Welkom in Mechelen | Tag

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een tag invulde. Vandaag vulde ik de ‘Welkom in … tag’ in. In mijn geval is dit Mechelen, omdat ik woon in Mechelen en omdat het een enorm toffe en gezellige stad is.

  • Wat is je connectie met Mechelen?

Ik woon al zolang ik me kan herinneren in Muizen, een deelgemeente van Mechelen. Muizen is de deelgemeente waar Planckendael, de dierentuin gelegen is. Tijdens het secundair onderwijs en het hoger onderwijs ging ik in de stad naar school. Het is dus mijn thuisstad.

  • Wat maakt Mechelen een fijne (woon)plaats?

Mechelen is een kleinere stad ten opzichte van Antwerpen, Brussel of Gent, maar groot genoeg om verschillende activiteiten te doen. Daarnaast is Mechelen ook gewoon een gezellige stad, omdat de stad net zo klein is.

  • Wat mis je? Wat zou naar jouw mening anders kunnen? Wat irriteert je?

Wat ik mis, zijn enkele winkel- en restaurantketens. Ik vind dat Starbucks en Primark zeker welkom zijn in Mechelen. Andere mensen zullen dan weer andere ketens, winkels en restaurants missen, maar deze twee schieten me als eerst te binnen. Anderen zullen vinden dat dit afbreuk zou doen aan de stad maar dit is volgens mij zeker niet waar.

Wat er naar mijn menig ander zou kunnen, zijn de verkeerssituaties en werken in en rondom de stad (vooral wegenwerken). De wegwerken, maar ook gewone bouwwerken, irriteren me een beetje omdat het vaak onnodige werken zijn of ze worden allemaal tegelijk uitgevoerd.

  • Wat vind je het mooiste gebouw?

Eén van de mooiste gebouwen vind ik het sociaal huis van Mechelen. Langs de buitenkant ziet het er prachtig uit. Daarnaast vind ik ook de gevels van de huisjes Sint-Jozef, Den Duivel en ’t Paradijs op de Haverwerf ook prachtig omwille van de kleurtjes van de gebouwen Sint Jozef en ’t Paradijs en de houten gevel van het gebouw Den Duivel. Een ander mooi gebouwtje met een houten gevel kan je vinden in de Hanswijkstraat. Ook het gebouwen Lamot is zeker een van de mooiere gebouwen in Mechelen. Dit gebouw was een bierbrouwerij en is momenteel gerestaureerd tot evenementzaal. De Lamot is ook gelegen aan de Haverwerf. Natuurlijk zijn er daarnaast ook nog vele andere mooie gebouwen.

  • Wat vind je de mooiste plek?

De mooiste plekken vind ik het Tivolipark (gelegen aan de Antwerpsesteenweg), het Vrijbroekpark (gelegen aan de Ridder Dessainlaan) en het bankje in de Lange Schipstraat met uitzicht op de oude gebouwtjes.

  • Wat vind je de lelijkste plek?

Zoals in elke stad zijn er wat donkere straatjes, zonder speciale gebouwen. Dit oogt wat minder mooi. Maar zoals ik al schreef, dit is in elke stad wel zo!

  • Waar drink je het lekkerste kopje koffie van Mechelen?

Ik raad zeker de koffie van Expression (gelegen aan het station) aan. Ook heb ik nog maar net Bar Klak op de Schoenmarkt ontdekt. Voorheen was dit een hoedenwinkeltje, het Klakkenhuizeke. Het is één van de schattigste plekjes in Mechelen en ze serveren lekkere koffie.

  • Wat is de leukste plek om te lunchen?

Een leuke plek om te lunchen, is broodjes- en smoothiebar Frutsi, gelegen op de Bruul. Je kan er gezonde broodjes, salades en smoothies vinden. Ik ben er fan van.

  • Waar ga je graag uit eten?

Wie fan is van hamburgers, kan terecht bij Il Cardinale (gelegen aan het Sint-Romboutskerkhof). Hun burgers zijn zeker aan te raden. Daarnaast zijn ze heel kindvriendelijk. Ook raad ik zeker Maroon en ViaVia Reiscafé aan. Naast het lekkere eten dat beide restaurants op tafel brengen, bieden ze ook vergader- en evenementzalen aan.

  • Stel: Je wandelt door Mechelen en hebt zin in wat lekkers. Waar ga je naartoe?

Zoals hierboven vermeld bij de vorige vraag, zou ik naar de bovenstaande restaurants gaan. Als ik zin in iets zoet heb, ga ik zeker eens langs bij de snoepwinkel Zoet. De snoepwinkel is gelegen in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Ook MLKSHK Bar is een aanrader. Dit barretje met heerlijke milkshakes is gelegen aan de Bruul.

  • Wat is je favoriete winkel?

Naast de ketens Flying Tiger en Hema, zijn mijn favoriete winkels Zoet (snoepwinkel), My Ex Boyfriend (interieurwinkel met extra hebbedingetjes) en Supergoods (ecovriendelijke winkel).

  • Wat heb je nog nooit gedaan of waar ben je nog nooit geweest in Mechelen, maar wil je zeker nog eens naartoe/doen?

Ik wil zeker eens onze enigste overblijvende stadsbrouwerij Het Anker eens willen bezoeken. Ze bieden rondleidingen in hun brouwerij en stokerij aan. Dit lijkt me zeker eens interessant om te bezoeken. Daarnaast hebben ze ook een brasserie en en hotel. Deze kunnen zeker een deel van de beleving zijn. Ik zou dan eerder kiezen voor een bezoek aan de brouwerij en de stokerij met aansluitend een bezoek aan de brasserie. Voor toeristen lijkt een overnachting zeker ook de moeite waard.

  • Stel: Je krijgt familie/vrienden uit het buitenland op bezoek en ze willen Mechelen ontdekken, wat laat je ze zien?

Beklim zeker en vast de Sint-Romboutstoren voor een wondermooi uitzicht, bewandel het dijlepad voor een andere blik op de stad en ga naar parken rondom de stad en naar het Mechels broek voor een beetje natuur! Aanraders voor kinderen zijn het Tivolipark en het Vrijbroekspark, Planckendael en het speelgoedmuseum!

 

Deze tag vond ik op de blog JaJo Fotografie en werd verzonnen door de blog Northflix. Lees zeker de ingevulde versie van JaJo Fotografie en Northflix. Op de blog van Northflix kan je de vragenlijst ook gewoon kopiëren.

Veel liefs,

Amelie

35 gedachten over “Welkom in Mechelen | Tag

  1. Wat leuk! Ik vind het altijd zo fijn om op deze manier geïnspireerd te raken en op ideeën te komen waar je anders misschien niet zo gauw aan had gedacht. Mechelen ziet er erg gezellig uit!

    Geliked door 1 persoon

  2. Mechelen is de laatste jaren inderdaad fel vooruit gegaan. De straten en pleinen werden onder handen genomen en vernieuwd.
    Op die manier kwamen er ook nieuwe pleinen in de stad en kwam de stad terug tot leven.
    Tegenwoordig is het aangenaam vertoeven in de Mechelse binnenstad.

    Geliked door 1 persoon

  3. Mechelen is een zeer leuke stad omdat het zo klein is met veel leuke en mooie plekken. Ik ging vroeger altijd koffie drinken bij kaffee ine in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, maar hij heeft veel van de kaart geschrapt en nu kom ik er eigenlijk nooit meer ik wil al lang eens langs gaan bij bar klak maar dat is er nog niet van gekomen. Nu ga ik af en toe naar sweetB. Wat ik mis in Mechelen is een beetje leven in het stad op zondag, het is er dan altijd zo dood tegenover Antwerpen enzo.

    Geliked door 1 persoon

    1. Klopt, dat leven in de stad op zondag kan beter, maar vergeet niet; Mechelen is klein t.o.v. Antwerpen, Gent of Brussel. Sweet B ken ik nog niet. Waar is het gelegen? Van Kaffee Ine heb ik al gehoord. Heb al eens een koffie gekocht bij hun barretje aan het begin van de kruidtuin. Klopt toch dat dit ook van hen is, he?!
      Ben je ook van Mechelen? Ik heb een facebookgroep voor Mechelse bloggers!

      Geliked door 1 persoon

  4. Ja Mechelen is inderdaad kleiner dan de steden die je op noemt, maar mis dan toch een beetje op leven nu met het goede weer van een paar dagen geleden was het wel lekker druk op de de grote markt op zondag. Sweet B is net naast het huis van de Mechelaar en over patisserie verstraelen, daar ben ik al een paar keer naartoe geweest. Ja dat barretje is ook van Kaffee ine maar daar staat zijn dochter in, maar ze hadden vroeger specialere koffie’s en die zijn allemaal van de kaart. Ik ben inderdaad ook van Mechelen en ik herken ook jouw probleem als ik over het stad praat denkt iedereen aan Antwerpen terwijl ik het over Mechelen heb. Oh die groep heb ik nog niet gevonden op Facebook.

    Geliked door 1 persoon

    1. Die zonnige (zon)dagen zijn inderdaad gezelliger. Hopelijk zien lokale handelaars het nut er van in om ook op zondagen hun winkels te openen, wat de stad drukker en hopelijk ook gezelliger maakt! Ik ga zeker eens op zoek naar Sweet B. Ook ga ik eens een kijkje nemen bij Kaffee Ine in de OLV-straat.
      Als je klikt op ‘Lid worden’, voeg ik je toe! Hier is een linkje naar de groep: https://www.facebook.com/groups/519263668447016/?ref=bookmarks

      Geliked door 1 persoon

      1. Persoonlijk denk ik dat de handelaars dat niet heel snel gaan in zien. Veel plezier in Kaffee ine en Sweet B, en als je het niet vind laat je het maar weten. Oké heb net een verzoekje gestuurd om lid te worden van jouw pagina.

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie