De ‘jaar in vogelvlucht’ tag

Zoals elke zondag, plaats ik een blogpostje. Vandaag is een speciale dag. Het is de laatste dag van het jaar. In het jaar 2017 is er enorm veel gebeurd! Daarom wil ik graag terugblikken aan de hand van een tag die ik vond. Deze is de ‘jaar in vogelvlucht’ tag. De tag werd twee jaar geleden verzonnen door de Nederlandse Sanne, schrijfster van La vie Sanne. Haar versie van de tag vind je hier!

Ik kijk met een trots gevoel terug op … de moment dat ik afstudeerde! Na drie jaar studeren kreeg ik dat papiertje in mijn handen en kon ik me leerkracht noemen. Ik had niet verwacht dat ik op drie jaar tijd mijn opleiding zou kunnen voltooien. Nu ben ik wel blij dat ik in het onderwijs sta.

Ik denk met een lach terug aan … de eerste reis die ik maakte met mijn vriend. We zijn sinds 22 december vorig jaar samen en deze zomer zijn we drie weken naar Italië geweest. Dit waren drie topweken. Samen hebben we echt de gekste dingen gedaan. Zo zijn we bijvoorbeeld op een warme dag in een fontein gaan staan.

Een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar vond ik … mijn internationale stage in Ecuador en de vakantie in Italië met mijn vriend! Tijdens het laatste semester van de lerarenopleiding kreeg ik de kans om les te gaan geven in Ecuador. Dit was een enorme ervaring. Eerst en vooral was ik nog nooit zo ver gereisd. Daarnaast was het les geven in een hele andere omgeving ook iets wat ik meeneem naar mijn verdere carrière als leerkracht. En dat van die reis in Italië, dat vertelde ik al eerder 😉 .

De persoon die ik het meest dankbaar ben is … mijn vriend. Zoals ik al eerder zei; we zijn sinds 22 december 2016 samen. In het begin van februari 2017 vertrok ik op internationale stage naar Ecuador, een land dat niet om de hoek ligt. Je gaat er niet zomaar op enkele uurtjes naar toe gaat. Ik ben hem dankbaar om ‘op mij te wachten’. Hij heeft veel geduld moeten hebben voor ik terug kwam. Dit doe je niet zomaar als je nog maar iets meer dan een maand samen bent. Ook steunt hij mij super hard in wat ik allemaal doe; mijn werk, mijn blog, … .

Wat ik het liefst wil vergeten van afgelopen jaar is … de moment dat ik hevig verbrandde in Ecuador. We waren een weekendje naar de zee geweest op een heel warm moment. Ik smeerde me in met een zonnecrème van factor (spf) 50. Toch verbrandde ik super hard! Je ziet het op sommige plekken nog dat ik pigment ben verloren.

Andere dingen van 2017 die me bij gebleven zijn … het opstarten van mijn blog. Eindelijk durfde ik het aan om een eigen blog te maken. Een echt hoogtepunt zou ik dit zeker niet noemen, maar het is ondertussen al iets heel belangrijk geworden in mijn leven. Wist je zelfs dat ik in juni startte met een andere blognaam en andere content? Ik wou eerst blogposts over reizen schrijven. Mijn blognaam was toen Amelie travels. In het najaar van 2017 besefte ik dat ik meer wou aanbieden dan alleen blogposts over reizen. De dingen uit mijn dagelijks leven wou ik ook aan jullie vertellen. Daarmee is mijn blog uiteindelijk Writings by Amelie geworden.

Voor 2018 hoop ik … dat ik mag blijven werken in de school waar ik nu werk. De hoop op werkzekerheid is groot! Ook hoop ik dat ik voor mijn blog mag blijven schrijven. Ik hoop dus dat ik wat meer naambekendheid krijg! Natuurlijk hoop ik ook dat mijn vriend en ik een koppel blijven, dat wij en onze families het goed stellen en dat 2018 nog beter wordt dan 2017!

Ik vond het heel fijn om deze tag in te vullen dus bedankt Sanne voor het opstellen van de leuke vragen.

Kennen jullie nog leuke tags? Of hebben jullie nog vragen naar mij toe? Laat het zeker weten in de reacties hieronder of op Facebook.

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

2 gedachten over “De ‘jaar in vogelvlucht’ tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s