Reisinterview #44: Reissmurf

Deze week staat er weer een reisinterview klaar. Deze keer interviewde ik de Friese Femke. Op 21-jarige leeftijd bezocht ze al ongeveer 34 landen. Een hele hoop dus. Verhalen over de reizen naar deze landen kunnen zeker niet ontbreken. En die deelt ze op haar reisblog Reissmurf. Maar vandaag deelt ze deze ook in een reisinterview.

Welke plaatsen heb je dit jaar al bezocht?
Dit jaar ben ik naar Sri Lanka, Senegal, Sevilla (Spanje) en Gdansk (Polen) geweest. Ik hoop in oktober nog een citytrip te kunnen doen en in december weer een verre reis te kunnen maken! Van de reizen die ik dit jaar heb gemaakt, kan ik Sevilla het meeste aanraden. Dit is echt een te gekke stad voor een stedentrip! Ik was er in januari en het weer was top, het eten is lekker en de stad is gezellig!

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Ik heb nog geen landen/reizen op de planning staan. Dit moet ik allemaal nog bedenken en uitzoeken…

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Het ontdekken van nieuwe culturen, nieuwe mensen leren kennen, je klein voelen naast gigantische bouwwerken of in een groots landschap. Daarnaast leer je er ook ontzettend veel van! De wereld is zo mooi, maar aan de andere kant ook niet. Ik heb tijdens het reizen geleerd hoe mijn leven eruit had kunnen zien als mijn wieg ergens anders had gestaan. In Nederland hebben wij het zo ontzettend goed en hier moeten we dankbaar voor zijn.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Jeetje, wat een dilemma! Ik vind Spanje een leuk land met fijn weer, lekker eten een leuke taal en gezellige stadjes. Maar ik ben een echte Afrika fan, dus ik kies voor Gambia waar het altijd lekker weer is, je fijn kunt relaxen aan het strand, leuke uitstapjes kunt maken en de mensen heel vriendelijk zijn.

Wat betekent zomer voor jou?
Zomer? Als in de zomer in Nederland? Werken, werken en werken! Ik werk in de horeca en de zomer is hét seizoen. In de zomer werk ik dan ook erg veel, maar in december is het voor mij tijd om op reis te gaan! Daar kan ik altijd erg naar uit kijken. Ik ben net afgestudeerd aan de pabo, maar ga nog twee jaar verder studeren, dus eerst moet ik flink aan de bak!

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Ik hoop dat ik geen enkele reis ooit ga vergeten, want ik heb zoveel mooie herinneringen aan alle reizen die ik heb gemaakt! Zwemmen met dolfijnen op Cuba, de leuke kinderen in Zuid-Afrika, de jungleflight in Thailand, het beklimmen van een vulkaan in Guatemala, de lokale ferry in Gambia, fietsen in Valencia, met een quad racen langs het roze meer in Dakar… ik kan stiekem niet kiezen!

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Eigenlijk heb ik nog geen slechte ervaringen gehad met reizen. Ik ben nooit bestolen (was één keer bijna mijn portemonnee kwijt…) en heb nooit erge of vreemde dingen meegemaakt. Niets bijzonders dus, hopelijk blijft dat zo!

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan nog eens bezoeken?

Mijn telefoon (met camera), een reisboekje over de stad, geld, mijn powerbank én mijn witte allstars. Ik vond Istanbul, Sevilla en Valencia echt hele toffe steden voor een citytrip en zou nog graag naar Lissabon of Madrid gaan.

Wat is jouw ultieme reistip?

Geniet én meng je tussen de locals.

 

Wil je meer reisverhalen lezen van Femke? Bezoek dan zeker eens haar blog Reissmurf. Je kan haar ook vinden op Facebook en Instagram, waar ze een groot deel van haar verhalen deelt.

Bedankt Femke voor het mooie en interessante interview.

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s