Voor de eerste keer genomineerd voor een award!

Ik ben voor de eerste keer in mijn leven genomineerd voor een award. Dit is niet zomaar een award, maar de Liebster award, een award voor bloggers door bloggers. Ik werd genomineerd door Jan, de schrijver van Me over ME. Ik interviewde hem onlangs voor mijn derde reisinterview.

Wat is de Liebster award?

De Liebster award is een award dat wordt gegeven door bloggers aan andere bloggers. Het is in mijn ogen een hele eer om deze award te krijgen, want het is voor mij dan ook een soort erkenning. Het geeft mij het gevoel dat je blog wordt bekeken en geapprecieerd, ook door andere bloggers.

Daarbij wil ik Jan ook bedanken voor de nominatie en voor de mooie woorden die hij me gaf in zijn blog.

 

Liebster-Award

10 vragen waardoor je me beter leert kennen

Jan stelde 10 vragen voor mij op. Hier geef ik mijn antwoord op.

Wat was voor jou een echte cultuurshock?
Dit voorjaar ben ik naar Ecuador geweest voor een internationale stage te volgen. Buiten de taal, dacht ik dat ik een grotere cultuurshock ging hebben. Ik dacht dat er grotere verschillen zouden zijn in onze culturen maar dat was zeker en vast niet zo. Een grotere cultuurshock had ik toen ik begin september begon te werken in het onderwijs (dus gewoon in België). Kinderen van nu hebben een heel andere mentaliteit dan 10 jaar geleden. Je moet dus vaak niet naar het buitenland gaan om een cultuurshock te ervaren. Kijk eerst een naar je eigen cultuur, wie weet zie je dan wel zaken

Als je nu je eerste reis opnieuw mag maken, wat zou je dan anders doen?
Mij eerste ‘individuele reis’ zonder mijn ouders, waren de Chirokampen. De Chiro is een Vlaamse jeugdbeweging en vanaf 6 jaar tot 19 jaar ben ik elk jaar mee op bivak geweest. Als ik er iets aan zou veranderen, dan had ik graag wat assertiever geweest in onze groep. Ook had ik dan graag wat meer doorzettingsvermogen gehad. Desondanks heb ik op vlak van assertiviteit en doorzettingsvermogen wel heel veel bijgeleerd tijdens die 13 jaar in de jeugdbeweging. Ik heb er ook veel geleerd over groepsdynamiek.

Als deze kampen van de jeugdbeweging niet zou meerekenen, heb ik voor de leeftijd van 19 nooit een reis gemaakt zonder mijn ouders of familie. Dit zou ik zeker anders aanpakken. Ik zou vanaf een jongere leeftijd (bvb. 16 jaar) al op mijn eentje of met vrienden gaan reizen. Ik denk dat dit een hele ervaring moet zijn.

Wat is een van je meest favoriete quotes?
Het is niet echt een quote, maar eerder een levenswijsheid. Iedereen heeft hem sowieso al gehoord.

Droom niet je leven maar leef je dromen!

Als je een schilderij kon maken van een willekeurige omgeving waar je ooit in bent geweest, wat zou je dan schilderen?
Gek genoeg zou ik een schilderij maken van een uitzicht dat je kan zien vanuit mijn straat. Binnen dit en enkele jaren is heel de straat volgebouwd met huizen, terwijl het nu nog mooie landbouwgrond is. Je ziet ook in de verte de toren van de Sint-Romboutskathedraal. Dat contrast is mooi. Het is jammer dat dit uitzicht binnen enkele jaren er niet meer is.

Als je nu een autobiografie zou schrijven, welke titel zou je die dan geven?
Ik heb geen flauw idee, maar ik heb nog wel enkele jaren de tijd. Ik ben momenteel 22 jaar, veel te jong om al een autobiografie te schrijven, niet?

Is een foto meer waard dan 1000 woorden? Verklaar je nader.
Vaak zijn de juiste foto’s inderdaad veel meer waard dan vele woorden. Vaak is het zo moeilijk om emoties en momenten weer te geven in geschreven woorden terwijl je zoveel kan aflezen van een lach en een traan. Desondanks geloof ik dat woorden een belangrijke meerwaarde kunnen zijn aan foto’s. Wat is er net gebeurd? Wat zorgde er voor die lach of die traan. Ze vullen elkaar vaak zo goed aan.

Hoe ziet de reis van je leven eruit?
Graag zou ik een reis maken naar één van die plaatsen uit mijn bucketlist, maar dat maakt niet zoveel uit. Het belangrijkste zijn de contacten die je maakt en de momenten die je meemaakt samen met je reisgezellen. Ik zou me bijvoorbeeld geen reis kunnen voorstellen die ik zou maken zonder mijn vriend. Ik zou graag vele momenten willen delen met hem, dus ook mij reizen.

Als je maar aan één project zou mogen werken, wat zou dat project dan zijn?
Ik zou graag een boek willen schrijven. Oftewel schrijf ik dan een boek over reizen, als het ware mijn travelguide, oftewel wil ik mensen inspireren met andere zaken, ervaringen, … .

Wat is je favoriete vervoersmiddel en waarom?
Een trein. Je ziet zoveel van het landschap van de plekken die je bezoekt. Het maakt je reis nog mooier dan hij al is. Het geeft je een andere kijk op het land.

Wat doe je het liefst op een druilerige zondagmiddag?
Op een mooie zonnige zondagmiddag kan een wandeling of een plekje aan het water zoveel deugd doen. Daar vind je me dan ook snel terug.

Deze bloggers nomineer ik

 • Epiphani, de schrijfster van MalinialsEpiphani is niet weg te slagen uit de stad Mechelen en begon er haar blog over. Ze wou altijd al een blog schrijven voor mensen uit haar leeftijdscategorie. Perfecte combinatie dus; Malines, de Franse benaming gecombineerd met de doelgroep millennials. Omdat ze heel haar blog schrijft vol met passie voor de stad, nomineer ik haar!
 • Laurence, de schrijfster van You Can Sit With Laurence: Laurence is een mooie, enthousiaste dame die haar ervaringen graag deelt via haar blog. Deze ervaringen gaan vaak over reizen, beauty, gezondheid en lifestyle. Het delen van haar ervaringen doet ze in het Engels. Bij het lezen van haar blogs leer ik altijd veel bij, bij het zien van haar foto’s wordt ik instant gelukkig en bij het zien van haar (enkele) filmpjes krijg ik steeds meer respect voor het multitalent. Daarom nomineer ik haar voor de Liebster award!
 • Charlotte, de schrijfster van Simply by Charlotte: Deze beautyblogster schrijft ook in het Engels. Charlotte schrijft voornamelijk over kledij, accessoires, leuke outfits, make-up en verzorging. Haar glimlach zorgt ervoor dat iedereen fan is van haar en haar blog en haar sterk onderbouwde blogs zorgen ervoor dat haar mening over beauty toch vaak heel goed kloppen. Ik ben zeker en vast fan van haar en daarom nomineer ik ook Charlotte.
 • Kyra, de schrijfster van Veggalicious: Voor vegetarische of veganistische recepten moet je op de blog van Kyra zijn. Zij deelt haar ervaringen over haar dieet. Daarnaast deelt ze ook toffe receptjes en toffe plekjes waar je als vegetariër of veganist makkelijk kan gaan eten. Hoewel er veel blogs in haar branche zijn, probeert ze er toch op een creatieve manier uit te springen. En dat moet je vaak ook zijn als veganist, heel creatief. Daarom nomineer ik haar!
 • Corine, de schrijfster van Liefde voor Italië: Corine is gepassioneerd door Italië en schrijven. Deze twee brengt ze samen in haar blog. Omwille van haar steeds goed onderbouwde blogartikels en steeds goede samenwerkingen nomineer ik haar heel graag voor de Liebster award. Zo werkte ik al samen met Corine voor een reisinterview. Corine, je verdient dit!

De vragen

Dit zijn jullie vragen! Je mag ze vrij interpreteren, naar je eigen hand zetten of ze gewoon rechttoe rechtaan beantwoorden.

 1. Stel, je hebt een slechte dag of een slecht moment, wat doe je om je dag of het moment toch terug op te fleuren?
 2. Wat is het meest extreme dat je ooit hebt meegemaakt?
 3. Waar zou jij wonen als je overal op de wereld zou kunnen wonen?
 4. Is het glas steeds half vol of half leeg?
 5. Op welk blogartikel ben je zelf het meest trots? Waarom?
 6. Je staat ’s morgens op. Wat zijn de eerste zaken dat je doet?
 7. Wat doe je als je niet aan het bloggen bent?
 8. Welk liedje heeft jou recent geraakt?
 9. Stel, je gaat naar een onbewoond eiland. Welke 5 zaken neem je mee?
 10. Wat zijn jouw dromen voor de toekomst?

De spelregels van Liebster award

 • Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog
 • Zet een foto van de award op je blog
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
 • Nomineer 5 tot 11 blogs
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost
 • Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost
Advertentie

8 gedachten over “Voor de eerste keer genomineerd voor een award!

 1. Wat leuk deze award.
  En inderdaad: kinderen hebben tegenwoordig zo een grote mond. Ik ben er ook geshockeerd van!
  Ik snap wat je bedoelt met het uitzicht van je eigen straat… 2 jaar geleden had ik een groen uitzicht, ondertussen is dit volgebouwd met lelijke gebouwen. Oh ja, dat was een helse periode omdat die werken ook nog eens superluid waren. Geniet er dus nog maar van, zolang het kan 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s