Wat doe je bij een droge huid onder een baard?

Mijn vriend is iemand die zijn baard graag laat groeien, zoals vele mannen. Maar dat is vaak lastig bij een droge huid. Als je van nature een droge huid hebt, kan de huid onder je baard snel gaan vervellen en irriteren. Maar wat doe je nu het beste tegen zo een droge huid onder je baard? Dat vertel ik in dit blogbericht.

Het is vaak heel drastisch als je je baard gewoon bent, maar af en toe je baard helemaal afscheren is wel eens nodig. Zo kan je huid letterlijk eens ademen en zit het niet altijd bedekt onder die haren. Voor zij die een lange baard hebben kan dit een moeilijk moment zijn omdat je er zo lang hebt voor gespaard, maar je huid moet af en toe eens recupereren. Daarnaast groeit je baard geleidelijk aan ook terug.

Daarnaast is het ook heel handig om eens lichtjes met een scrub voor het gezicht over de plekjes die vervellen te gaan. Zo gaan de overbodige velletjes weg en kan de huid beter ademen. Doe dit best niet dagelijks. Zo kan je er wonden van maken.

Smeer dagelijks ook hydraterende crème op je gezicht. Zo herstelt de huid gemakkelijk. Daarnaast krijg je er waarschijnlijk ook een zachte gladde huid van. Je kan bijvoorbeeld de Soft hydraterende bodycrème van Nivea of de Protect & Care intensieve hydraterende crème van Nivea Men gebruiken.

Deze stappen volgde mijn vriend ook en in de eerste drie dagen zag je zijn huid steeds beter worden.

  • Dag 1:
  • Dag 2:
  • Dag 3:
  • Na een week:

Heb jij vaak last van een droge huid? Probeer eens deze methode en wie weet is dit ook effectief voor jou!

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s