Reisinterview #17: Reizen en reistips

Deze week interviewde ik Danny (32), de schrijver van de reisblog Reizen en reistips. Al zit ik al aan reisinterview 17, Danny is nog maar de tweede man die ik interview. Danny is gepassioneerd door reizen en is webdesigner. De reizen die hij maakt, deelt hij logischerwijs op zijn blog. De eerste verre reis dat Danny maakte was naar Tunesië in 1993. Daarna had hij de reismicrobe te pakken en reisde hij o.a. naar Denemarken, Griekenland, Hongarije, Schotland,  Vaticaanstad, Kenia, Tanzania, Sri Lanka, Turkije, Costa Rica, Cuba, Curacao, Guatemala, Mexico, Verenigde Staten, Bolivia en Venezuela. Ik stelde hem enkele vragen.

Welke plaatsen heb je afgelopen jaar bezocht?
Afgelopen jaar heb ik geprobeerd iedere maand een reisje in te plannen. Dat is aardig gelukt. Monschau, Rothenburg ob der Tauber, Karlsbad, Bamberg, Freiberg, Leipzig, Cappadocië, omgeving Izmir en Edinburgh heb ik bezocht. De grote reis bracht ons afgelopen jaar naar de Verenigde Staten. We huurden een auto en hebben behoorlijk wat National Parks bezocht: Grand Teton, Yellowstone, Capitol Reef, Canyonlands, Arches, Bryce, Zion, Grand Canyon, Death Valley en Seqouia. Een prachtige reis waarin we ruim 6500 kilometer hebben afgelegd. In de laatste weken van het jaar heb ik vervolgens nog vijf Duitse kerstmarkten bezocht: Oberhausen, Bielefeld, Münster, Fulda en Aachen. Van alles wat ik afgelopen jaar heb bezocht vond ik Yellowstone echt het allermooiste. Het begon net te sneeuwen toen we in het park kwamen. Doordat het seizoen inmiddels afgelopen was en eigenlijk alle lodges gesloten waren, was het ook absoluut niet druk in het park. Heerlijk als je dan al dat natuurpracht om je heen kunt bekijken.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Natuurlijk staan er nog zoveel bestemmingen op mijn lijstje, maar ik zal toch keuzes moeten maken. We zijn net terug van een weekendje Vianden. Verder ga ik dit jaar sowieso naar Brussel, Delft, Leuven, Münster, Istanbul, Bodrum en Strasbourg. Maar de grote klapper van het jaar is Patagonië. We hebben twee weken geleden geboekt en zijn op dit moment een route aan het bepalen. Hier kijken mijn vriendin en ik natuurlijk erg naar uit. Dat landschap daar… Ik heb hoge verwachtingen van onder meer Torres del Paine. Verder zullen er nog enkele tripjes volgen dit jaar. Caen, Krakau, Tsjernobyl, Dresden, Stolberg en enkele kerstmarkten wil ik nog regelen dit jaar.

 

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Ik ontdek graag nieuwe plekken en dat hoeven echt niet altijd verre bestemmingen te zijn. Ik kan ook enorm genieten van een Belgisch café met een heerlijk speciaalbiertje, of van een leuk Duitse stadje waar je kunt slenteren en ’s avonds heerlijk kan eten. Iedere bestemming is anders en heeft wel iets speciaals te bieden. Met de camera in de aanslag kan ik helemaal los gaan. Mijn vriendin wordt soms wel eens gek van mij en mijn camera, maar op reis ben ik helemaal in mijn element.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Klopt, het zien van allerlei wilde dieren in Costa Rica, Kenia en Tanzania, vulkanen zien uitbarsten in Guatemala, het geweldige landschap van Utah. Het zijn mooie momenten op reis. Maar mijn mooiste reis is absoluut Bolivia geweest. Hier hebben we een jaguar tour gedaan in Kaa Iya. Na de eerste dag waren onze verwachtingen niet al te hoog, omdat je zoveel geluk moet hebben om zo’n dier te zien. Maar tijdens onze tweede avond zagen we daadwerkelijk een jaguar op de weg liggen. Helaas schrok het van ons en was het dier al snel weer in de bosjes gevlucht. Even later zagen we ook een poema, maar ook dit dier was al snel de bosjes ingelopen. De volgende dag kwamen we op ongeveer dezelfde locatie weer diezelfde poema tegen. Omdat deze poema zo relaxed was konden we uit de auto stappen. We hebben ongeveer een half uur achter dit wilde dier gelopen op een afstand van 10 meter. Als ik er nu nog aan denk krijg ik er nog kippenvel van, dit was zo bijzonder. Op dat moment konden onze verwachtingen haast niet meer overtroffen worden, maar na deze tour maakten we de Salar de Uyuni tour. Dat landschap daar… Het is zo onwerkelijk. Soms moesten we echt even in onze ogen wrijven om te geloven dat dit echt was wat we zagen. We hadden enorme last van de hoogte, maar met het zien van al dit moois vergeet je echt het rotgevoel en geniet je met volle teugen.

 

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Gelukkig heb ik nog nooit echt slechte ervaringen op reis gehad. Mijn lens is een keer in het noorden van Costa Rica kapot gegaan, waardoor ik alleen nog mijn zoomlens had. We waren ver weg van de hoofdstad San José en er was geen winkel in de buurt waar ik een lens kon kopen. We hebben ons reisschema een beetje moeten aanpassen om in San José toch een lens te kopen. Helaas hadden ze hier alleen een lens welke geschikt is voor portretten, waardoor ik niet geheel tevreden was met de foto’s die ik deze vakantie heb kunnen maken. Op zulke momenten is het dan toch handig als je bijvoorbeeld nog een compactcamera in je tas hebt.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee?
Mijn spiegelreflex (inclusief alle lenzen en eventueel statief), videocamera, mobiele telefoon, laptop en goede (wandel)schoenen. Uiteraard maak ik tijdens mijn citytrip veel foto’s en indien ik voldoende tijd heb ook een video die ik weer kan gebruiken voor Reizen & Reistips. Mijn mobiele telefoon heb ik altijd bij me. Goede wandelschoenen bij hebben is een absolute must. Tijdens een citytrip lopen we namelijk heel wat kilometers meestal.

monschau-fotogenieke-plekjes

Het winterseizoen is volop bezig. Trek je naar warmere oorden of heb je een voorkeur voor reizen waarbij je kan wintersporten?
Met wintersport heb ik niet zo veel. Liever maak ik gedurende de winterperiode korte citytrips en dan met name de wat minder bekende steden. En in de decembermaanden ben ik veelal op de kerstmarkten van Duitsland te vinden.

Wat is jouw voornemen op vlak van reizen voor 2018?
Dit jaar wil ik verder gaan investeren in Reizen & Reistips. De website is groeiende, maar moet nog veel groter worden natuurlijk. Om voor unieke content te blijven zorgen wil ik blijven proberen om iedere maand een trip te maken. Maar ik wil ook dichter bij huis meer gaan zien. Een keer een mooie wandeling maken of een fietstocht maken. Zo kan ik mijn lezers blijven voorzien van de leukste reistips.

Wat is jouw ultieme reistip?
Bolivia heeft ongelooflijk veel indruk op me gemaakt. Het land is zo divers qua natuur en landschap. Veel mensen die het land bezoeken, doen dit in combinatie met Peru en bezoeken alleen de zoutvlakte, La Paz, de Death Road en Lake Titicaca. Mooie locaties allemaal, maar er zijn nog zoveel mooie andere bestemmingen. Verblijf diep in de jungle van de Amazone, ver weg van de bewoonde wereld en probeer dieren te spotten. Niet ver van de Amazone heb je de wetlands van Bolivia waar je ongelooflijk veel wildlife kunt spotten. Ga op zoek naar de jaguars en poema in het oosten van het land. Wij hadden veel meer plannen tijdens onze reis, maar kwamen echt tijd te kort om alle bestemmingen aan te doen in de drie weken die we hadden. Ik zou haast willen zeggen, bezoek Bolivia! Maar ook wil ik veel mensen de tip geven om een land goed te ontdekken in plaats van alleen de toeristische hotspots af gaan. Kijk niet alleen naar de hoeveelheid stempels in je paspoort, maar bezoek ook de verschillende kanten van een land, behalve de toeristische hotspots.

Wil je meer te weten komen over Danny en zijn blog Reizen en reistips? Je kan hem volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

Bedankt Danny voor het interessante reisinterview en de fijne samenwerking.

Veel reisplezier,

Amelie

Reizen algemeen  Outdoor algemeen

Advertentie

37 gedachten over “Reisinterview #17: Reizen en reistips

  1. Pretty nice post. I juxt stumbled uppon your blog and wished to say that I have really enjoyed browsing your blog
    posts. In any case I will be subschribing to your feed
    and I hope you write again very soon!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s