Zo beschermen tegen de zon

De zomer komt er aan en we vertrekken binnenkort allemaal op vakantie. Graag trekken we naar warmere oorden dan ons Belgenlandje. Toch merkten we dat het hier in België ook wel eens warm kan zijn. Juni was al een hele mooie en zomerse maand. Op deze zomerse dagen en in deze warmere oorden beschermen we ons graag tegen de zon. Hier geef ik enkele tips mee hoe je jezelf het best beschermt tegen de zon. Ook geef ik enkele tips mee voor wanneer het al te laat is.

Zo jezelf beschermen

  • Geen scrub: We maken graag gebruiken van scrubs in alle kleuren en geuren, maar doe dit niet op zonnige dagen. Je verwijdert er je dode huidcellen mee en dus ook je bovenste beschermlaagje tegen de zon. Je zal dus sneller verbranden en dus ook een hogere factor (SPF) moeten gebruiken.
  • Kies de juiste zonnecrème: Eerst en vooral let je op het kiezen van de juiste factor (SPF). Wanneer je een lichtere en gevoeligere huid hebt kies je best voor een hogere factor. Bruinen wil iedereen, maar doe dit niet door eerst goed rood te worden. Je kan vaak kiezen voor een zonnecrème met extra bronzing. Deze zorgt ervoor dat je sneller bruin wordt. Naast het kiezen van de juiste factor, zoek je best naar de zonnecrème die bij jou het beste aanslaat. Mijn voorkeuren gaan uit naar de zonnecrèmes van Nivea en Louis Widmer.
  • Bescherm ook je ogen: Je huid is iets belangrijk dat je moet beschermen maar heus niet het enigste. Zorg ervoor dat je jouw ogen beschermt aan de hand van een zonnebril of een petje. Hoe weet je welke zonnebril perfect is? Maak gebruik van de volgende UV-categorieën:

Categorie 0: geschikt voor bewolkt weer. Biedt geen bescherming.
Categorie 1: voor gesluierde hemel met getemperd zon.
Categorie 2: voor mooi weer met matig zonlicht.
Categorie 3: voor helder en zonnig weer met fel zonlicht, bv. op zee, in de bergen of in de tropen.
Categorie 4: voor uitzonderlijk fel licht zoals bijvoorbeeld voor winter- of watersport.

Voor onze midden-europese zon volstaat meestal de universele filtersterkte 2. Voor aan zee en op het strand is 3 zinvol, en bij het skiën en vakanties in de tropen moet 4 worden gekozen.

Wanneer het te laat is

  • Gebruik after sun: vergeet absoluut geen after sun mee op reis te nemen. Je gebruikt dit best pas wanneer je weet dat je niet meer in de zon zal komen.
  • Aloe vera: Geen after sun mee? Is after sun ook niet te vinden in je vakantieland? Maak gebruik van verse aloe vera of producten met aloe vera (Body lotion, zeep, …). Dit product verkoelt je huid enorm.

Geniet van de zon!

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

7 gedachten over “Zo beschermen tegen de zon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s