Recensie: “Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt” van Haemin Sunim

In tijden waar iedereen druk bezet is en waar burn-outs en depressies om de hoek loeren, verlangen veel mensen naar rust. In zijn boek “Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt” beantwoordt de boeddhistische monnik Haemin Sunim verschillende levensvragen die hij de afgelopen jaar gesteld kreeg, waaronder de vraag hoe je deze rust kan vinden. Ben je benieuwd naar dit boek en naar mijn mening over dit boek? Lees dan zeker even mee.

Recensie: "Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt" van Haemin Sunim

Samenvatting

De boeddhistische monnik Haemin Sunim is geboren in Zuid-Korea, maar studeerde aan Berkeley, Harvard en Princeton (Amerika). Ondertussen woont hij afwisselend in New York en Seoul. Als boeddhistische leermeester kreeg hij tal van levensvragen van studenten en anderen die naar hem opkeken. In dit boek rond mindfulness en spiritualiteit bundelde hij zijn visie en de lessen die hij reeds leerde over rust vinden in een drukke wereld als antwoord op de veelgestelde levensvragen.

Op de achterflap van het boek lees je de volgende samenvatting:

“De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Haemin Sunim laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf. De prachtige, kleurrijke illustraties fungeren als kalmerende visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden.”

Recensie: "Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt" van Haemin Sunim

Schrijfstijl

Het boek wordt opgedeeld in een inleiding, acht hoofdstukken en een nawoord.

Elk hoofdstuk uit het boek begint met een langer stuk tekst waarin Haemin Sunim je meeneemt in ervaringen en lessen die hij zelf uit het leven haalde. Daarna komen kortere teksten die maximaal een halve pagina in beslag nemen. Deze kortere teksten zijn vaak adviezen die betrekking hebben op de eerder beschreven ervaringen en lessen. De schrijver formuleert deze manier van schrijven in de inleiding als het volgt:

“Elk hoofdstuk begint met een beschouwing, gevolgd door een reeks korte boodschappen; woorden van advies en wijsheid, rechtstreeks aan jou gericht, om een voor een over na te denken, nog eens over na te denken en te onthouden, zodat ze bij je zijn in moment van onrust of vertwijfeling en je eraan te herinneren dat je niet alleen bent. Het hoofdstuk gaat daarna verder met een korter essay, gevolgd door een reeks aan korte aanwijzingen om te mediteren.”

De teksten worden afgewisseld met illustraties van Youngcheol Lee. Deze zijn bedoeld als rustgevende intermezzo’s om bij stil te staan, net zoals bij de kortere teksten de bedoeling is.

Recensie: "Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt" van Haemin Sunim

Boodschap van het boek

In dit boek geeft Haemin Sunim zijn visie, lessen en adviezen weer om rust te vinden in een drukke wereld. Dit doet hij aan de hand van acht hoofdstukken; Rust, Mindfulness, Passie, Relaties, Liefde, Het leven, De toekomst en Spiritualiteit.

Naast de de lessen die hij geeft om rust te vinden in je leven, geeft Haemin Sunim ook andere levenslessen mee. Zo geeft hij zijn visie weer over hoe je een goede relatie kunt doen standhouden of hoe je vrienden kan worden met je emoties e.d.

Recensie: "Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt" van Haemin Sunim

Conclusie

Het boek “Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt” van Haemin Sunim is een boek dat je zeer snel kan doorlezen vanwege de niet zo lange hoofdstukken en de kleine stukken tussendoor. Toch kan ik je aanraden om het boek niet te snel door te lezen. Dit wordt door de schrijver ook aangeraden. De onderwerpen die behandelt worden zetten je aan het denken. Wanneer je het boek aan één stuk zou doorlezen, vraag ik me af of je wel werkelijk de boodschappen die de schrijver wilt meegeven, in jezelf opneemt.

De boodschappen die Haemin Sunim meegeeft, zowel via de langere als de kortere teksten zijn werkelijk dingen om over na te denken, te herlezen en naar terug te grijpen op andere momenten in het leven. Dit kan ik wel waarderen in boeken.

Ik kan het boek dus zeker aanraden. Dit boek krijgt dus van mij een score van 4,5/5.

Je kan het boek “Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt” van Haemin Sunim voor €15,99 hier op de site bol.com vinden.

Las jij dit boek al?

Veel liefs,

Amelie

Dit blogbericht is geschreven uit eigen mening en is NIET tot stand gekomen door een samenwerking. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn affiliate links. Ik krijg dus een hele kleine som geld wanneer jij iets koopt op de site bol.com. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

7 gedachten over “Recensie: “Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt” van Haemin Sunim

    1. Zeker eens in starten. Het is zeker het proberen waard. Ik weet niet welke boeken jij graag leest, maar als je van zelfhulpboeken en meditatieboeken houdt, dan is zeker dit boek een aanrader. Heb je zulke boeken nog niet geprobeerd? Dan is dit een mooi boek om mee te starten. Niet al te lange stukken en niet suf of geleerd.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s