Reisinterview #4: Chital travels

Onlangs kwam ik in contact met de Nederlandse Sanne. Samen met haar vriend maakt ze veel reizen. Ze bezocht al zoveel landen dat ze niet meer exact meer weet hoeveel ze er eigenlijk al bezocht. Over deze reizen schrijft ze op de blog Chital travels. Dit om al die mooie herinneringen bij te houden, te kunnen herlezen en te kunnen delen met de wereld. Enkele van haar favoriete landen zijn Nepal, Sri Lanka, Zweden en Kenia. Ik stelde haar enkele vragen.

Welke plaatsen heb je deze zomer bezocht?
Van de zomer bezocht ik o.a. Noord-Ierland, Finland, Engeland, Madeira en Porto Santos. Een paar maanden eerder was ik al voor langere tijd in Thailand en Cambodja. Hou je van ruige natuur met spectaculaire uitzichten, dan is een korte (of lange) roadtrip door Noord-Ierland echt wat voor jou. Combineer met een paar dagen Belfast, een verassend leuke stad. Combineer je liever cultuur, natuur en strand, dan is Thailand een fijne optie. Maar ook Madeira is een te gekke bestemming, zelden zag ik zo’n ontzettend groen eiland.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Grappig dat je het vraagt, want off we speak zijn we net een stedentrip aan het boeken. Hoogstwaarschijnlijk wordt het Dubrovnik. Verder gaan we komend jaar nog naar Kopenhagen, Malmö, Zweden, Tromso en de Lofoten. Mooi rijtje he. Ik hou erg van de wat Noordelijker gelegen landen. De mentaliteit van zijn bewoners, maar ook de prachtige natuur en fijne steden. Stockholm en Oslo zijn wat dat betreft mijn favorieten. Uiteraard vind ik alle bestemmingen die we gaan bezoeken ontzettend leuk, maar het meest nieuwsgierig ben ik toch wel naar Tromso en de Lofoten. Hopelijk gaan we daar het Noorderlicht zien, dat staat hoog op onze bucketlist. Het is niet gegarandeerd dat we het zien, dus dat is best wel spannend! Voor de komende jaren hebben we nog velen plannen. Ik zou wel graag naar Nieuw-Zeeland willen, maar Afrika trekt toch ook steeds meer. Op safari gaan is toch wel heel bijzonder. En mijn droom? Drie maanden met de camper door Scandinavië. Maar dat blijft vooralsnog een droom. Eerst mijn man maar zover weten te krijgen dat het hem ook een leuk idee lijkt. 😉 

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
O jee, dat is moeilijk kiezen. IJsland vind ik echt een fantastisch land, we hebben zoveel mooie herinneringen aan deze reis. Het hoogtepunt was misschien wel het zien van orka’s. Wat mij betreft een van de mooiste dieren ter wereld en heel bijzonder om in het echt te mogen aanschouwen. Ik stond letterlijk te jubelen van blijdschap. Op dat moment zou je echt niet geloven dat ik de 30 al gepasseerd ben, een leeftijd van een jaar of 10 paste toen beter bij me. 🙂

Ik doe het toch, ik kies nog een tweede bijzondere reis uit. Een maand lang roadtrippen door het Noordwesten van Australië. De totaal verlaten outback, kangoeroes naast onze camper en het zwemmen met manta ray’s. Als er een land is waar ik morgen meteen weer naar toe zou gaan, dan is het Australië wel. De lange vliegreis meer dan waard!

 

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je dan zeker en vast mee?
Ik neem zeker mijn camera mee, zodat ik mooie foto’s voor mezelf en voor mijn blog kan maken. Wat ook standaard in mijn tas gaat is een wereldstekker. Niets lastiger dan het niet kunnen opladen van je elektronische apparatuur. Mijn nieuwste gadget is een E-reader. Wat een uitvinding. Geen gesjouw meer met boeken, maar een complete bibliotheek in reisformaat. Handig! Verder kan ik niet zonder sneakers, zeker tijdens een stedentrip loop je veel af. Het is dan belangrijk dat je goed schoeisel hebt. En last, but not least een leuk reismaatje! Dat maakt een citytrip toch stukken gezelliger.

Welke stad zou je dan eens bezoeken?
Stockholm en Oslo zijn toch wel mijn favoriete steden, hier kom ik zeker nog eens terug. En New York natuurlijk, dat is toch wel een hele bijzondere stad.

Wat is jouw ultieme reistip?
Reis ook eens af naar minder bekende bestemmingen of bezoek de net wat minder toeristische bezienswaardigheden van een stad. Minder druk en vaak heel verassend. Nog een tip, combineer een stedentrip met een dagje natuur. In Scandinavië is het bijvoorbeeld heel goed mogelijk om vanaf de hoofdsteden een ferry richting een van de kust liggende eilanden te nemen. Heerlijk relaxed en vaak vol met locals. Zo ontdek je het land pas echt!

 

Wil je nog meer te weten komen over Sanne en haar blog Chital travels? Volg haar dan zeker op Facebook, Instagram en Pinterest.

 

Bedankt Sanne voor het fijne interview!

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

3 gedachten over “Reisinterview #4: Chital travels

 1. Hi Amelie,
  Wat een prachtig en informatief blog maak en onderhoud je! Vooral de reisinterviews vind ik erg leuk om te lezen, maar ik mis Ivoorkust in je lijstje. Een interessante bestemming voor een ieder die buiten de gebaande paden wil gaan.

  Like

  1. Hej Meta,
   Ik zoek zeker eens informatie over Ivoorkust op, bvb. op jouw blog. Wie weet kan dat me overtuigen 😉 . Bedankt voor de complimenten!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s