Reisinterview #3: Me over ME

Onlangs ontdekte ik de blog Me over ME, een reisblog van Jan Schrijver owver het Midden Oosten. Jan woont al jaren in het Midden Oosten en wil reizigers op zijn manier informeren over het Midden Oosten via zijn blog. Hij vertelt er over het Arabisch schiereiland, over de parels van de woestijn, over zijn bijzondere verhalen en belevenissen en over alle activiteiten die je er kan doen. Ik stelde hem enkele vragen.

Welke plaatsen heb je deze zomer al bezocht?
In de zomer ga ik naar Nederland en België om familie te bezoeken. De hitte op het Arabisch Schiereiland is dan bijna ondraaglijk. Vergelijk het maar met een Turks stoombad. De mooiste plekken in Nederland vond ik de Utrechtse Heuvelrug. Lekker wandelen door het frisse groen. En Zeeland, met zijn authentieke dorpjes, de stranden en de waterwerken. Je kunt daar zo heerlijk toerist in eigen land spelen.

Daarnaast ben ik naar Masirah geweest, een eiland voor de kust van Oman, waar de tijd heeft stil gestaan. De vriendelijkheid van de bewoners en de ongerepte natuur omarmen je met vrijheid en rust.

Ik veronderstel dat je daarnaast ook al andere landen hebt ontdekt. De welke?
Dat zijn er wel een paar. Allereerst bijna alle landen en eilanden van Europa. Daarnaast ken ik vooral het Midden-Oosten goed (Egypte, Oman, Saoedie Arabië, Qatar, Jordanië, Verenigde Arabische Emiraten). In Azië ben ik in Sri-Lanka, Maleisië, Laos, Cambodja, Thailand, Zuid-Korea en Japan geweest.  En ik heb nog een paar “losse landen” bezocht zoals Curacao, Belize, Noord-Amerika, Mexico, Cuba en de Seychellen.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Misschien trek ik dit jaar naar Afrika, maar het kan ook zo zijn dat ik met vrienden meega naar hun thuisland. Eigenlijk zijn dat de leukste vakanties. Daarnaast wil ik altíjd iets nieuws ontdekken, zien en beleven. Daarom maak ik bijna elk weekend een reis naar de binnenlanden van het Arabische Schiereiland en de Rub Al Khali woestijn. Je weet nooit wat je te wachten staat. Soms is de structuur van het landschap totaal veranderd door hevige regenval. Wadi’s die voorheen groene oases waren zijn plotseling lelijke ruwe grintbakken. Totaal onverwacht ontdek je een groep gazellen of je wordt uitgenodigd door bedoeïenen voor een traditionele maaltijd. De verhalen die je dan hoort zijn zo bijzonder.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten? Waarom?
Mijn meest bijzondere reis was naar Japan. Ik was net van de middelbare school af en ben alleen met een rugzak eropuit getrokken. Ik stond verloren in Tokyo en werd van het kastje naar de muur gestuurd. Mijn geld was inmiddels op. Van ellende ben ik “huilend op een steen” gaan zingen. Een Japanse man kon het niet aanzien, gaf zijn fiets aan mij en rende voor me uit de berg op om me de weg te wijzen. Vanaf toen kon de vakantie beginnen. Van het indrukwekkende Hiroshima langs de tempels in Kyoto naar de stinkende vulkanen van Mount Aso in het zuiden. Japan is prachtig!

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee?
Ik neem mee…een paar goede wandelschoenen, een zonnebril, mijn camera, een leesboek en een sjaal die ik om mijn hoofd kan binden tegen het zand.

Welke stad zou je dan bezoeken?
Ik zou naar Petra in Jordanië gaan en verdwalen tussen de grotwoningen en de steile trappetjes.

Wat is jouw ultieme reistip?
Wil je echt een prachtige reis maken vol ervaringen die je nooit meer zult vergeten? Dan moet je vooral niets plannen. Volg je gevoel, ga op verkenning uit, wijk af van de gebaande paden. Want juist dan ontdek je de mooiste plekjes en ontmoet je de meest bijzondere mensen.

 

Wil je meer te weten komen over Me over ME? Volg hem dan zeker op Facebook, Twitter en Instagram. Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan zijn blog.

Bedankt Jan dat je jouw verhalen en tips wou delen.

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

2 gedachten over “Reisinterview #3: Me over ME

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s