Recensie: “Het meisje op de weg” van Michael Berg

Dit blogbericht is een gastblog.

In 2015 bracht Michael Berg zijn boek ‘Het meisje op de weg’ uit. Dit boek ben ik tegengekomen tijdens een van mijn vele uitjes naar de boekhandel. Ik vind het jammer om te zeggen dat dit boek bijna een jaar in mijn boekenkast heeft gestaan want ik heb enorm genoten van dit verhaal.

Samenvatting

Michael Berg is een Nederlandse thriller auteur die enkele jaren in Frankrijk heeft gewerkt en gewoond. Sinds 2017 woont hij weer in Nederland. Voor hij in 2004 begon met het schrijven van thrillers was hij actief als muzikant en radio/tv-maker. 

‘Het meisje op de weg’ gaat over Anne die samen met haar nieuwe vriend Guido ergens in het Zuidwesten van Frankrijk woont. Ze wonen erg afgelegen en Anne schrikt zich dan ook rot wanneer ze een meisje bewusteloos op de grond voor haar inrit ziet liggen. Ze neemt dit meisje mee naar binnen en dan beginnen alle problemen. Maar is het meisje wel de oorzaak van de problemen of ligt deze ergens anders?

Dichtbij het einde aangekomen waren er veel geweerschoten te horen. Eind goed al goed. Of toch niet?

Op de achterflap is te lezen:

Psychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido afgelegen in Zuidwest Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje bewusteloos op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht. De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje verdwenen. Wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anne pas hoe weinig ze over haar nieuwe vriend weet.

De schrijfstijl

De schrijfstijl vond ik goed. Deze was vlot en goed te begrijpen. Er werd soms gebruikgemaakt van grove taal, maar dat stak het verhaal kracht bij. Er was ook een goede opbouw en naar het einde toe werd het steeds spannender waardoor je het boek moeilijk kon wegleggen.

Over hoofdstukken kan je niet echt praten. De enige duidelijke hoofdstukken zijn diegenen waarbij er een volgende dag aanbreekt. Wel is er af en toe een afsluiting door een aantal witregels. Soms was het moeilijk om te weten in welke tijd je zat juist omdat er niet veel gebruik werd gemaakt van hoofdstukken. Er werd wel vermeld wanneer je terug in het verleden ging, maar er werd niet duidelijk gemaakt wanneer je terug in het heden was.

Mijn conclusie over het boek

De achterflaptekst wekte meteen mijn interesse voor het boek op. Desondanks heb ik het lang in mijn kast laten staan omdat ik niet meteen de indruk had dat het een geweldig boek ging zijn. Ik heb het boek graag gelezen en ik vond het jammer dat het opeens zo snel uit was. Ook was dit mijn eerste kennismaking met de auteur en ik ben zeker niet teleurgesteld. Van mij krijgt ‘Het meisje op de weg’ een welverdiende 3.5/5

Je kan het boek “Het meisje op de weg” van Michael Berg hier op bol.com terugvinden.

Deze recensie werd geschreven door Jolien, een Belgische boekenwurm. Jolien deelt haar leeservaringen op haar bookstagram Joliens Bookjourney, een Instagram rond boeken. Zo deelde ze er onder andere de ervaringen rond dit boek. Ook kan je haar hier op Goodreads volgen.

Dit blogbericht is geschreven door een gastblogger. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn affiliate links. Ik krijg dus een hele kleine som geld wanneer jij iets koopt op de site bol.com. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s