar twee liquid lippenstiften en deze zijn beiden van The Body Shop. Het zijn de kleuren Crete Carnation 030 (nudekleur) en Tuscany Lily 035 (bordeaux kleur). Het zijn hele fijne lippenstiften. Ze zijn heel zacht en romig en blijven vrij lang op de lippen. Bij Tuscany Lily zie ik soms wel precies wat klontertjes bij het aanbrengen maar wanneer je je lippen over elkaar wrijft net na het aanbrengen, zijn deze klontertjes weg.

 

BE Creative Make Up

  • Matte lipstick

BE Creative Make Up heb ik begin dit jaar ontdekt als cosmeticaproducent. Ook hier heb ik weer twee lippenstiften van en beide uit de matte collectie. Deze zijn 002 Rumour (nudekleur) en 005 Playboy (bordeaux kleur). Ook deze lippenstiften zijn heel romig en fijn om mee te werken. Ze blijven ook vrij lang op je lippen zitten.

 

Kiko

  • Matte lipstick

Uit de collectie van Kiko heb ik één matte lippenstift in een fel roze tint. Dit is de kleur 304 Velvet passion. De kleur is heel dekkend en wanneer het is aangebracht voelt het heel romig aan. Alleen bij het aanbrengen voelt de lippenstift heel korrelig aan. Ik kies deze lippenstift minder snel vanwege het aanbrengen en de felle kleur. Wat ik heel tof vind aan de huls van de lippenstift is het magneetje binnen in. Zo gaat hij minder snel op in je make-uptas.

  • Fusion lipstick

Ook heb ik een rode lippenstift van Kiko. Deze is voor de verandering geen matte lippenstift. De kleur die ik heb is 414 Smart. Buiten het feit dat de andere mat is, zijn er nog enkele verschillen. Deze rode lippenstift is veel romiger van textuur, zowel bij het aanbrengen als op de lippen. Ook is de huls van deze lippenstift net iets simpeler, zonder magneet. Een grote gelijkenis is dat beide lippenstiften goed dekken.

 

L’Oreal

  • In samenwerking met Balmain

Ook ik heb uiteindelijk nog twee lippenstiften kunnen bemachtigen van L’oreal x Balmain. Deze collectie is een limited edition. Er zijn nog enkele van deze limited edition te koop op Bol.com, dus haast je voor ze op zijn. Deze limited edition bestaat uit 12 lippenstiften en is opgedeeld in 3 delen: Rock (de lippenstiften met de blauwe huls), Safari (de lippenstiften met de groene huls) en Couture (de lippenstiften met de zwarte huls). Ik heb twee lippenstiften die behoren tot Couture en dus een zwarte huls hebben. Domination is een diep rode kleur en Confession is een koraalachtige nudekleur. Het zijn heel mooie dekkende en romige lippenstiften die heel lang op je lippen blijven. Sinds deze collectie heb ik L’Oreal dus ontdekt!

 

Zelf ben ik niet heel erg goed in make up maar zoals je misschien al merkt, ben ik verslaafd aan lippenstiften.

Om de lippenstift van mijn arm te vegen, gebruikte ik de 3-in-1 Verfrissende reinigingsdoekjes voor Ogen, gezicht en lippen van Nivea. Deze doekjes zorgen ervoor dat de lippenstift makkelijk weggaat (bij de ene al wat makkelijker dan de andere, maar dat ligt ook vaak aan de lippenstift). Deze doekjes hebben de typische, frisse Niveageur.

IMG_6913

Een vraag aan jou: Welke lippenstiften gebruik je het vaakst? Wat raad jij aan?

Veel liefs,

Amelie

25 gedachten over “Mijn lippenstiften collectie

Plaats een reactie