Reisinterview #43: Mijn stad Dublin

Afgelopen week interviewde ik Loes, oftewel Lucy, de schrijfster achter de blog Mijn stad Dublin. Loes is geboren in Londen, maar heeft haar jeugd doorgebracht in Amsterdam. In 2015 besloot ze om terug te gaan naar de Britse eilanden. Hoewel ze in de Engelse hoofdstad is geboren, koos ze er toch niet voor om terug naar daar te trekken. Ze koos voor de Ierse hoofdstad, Dublin, een stad waar ze niemand kende en niemand haar kende. Toch bleef ze er, leerde ze mensen kennen en vond ze werk. De stad is met andere woorden echt haar thuis. Wil je meer te weten komen over Loes? Lees dan zeker dit interview.

Welke plaatsen heb je afgelopen jaren bezocht?
Toen ik mijn 9 tot 5 baan zat was, ben ik reisleider geworden in Groot-Brittannië en Ierland. Omdat mijn wortels in Engeland liggen (Engelse vader) voelde me steeds meer getrokken tot deze landen. Ik ben pas laat gaan reizen, vanaf mijn 30ste. Ik heb toen 2 maanden door Italië gereisd en 7 maanden in Brighton gewoond. Nu woon ik zo’n 2 jaar in Dublin.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning? 
Ik vind het vak van reisleider heel boeiend, en ik vind dat je een land of plek pas echt goed leert kennen door er een tijdje te wonen en te werken. Ik kan na 6 jaar zeggen dat ik een redelijk expert ben in Groot-Brittannië en Ierland!

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Je leert zo veel over andere gebruiken en mensen, maar vooral over jezelf. Ik vond het heel bijzonder dat toen ik in 2015 naar Dublin vertrok ik het gevoel had daar thuis te komen, terwijl ik er niemand kende (zelfs geen vage kennis!) en er nog nooit eerder was geweest. Heel bijzonder, een bijna spirituele ervaring!

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Ik heb ook een half jaar in Spanje gewoond en vind de mensen en de taal geweldig. Een stad die totaal niet bekend is (en dat in het populaire Spanje) is A Coruna in het noordwesten, in Galicië. Ik vind dit een fascinerende stad, geheel niet toeristisch en pal aan de Atlantische Oceaan, met mogelijkheden mooie klifwandelingen te maken. De reden dat het misschien niet zo populair is, is het weer; veel regen. Maar aangezien ik in Ierland woon, houd me dat sowieso niet tegen!

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Mijn vertrek naar Dublin en daar een leven op te bouwen.

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Echt negatieve ervaringen heb ik niet, nou moet ik zeggen dat ik (nog) niet in mijn eentje naar landen ben geweest die risky zijn. Zo’n grote durfal ben ik niet, maar ik hou ook echt heel erg van Europa, er is zoveel afwisseling en zoveel te ontdekken! Ik denk dat eenzaamheid wel een risico is van reizen, omdat je toch uit je comfortzone bent, en niet zomaar familie of vrienden kan opzoeken. Ik ben redelijk introvert van aard dus leg ook niet supersnel contact (ook omdat ik dat niet altijd wil, maar een keerzijde kan eenzaamheid zijn). Gelukkig gaat dat altijd weer voorbij, en korte ontmoetingen met vreemden bij de bushalte of een gesprekje met de bakker kan dan heel opbeurend zijn!

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee?
Ben bang dat het de standaard dingen zijn: telefoon, laptop, boek, kleren & zonnebrand factor 30 voor mijn witte huid!

Wat is jouw ultieme reistip?
West Cork in Ierland is helemaal geweldig, alhoewel je wel het weer een beetje mee moet hebben. Je hebt de stad Cork, maar als je een auto huurt en langs de dorpjes en kleinere steden als Clonakilty en Bantry gaat, dan heb je de ultieme road trip. Met een ongelooflijk mooi landschap van groene heuvels, gekleurde huizen, overheerlijke visrestaurants, koffie en scones in cafeetjes, ruige kliffen en diepgelegen zandstranden!

 

Wil je nog meer te weten komen over Lucy en haar ervaringen in Dublin? Bezoek dan zeker haar blog en haar Facebookpagina.

Bedankt Lucy voor het leerrijke en interessante interview.

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

Een gedachte over “Reisinterview #43: Mijn stad Dublin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s