Reisinterview #1: Tutta Bella Italia

Sinds kort heb ik ook contact met enkele medereisbloggers via verschillende media. Samen wordt er vaak hotspots en toffe plekjes uitgewisseld. Daarnaast delen we samen ook onze ervaringen. 

Eén van deze reisbloggers is de Nederlandse Corine van de blog Tutta Bella Italia. Zoals je aan de titel van haar blog kan zien, is ze gepassioneerd door Italië. Hoewel ze al vele verschillende landen binnen Europa heeft bezocht (o.a. Tsjechië, Denemarken, Portugal, Griekenland, …), keert ze steeds terug naar het mooie Italië, dat haar hart veroverde. Ik stelde haar enkele vragen.

Welke plekken heb je deze zomer bezocht?
Deze zomer heb ik 3 regio’s in Italië bezocht. Umbrië (midden), Ligurië (aan de kust tussen noord en midden) en Lombardije (noord). In Umbrië heb je bijvoorbeeld Orvieto, een prachtige stad met een waanzinnige kathedraal. In Ligurië ligt Nationaal Park Cinque Terre waar de prachtig gekleurde huisjes tegen de rotsen aan liggen, direct aan zee en het bekende jetset plaatsje Portofino. In Lombardije zaten we aan het Comomeer waar we voornamelijk in het midden zaten, een paar dagen aan de oostkant en een paar dagen hoog in de bergen aan de westkant mét prachtig uitzicht op het meer.

 

 

Welke plaats kan je het meeste aanraden?
Een aanrader is zo moeilijk te geven gezien al deze plaatsen iets bijzonders hebben, maar gezien de regio Umbrië nog echt heel erg onontdekt is en nog weinig massa toerisme kent zou ik daar voor gaan.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Voor dit jaar staat Elba, het eiland van Napoleon, nog op de planning. Daar ga ik in de herfstvakantie heen. Ik kijk er naar uit om, ondanks dat Napoleon daar kort verbleef, te gaan zien waar hij geweest is en wat hij daar achter heeft gelaten. Hij is nog steeds een belangrijk figuur daar op het eiland.

Voor volgend jaar staan er weer diverse regio’s op de planning, als eerste die van Piemonte. Een regio in het noordwesten (grenzend aan Frankrijk en Zwitserland) waar ook nog geen massa toerisme heerst en dit is de regio van de slow food en slow life.  Het echte Italiaanse leven met enorme gastvrijheid en de meest fantastische wijnen.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Ik vergeet er zeker geen een, ze zijn echt allemaal bijzonder, maar als ik er één moet noemen dan is het mijn werkreis naar Piemonte een paar jaar geleden. Ik maakte voor het eerst kennis met de wijnstreek, midden in Piemonte. De schoonheid, de gastvrijheid en super relaxed zijn, voelde daar als thuiskomen. Ik heb me nergens zo thuis voelen komen als daar. Erger nog: ik werd op slag verliefd! Het is alsof je echt terug gaat in de tijd waar geen internet, haast, op tijd komen etc. bestaat. Ze houden zich daar verre vanaf en dat merk je. Ik mocht daar slapen in een zeer bijzondere villa waarin de eigenaresse haar stempel drukte op de inrichting door veel antiek – die ze uit de hele wereld vandaan meesleepte naar de villa –  en kleurrijke elementen toe te voegen. Waardoor het een heel bijzondere geheel werd. Ze heeft me de grootste, luxe suite gegeven en met het ontbijt moest ik even om me heen kijken of er écht geen andere gasten waren, zoveel stond er voor mij klaar. Ook wilde ze maar niet stoppen met Spumante (de bubbels van Piemonte) schenken en lekkernijen voor te zetten. Het was maar goed dat ik er maar 1 nacht sliep. 😉

22343880_903106039858351_1594998153_o

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee?
Ik neem als eerste mijn foto- en videocamera mee. Alles moet altijd vastgelegd worden. Daarnaast stroopwafels in een blik met Hollands tintje én een sleutelhanger met stenen klompjes in delfts blauw voor mijn contacten die mij altijd op weg helpen of leuke te ondernemen dingen aanbieden. (Italianen vinden stroopwafels heerlijk overigens!) Dan heb ik nog 2 items over en dat is mijn aantekenboekje om alles te kunnen onthouden voor de blogs en als laatste zakdoekjes want elk afscheid van Italië kost me weer een paar traantjes. De heimwee start al voor ik Italië weer uit ben.

Welke stad zou nog eens willen bezoeken?
Ik ben geen stadsmens, kom er ook niet graag of anders slechts voor 1 dag. De drukte maakt me niet bepaald ontspannen. Ik vond een dag door Rome rijden helemaal te gek maar met stip op 1 staat Florence. Wát een fantastische stad is dat. Ook wel druk, maar op de een of andere manier verloopt het zo soepel die stroom mensen, dat je alleen maar geniet van al het moois. En er mogen geen auto’s in het centrum die geen vergunning hebben dus op (elektrische) taxi’s en busjes na, was er nagenoeg geen verkeer. Na 5 dagen was ik er nog lang niet op uitgekeken. En dat voor mij, de geboren en getogen Countrygirl. 😉

22343865_903106053191683_1018687423_o

Om af te sluiten; wat is jouw ultieme reistip?
Ga niet de toeristische plaatsjes in om te eten. Ga juist de onbekende restaurantjes in, het liefst die er niet zo heel opgedirkt uitzien. Ze lijken dan misschien niet echt gezellig, maar dit zijn meestal de echte Italiaanse restaurantjes waar de locals komen en dat betekent: echt authentiek Italiaans eten. Lekker én goedkoop, wat moet je nog meer willen?!

 

Wil je nog meer over Corine te weten komen? Volg haar dan op Facebook, Twitter en Instagram. Breng zeker en vast eens een bezoekje aan haar blog.

Bedankt Corine voor het delen van jouw verhalen en tips.

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

3 gedachten over “Reisinterview #1: Tutta Bella Italia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s