Reisinterview #2: WorldWideWendy

Onlangs kwam ik in contact met Wendy, een dame uit Oud-Turnhout met een grote passie voor reizen. Zo bezocht ze al 65 verschillende landen. Daarnaast is ze een levensgenieter en maakt ze graag veel tijd voor haar gezin. Wendy deelt haar reisverhalen op haar reisblog https://www.worldwidewendy.be/. Ik stelde haar enkele vragen.

Welke plaatsen heb je deze zomer al bezocht?
Ik was deze zomer in Valencia, Baden-Baden (Duitsland), Champéry, Montreux en Ibiza.

Welke plaats kan je het meeste aanraden?
Als je een leuke citytrip wil maken, is Valencia absoluut een aanrader.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
We gaan binnenkort de Aziatische toer op. Eind oktober vertrekken we naar Singapore en Bali (turbotripje van 9 dagen). Hopelijk slaapt de vulkaan op Bali tegen die tijd terug.  In februari gaan we een weekje naar Bangkok. Ik kijk naar beide trips heel erg uit. In Singapore bezoeken we vrienden en logeren we in het Marina Bay Sands hotel. De verwachtingen zijn hooggespannen.  Ook in Bali en Bangkok hebben we (hopelijk) hele leuke hotels geboekt.  Voor Bangkok staat er al een fietstocht gepland.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Onze huwelijksreis (deze maand precies 20 jaar geleden) naar Zuid-Afrika en Zimbabwe. In 1 woord fantastisch. Dit jaar hebben we een stuk van de reis (Kaapregio) opnieuw gedaan met onze kids en mijn ouders. Heel bijzonder.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan bezoeken?
Goed gezelschap, mijn e-reader, een fototoestel, mijn Iphone en mijn creditcard zijn onmisbaar. Stockholm en Kopenhagen staan momenteel hoog op het lijstje.

Wat is jouw ultieme reistip?
Geniet vanaf het moment dat je thuis de deur achter je dicht trekt. Sta open voor andere culturen (en pas je daar aan aan). Dat verwachten wij hier ook), geniet van andere smaken en geuren. Als je, net als wij, weinig tijd hebt, probeer dan te plannen maar laat ruimte voor spontaniteit. De ongeplande avonturen zijn vaak het leukst.

 

Wil je nog meer te weten komen over Wendy? Volg haar dan zeker op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest. Ook kan je haar verhalen lezen op haar blog.

Bedankt Wendy voor het delen van je verhalen en tips.

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s