Efteling, een wereld vol wonderen

Ga je graag eens een dagje op stap met je kinderen, broertjes en zusjes of je neefjes en nichtjes? Snuif je graag wat nostalgie op? Ga dan zeker eens naar de Efteling.

Afgelopen maandag bracht ik samen met medestudenten als afsluiter van het academiejaar en de opleiding een bezoekje aan de Efteling. Zelf ben ik 22 jaar oud en ben ik al een tijdje niet meer in de Efteling geweest. Ik kwam terecht in het park waar ik zovele nostalgische herinneringen aan had.

Het sprookjesbos

In het sprookjesbos kwamen de meeste herinneringen naar boven. Je wandelt er letterlijk door een bos waar je verschillende sprookjes kan bewonderen. Zo kom je verschillende huisjes tegen waar je onder andere de sprookjes Roodkapje, Doornroosje en Pinokkio kan bewonderen. Daarnaast wandel je verder door het bos waar je Lange Nek en Holle Bolle Gijs kan begroeten. Ga zeker ook eens langs bij de Indische waterlelies waar je de elfje kan zien dansen in de waterlelies.

De vele attracties

Naast het sprookjesbos, kan je ook nog vele attracties doen. Elk jaar komen er wel attracties bij die ook steeds spectaculairder worden. Aan de inkom van elke attractie kan je de wachttijd van die attractie zien. In 2015 werd de vrijeval-achtbaan Baron 1898 gebouwd en is één van de spectaculairste attracties. Er word momenteel ook gewerkt aan de familieattractie Symbolica. In september 2017 zal je ook deze attractie kunnen bezoeken.

Ik ben zeker en vast nog eens van plan nog meerdere keren een bezoekje aan de Efteling te brengen. Ik overweeg om dan eens te overnachten in het vakantiepark Bosrijk. Zo kan ik het park rustig doorwandelen.

Veel reisplezier!

Amelie

Advertentie

6 gedachten over “Efteling, een wereld vol wonderen

    1. Disneyland kan niet tippen aan de Efteling, volgens mij. De Efteling heeft meer charme. Misschien is dit omdat ik vroeger als kind de Efteling meer bezocht heb en dat het nostalgischer is dan Disneyland. Ik weet het niet!

      Like

    1. Ja dat is waar, op veel plekken is het rustig. Maar enkele attracties hebben echt een lange rij. Ik wou dat ik dichter bij de Efteling woonde!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s