Mijn voornemens voor 2018

Lieve lezers,

Het is niet van mijn gewoonte maar nogmaals schrijf ik een blogje op een andere dag van de week. Eerst en vooral wil ik jullie een wondermooi 2018 wensen op de eerste dag van het jaar!

Zoals veel mensen heb ook ik dit jaar voornemens. Vorig jaar had ik die niet echt maar ik merk dat er misschien toch enkele zaken moeten veranderen. Enkele zaken die het afgelopen jaar of de afgelopen jaren niet zo goed gingen zijn de volgende.

 • De afgelopen jaren ben ik immens bijgekomen. Ik merk dat ik te vaak grijp naar een snackje, wat me doet bijkomen. Dit wil ik zeker en vast veranderen.
 • De afgelopen jaren merk ik dat mijn conditie er steeds meer op achteruitgaat. Dit puntje en het vorig puntje hangen natuurlijk een beetje samen. Ik merk bijvoorbeeld dat ik vaak op adem moet komen bij trappenlopen of wanneer ik een spurtje heb moeten trekken voor de trein te halen. Hier moet ik zeker en vast aan werken.
 • Het afgelopen jaar merk ik dat ik veel te veel uitgeef, vooral tijdens de laatste maand met dat kerstshoppen. Desondanks gaat het toch min of meer goed. Toen ik pas begon te werken had ik me voorgenomen om een bedrag op mijn spaarrekening te zetten en daar af te blijven. Ik mocht daarna enkel het bedrag opdoen dat op mijn kaart stond. Elke maand is dit gelukt maar had ik niet veel meer over van wat er op mijn kaart stond. Eén maand is dit niet gelukt en ben ik wel aan mijn spaarrekening moeten komen voor kerstcadeau’s, verjaardagscadeau’s en het jaar samen zijn met mijn vriend te vieren (raad eens welke maand het was).

Mijn voornemens

Mijn voornemens voor dit jaar zijn:

 • 20 kilo afvallen. Dit wil ik doen door te proberen om zoveel mogelijk te weerstaan aan snacken. Ik denk dat zondigen wel mag, maar met maten. Ook ga ik dit proberen te doen door aan mijn conditie te werken. Hoe ik exact aan mijn conditie ga werken, dat weet ik nog niet maar er komt zeker en vast iets van in huis.
 • Beter sparen en op mijn budget letten. Ik hou zeker en vast het idee aan om een groot deel van mijn loon op mijn spaarrekening te zetten. Ik heb namelijk het geluk dat ik nog bij mijn ouders woon en weinig moet afgeven. Alleen moet ik een beetje meer nadenken wat ik exact met mijn geld ga doen. Waar geef ik mijn geld het best aan uit? Laat ik niet te veel rondslingeren? Ik ga dus kritischer nadenken over het uitgeven. Daarnaast ga ik ook een spaarpotje klaarzetten waar ik al mijn losse centjes in doe dat ik niet gebruik. Dit laatste ga ik samen met mijn vriend doen. Aan het einde van het jaar kunnen we er iets tof mee doen!

Dit zijn mijn voornemens voor 2018. Wat zijn jouw voornemens?

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

10 gedachten over “Mijn voornemens voor 2018

 1. Jij natuurlijk ook de beste wensen! Mooie voornemens heb je! Ik ben nooit zo’n concrete plannenmaker, haha. Ik wil in ieder geval van het voorjaar een gezond kindje op de wereld zetten!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hele mooie doelen! Misschien een tip voor het behalen; ik probeer me altijd heel levendig voor de geest te halen hoe ik me zal voelen als ik een doel behaald heb. Wat ik dan zal doen, hoe ik eruit zal zien, enzovoorts. Dat motiveert me vaak meer dan ‘droge’ getallen (of het nu kilo’s zijn of bijvoorbeeld bezoekersaantallen of een spaarbedrag).

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie voornemens! Ik merk zelf altijd dat ik tussenstapjes ook heel fijn vind. Zoals: eind februari wil ik hier zijn etc. En het simpel houden, dus dingen doen die je ook leuk vindt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s