Dagje naar zee

Afgelopen zondag ging ik naar de zee als laat verjaardagscadeau van mijn vriend. Omdat we maar twee studenten zijn, kozen we voor de stad die het goedkoopste zou zijn. Daarnaast wouden we naar een plaatsje gaan dat het beste te bereiken was uit Mechelen. We kozen er voor om naar Blankenberge te gaan. Hier beleefden we een toffe dag. Graag geef ik hier mijn tips mee voor een tof dagje Blankenberge.

De Pier

Maak een strandwandeling richting de pier en wandel daarna ook de pier zelf eens op. De pier in de verte is op zich al een mooi zicht, maar als je op de pier zelf staat kan je ook de haven in de verte zien, wat zeker en vast niet moet onderdoen. Bovenop de pier is er ook een brasserie en een expo dat je kan bezoeken. Ben je op een warme dag in Blankenberge? Zoek verkoeling onder de pier zelf! Maak je strandwandeling af langs de duinen richting de haven. Dit deel van het strand in Blankenberge is minder toeristisch. Je kan er dus een wandeling maken zonder veel zonnende toeristen of je kan er zelf je handdoek openleggen met nog veel ruimte rondom je. Daarnaast heb je ook de ruimte om een toffe strandtekening te maken.

De verschillende beachbars

Drink zeker eens een lekkere cocktail of mocktail (alcoholvrije cocktail) in de verschillende barretjes aan de zee. Ga zeker en vast eens langs bij O’neill Beachclub of Ibiza beach voor hun lekkere en frisse cocktails (of alcoholvrije versie) en zet je in de comfortabele zetels aan het strand.

19225500_10213106520636979_7607360754237037477_n

Moeder Babelutte

Ben je zot van zoetigheden? Ga dan zeker eens langs bij Moeder Babelutte. Je komt binnen in een nostalgisch snoepwinkeltje waar je chocolade zeevruchten, neuzekes (cuberdons), nougat en zo veel meer kan kopen. Op een warme zomerdag raad ik wel aan om geen chocolade te kopen!

Beach Fish Spa

Wil je je ontspannen maar eens weg uit de zon? Ga da eens naar een Fish Spa en laat de visjes maar aan je voeten komen. Zelf kan ik niet geweldig goed tegen kietelen en was het een heel vreemd gevoel in het begin, maar daarna was het helemaal genieten. En mijn voeten waren nadien super zacht. Deze spa is te vinden op de zeedijk over de pier. Eerst een strandwandeling of een wandeling op de pier en daarna genieten!

Brasserie Montmartre

De dag kan je afsluiten met een gezellig etentje. Wij kozen voor de brasserie Montmartre. Dit is een gezellig restaurantje op de zeedijk. Je krijgt er waar voor je geld en er is voor ieders wat wil. Je kan er kiezen voor een voordelige dagmenu maar je kan ook kiezen voor een gerechtje of menuutje dat wat prijziger is.

Veel reisplezier!

Amelie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s