Leesinterview #2: Het boek van Annette

Afgelopen week interviewde ik Annette. Annette zal je misschien kennen van de blog Birdy’s boeken. Op deze blog vertelt ze welke boeken ze laatst las, welke boeken de moeite waard zijn én dat het zeker de moeite waard is om te lezen. Annette beoordeelt niet alleen boeken voor volwassenen, maar ook Young Adults en kinderboeken gaan haar mening niet voorbij! Ik stelde deze boekenverslindster enkele vragen! Lees zeker mee!

Wat was het laatste boek dat je las?
Meedogenloos, door Sharpe & Skaye.

Waarom koos je voor dit boek?
Omdat het van uitgeverij Letterrijn is, en het eerdere Skaye boek VT4 erg goed was en nog is. Ik heb het boek VT4 ook mogen proeflezen. Dus ik was erg nieuwsgierig naar dit boek, dat zij samen met Sharpe heeft geschreven.

Wat vond je van dit boek?
Erg goed qua verhaal, wel ruw en gewelddadig. Dit mag iets minder.

Kwamen de verwachtingen overeen met het einde van het boek?
De dosis geweld, viel wel tegen. Dat wil zeggen, ik had dit op voorhand niet verwacht. Maar behoorde bij het verhaal. In de wereld waar de hoofdkarakters zijn, is dit helaas zo.

Wat is je favoriete genre boeken?
Toch wel thrillers, al is het een nek-aan-nek-race voor moderne romans. Daar kan ik ook erg van genieten.

Waarom lees je dit soort boeken graag?
Thrillers hebben een snelle vibe, iets verrassends, vaak met een plottwist. Het is een fijn tijdverdrijf, ik zit meestal helemaal in het boek.. al gaat het veelal om een misdaad natuurlijk. Mysterie-thrillers vind ik ook erg leuk. Het gepuzzel van wie was het? Maar een combi zoals het boek “Vind Mij” van J.S. Monroe had alle ingrediënten om een goede thriller van hoog niveau te kunnen zijn. Ik gaf het 5 sterren. Tenslotte las ik Krijtman. Supermooi, en je komt helemaal in de mist terecht, met de vraag wie deed wat. Alles is anders, dan je lijkt, Daar kan ik erg van genieten.

Wat is je favoriet boek?
De onderwaterzemmer van Thomese. Literatuurboek. Maar zo prachtig. Ik was helemaal van slag aan het einde.

Waarom is dit je favoriet boek?
In het boek, dat uit 3 delen bestaat, wordt niet gesproken. Er zijn gedachtes en aannames. Dus geen dialogen. Dan zou je denken , hoe leest dat dan. Maar dat went. Het is echt een ervaring om dat boek te gaan lezen.

Wie is je favoriete schrijver/schrijfster?
Dat is een lastige vraag. Laat ik het zo zeggen, ik lees heel graag voor romans Santa Montefiore. Daarnaast komt Tatiana de Rosnay, die schrijft ook echt superfijn. Waarom? Omdat ze mooie romans schrijft, die veelal over familiegeheimen gaan en aan het einde komt daar de aap uit de mouw. En met een zucht gaat het boek dicht. Voor thrillers lees ik graag: Arnaldur Indridason. Zijn boeken lezen goed weg. De boeken hebben veelal de zelfde hoofdpersoon en dat is leuk. Ook Camilla Lackberg lees ik graag. Ik heb haar ook ontmoet. Voor Nederlandse thrillerauteurs, lees ik naast Melissa Skaye graag de boeken van De Crime Compagnie.

Welk boek viel je tegen?
WIJ, van David Nicholls. Het is een mooi oranje boek, echt een eyecatcher. Eenmaal in begonnen.. werd het een saai verhaal over een die in een scheiding zit. Dat is niet leuk, maar het las ook niet echt opbeurend.

Hebben bepaalde boeken je al iets bijgebracht in het leven?
Ja, zeker hebben boeken mij verder gebracht. “Lezen is mijn grote passie & boeken maken mij blij”, is mijn credo. Je bent even in een andere wereld, in een spannend verhaal of in een mooie roman. Soms met ontroering, gaat het boek weer dicht.

Wat brengen boeken je dan bij?
Soms geeft het boek inzicht, dat alles wel goed komt uiteindelijk. Soms moet je meer dingen naast je neer leggen. En door even dat boek te pakken, kan ik beter relativeren. En worden bepaalde zaken minder belangrijk. Het geeft een time-out. Daarna kan je soms helder nadenken en opnieuw prioriteiten stellen. Ik weet opeens weer wat er echt belangrijk is: mijn dierbaren om mij heen. De rest is 2e plan.

 

Je kan de volgende boeken vinden op bol.com:

 

Bedankt Annette voor het mooie en interessante interview!

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

17 gedachten over “Leesinterview #2: Het boek van Annette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s