Reisinterview #9: Ontdek je bestemming

Deze week interviewde ik de Nederlandse Kim (29), de schrijfster van de blog Ontdek je bestemming. Kim zodanig is gepassioneerd door reizen dat ze naast haar blog ook een webshop opstartte met hebbedingetjes voor op reis of voor reisfanaten. Ze bezocht al verschillende landen binnen Europa maar ook ver daar buiten. Landen die ze buiten Europa bezocht zijn Zuid-Afrika, Maleisië, Sri Lanka, Cuba, Curacao, Ecuador, Marokko en Egypte. Ik stelde haar enkele vragen.

Welke plaatsen heb je dit jaar bezocht?
Dit jaar ben ik naar Curacao, Lissabon, Algarve en Ecuador (inclusief de Galapagos-eilanden) geweest.  Iedere bestemming heeft zijn eigen charme en ik zou ze ook alle 4 willen aanbevelen. Ecuador heeft echt een diepe indruk op mij gemaakt, door de prachtige natuur, de vriendelijke mensen en de geweldige dieren op de Galapagos-eilanden!

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Volgend jaar wil ik graag samen met vrienden een mooie reis maken. We zitten te denken aan een rondreis door Vietnam. Met een andere vriendin maak ik ieder jaar een gave stedentrip. Waar we volgend jaar heen gaan, is nog niet duidelijk. We hebben genoeg ideeën, dus dat komt wel weer goed! En met vriendlief ben ik aan het kijken of we volgend jaar naar Australië en/of Nieuw Zeeland kunnen gaan. Dat lijkt me zoo gaaf!

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Mijn eerste verre reis was naar Zuid-Afrika. Ik vond het geweldig! Wat een bijzonder mooi en divers land. Al die keren dat ik een jeep zat midden in een enorm gebied, zal ik nooit vergeten. En dat het moment dat je oog in oog staat met een prachtig wild dier… Wat een geweldige ervaring was dat!

 Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee?
Op nummer 1 staat absoluut mijn fotocamera. Ik hou van fotograferen en kom iedere reis met duizenden foto’s thuis. Heerlijk! Wat ik verder altijd bij me heb is mijn telefoon met handige reisapps, een reisboekje van de plek waar ik heen ga, mijn GoPro en mijn pinpas (altijd handig 😉 ).

Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?
Er zijn nog zoveel steden die ik zou willen bezoeken, zoals Dubai, Singapore, New York en Fez. Dit jaar ben ik in Lissabon geweest en dat vond ik echt een super leuke stad. Daar zou ik nog wel een keer naartoe willen! Marrakech is een stad die een diepe indruk op me heeft gemaakt. De combinatie van de vele kleuren, de kleine steegjes, de drukte van de Medina, het steeds weer ontdekken van nieuwe plekjes en de vriendelijke mensen met hun mooie verhalen. Geweldig!

Het winterseizoen komt eraan. Wat is jouw favoriete winterbestemming?
Ik hou van de zon, dus ik vertrek graag naar warme oorden, ook in de winter. Dit jaar ben ik op Curacao geweest, dat is echt een ideale winterbestemming voor mij. Geen kou, maar heerlijk genieten van de zon op een van de bijzonder mooie stranden!

Wat is jouw ultieme reistip?
Ga! Blijf niet dromen of jezelf tegenhouden door het zien van allerlei obstakels. Spaar, boek en vertrek! Ga ontdekken en word verliefd op de wereld. Er zijn nog zoveel mooie plekken en culturen te ontdekken. Daar leer je zoveel van en je komt zoveel rijker terug!

 

Je kan Kim en haar reisblog volgen op Facebook en op Instagram. Vergeet zeker en vast ook geen kijkje te nemen op haar webshop. Daar vind je verschillende hebbedingetjes voor elke reisfanaat! Ook voor zij die een reisfanaat in hun familie of vriendengroep hebben kunnen hier terecht voor mooie kerstcadeau’s, waaronder bijvoorbeeld paspoorthoesen, sleutelhanger, cadeaubonnen en zoveel meer!

Bedankt Kim, voor het interessante en leuke interview!

 

Veel reisplezier!

Amelie

7 gedachten over “Reisinterview #9: Ontdek je bestemming

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s