Reisinterview #13: Far travels

Deze week interviewde ik Fardou. Fardou komt uit Friesland (Nederland), heeft een passie voor reizen en houdt haar verhalen over deze wondermooie reizen bij op haar blog Far Travels. Zo heeft is haar vriend een Canadees en reizen ze samen de wereld rond voor onbepaalde duur, en dat sinds januari 2016. Zo bezocht ze ondertussen al 32 landen. Op haar blog schrijft ze over diverse bestemmingen, budgetteren, persoonlijke verhalen, reisdagboeken en alle andere dingen die bij reizen komt kijken. Ik stelde haar enkele vragen.

Welke plaatsen heb je dit jaar bezocht?
Dit jaar bezocht ik Nieuw Zeeland, de Filipijnen, Borneo, Brunei, Singapore, Kuaa Lumpur, Italië, San Marino, Ierland, Kopenhagen en Canada.

Ik kan 3 landen ontzettend aanraden. Ik vond Nieuw Zeeland prachtig, makkelijk om rond te reizen, fantastische natuur en ook geen belachelijke lange afstanden. Een perfect land voor een roadtrip. Ik vond Maleisisch Borneo ontzettend bijzonder, we zagen oerang-oetans, sliepen in de jungle en deden allemaal hele gave activiteiten! En ik heb mijn hart verloren aan west Canada. De kleuren van de meren, de vriendelijke mensen, de watervallen, bergen en zee. Je hebt er alles. Wat wil een mens nog meer! Deze 3 landen kan ik je het meest aanbevelen!

Wat staat er komend jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Normaal gesproken heb ik een enorme waslijst aan reisplannen voor het volgende jaar. Dat is deze keer niet zo. Toch staat er natuurlijk wel íets op het programma. In januari komt mijn vriend vanuit Canada voor 2 weken naar Nederland en dan gaan we iets leuks doen in Europa. Ik ben momenteel bezig met mijn working holiday visum voor Canada dus als dat allemaal goed komt dan zit ik hopelijk in het voorjaar voor een jaar in Canada. Vanuit Canada zullen we wel eens een citytripje doen in Amerika of een paar weekjes naar Mexico.

Voor de plannen voor de komende jaren is het plan om na mijn jaar in Canada bezig te gaan met mijn permanent residency voor Canada. Mijn vriend is Canadees en we hebben toch eigenlijk wel besloten om in Canada te blijven wonen. Tijdens het proces  van de aanvraag denk ik dat we nog een rondje om de wereld doen maar dat is zo ver in de toekomst, daar zijn we nog niet heel erg mee bezig. Ik ben voor de komende tijd eerst het meeste benieuwd of ik mijn Working Holiday Visum zal krijgen.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Ik ben eigenlijk vanaf januari 2016 al full time op reis. Dat is toch een reis die ik nooit zal vergeten. We bezochten in 2016 Indonesië, Australië, Nieuw Zeeland en Fiji. In 2017 gingen we naar de Filipijnen, Borneo, Brunei, Singapore, Kuala Lumpur, Italië, San Marino, Ierland, Kopenhagen en Canada. Op deze wereldreis heb ik ongelofelijk veel bijzondere mensen ontmoet en hele gave dingen meegemaakt. Zo vlogen we bijv. in een helicopter in Nieuw Zeeland, zagen we oerang oetans in Borneo, zwommen we in een rooftop zwembad in Kuala Lumpur, reden op een scooter over Bali, zagen we de prachtige blauwe meren in Canada, relaxten we op de witte stranden in de Filipijnen, deden we vrijwilligers werk op Fiji,  zagen we de Opera house in Sydney  en verbleven we op een klein eilandje voor de kust van Canada.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee?
Ik ga nooit de deur uit zonder mijn camera, telefoon en portomonnee. Verder pak ik heel licht en heb ik niet 5 bijzondere dingen die altijd in mijn tas zitten.

Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?
Een van mijn favorieten steden in Europa is Edinburgh. Hier zou ik graag nog eens heen gaan. Maar als ik voor een nieuwe stad zou kiezen zou ik toch graag wel eens naar Barcelona willen gaan, hier ben ik nog nooit geweest en ik ben erg benieuwd naar deze Spaanse stad.

Het winterseizoen komt eraan of is volop bezig. Trek je naar warmere oorden of heb je een voorkeur voor reizen waarbij je kan wintersporten?
Dit is eigenlijk de eerste winter in 3 jaar tijd dat ik weer tijd in Nederland door breng. De afgelopen 3 winters bracht ik mijn tijd door in warmere oorden dus eigenlijk heb ik wel zin om weer eens een Nederlandse winter mee te maken. Ik ben persoonlijk niet zo’n winterporter dus kies ik vaak als sneller voor een warmere bestemming. Al zou ik graag eens naar het noorden van Noorwegen of Finland gaan.

Wat is jouw ultieme reistip?
Mijn ultieme reistip is om te gaan. Ik vind het altijd zo zonde als ik hoor dat mensen graag willen reizen maar niet durven omdat ze denken dat het te gevaarlijk is of niet alleen willen gaan. Op reis ben je eigenlijk nooit alleen. Het is zo’n leer ervaring dat het zo jammer zou zijn als je niet zou gaan.

 

Wil je meer te weten komen over Fardou en haar wondermooie reizen? Neem dan zeker eens een kijkje op haar blog Far Travels. Ook kan je haar volgen op Facebook en Instagram. Zo mis je zeker niets van haar reisverhalen.

Bedankt Fardou voor het mooie interview!

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

3 gedachten over “Reisinterview #13: Far travels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s