Reisinterview #5: Avonturen Sparen

Deze week interviewde ik de Nederlandse Ilse van de reisblog Avonturen Sparen. Samen met haar jonge gezin maakt ze graag veel reizen, van uitstappen om te zonnen en uit te rusten tot actievere uitstappen waar ze de kinderen leren schaatsen.  Zo probeert ze haar avonturen en herinneringen te sparen. Lees het interview hieronder!

Welke plaatsen heb je dit jaar al bezocht?
In april-mei 2017 zijn wij naar Indonesië geweest en hebben een rondreis gemaakt door Bali. In augustus zijn we naar Tenerife geweest. Daarnaast hebben we nog een aantal keer met onze tent een weekend gekampeerd in Nederland.

Bali vonden we mooi, maar ook erg toeristisch. De hoogtepunten voor ons waren Munduk, Nusa Lembongan en Gili Trawangan. In Munduk vind je prachtige natuur en weinig toeristen, we hebben daar heerlijk gewandeld tussen de bergen. Op Nusa Lembongan huurden wij een buggy om over het eiland te scheuren, schitterend. Op Gili Trawangan hebben we gerelaxed en heeft mijn zoontje van 5 jaar met snorkelen een zeeschildpad gespot!

Tenerife vinden we een heerlijk eiland, daar zijn we meerdere malen geweest. Masca is prachtig en uiteraard El Teide, de vulkaan! Zo mooi!

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning? 
We zijn net terug van een weekend Antwerpen. Begin april 2018 gaan we een weekend naar Wenen en eind april 2018 gaan we naar IJsland, verder hebben we nog geen concrete plannen. Maar ideeën zat!

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten? 
Onze reis naar Cuba met onze twee oudste kids, die toen 1 en 2 jaar oud (of moet ik zeggen jong) waren. Cuba vonden wij zo waanzinnig gaaf. De afwisseling tussen cultuur en natuur was geweldig. Ik heb maanden lang last gehad van heimwee naar Cuba.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan bezoeken?
Mijn camera, mijn paspoort, mijn pinpas, mijn man en mijn kinderen! We vonden Lissabon heerlijk en daar zouden we zo weer heen willen. Maar liever nog iets nieuws, zoals Marrakesh, Venetië of Boedapest. Er staat nog zoveel op ons verlanglijstje!

Wat is jouw ultieme reistip?
Go with the flow! Relaxed zijn en gewoon gaan. Niet twijfelen, maar doen!
Wij horen regelmatig dat reizen met kinderen niet te doen is, ingewikkeld is en je het vooral niet moet doen. Met Avonturen Sparen hoop ik te laten zien hoe leuk het is om te reizen met kinderen! Het is heerlijk om met elkaar avonturen te sparen!

 

Wil je nog meer te weten komen over Ilse en haar blog? Volg haar dan zeker Facebook, Instagram en Twitter.

Bedankt Ilse voor het interessant en leuke interview.

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

Een gedachte over “Reisinterview #5: Avonturen Sparen

  1. Leuk interview! Ik heb zelf een klein ukkie die bijna één jaar wordt. Ik vind het wel zoeken: reizen met kind. Je neemt een stuk meer spullen mee. Ik zal eens voor inspiratie en tips op de blog van Avonturen Sparen gaan kijken. Thanx voor de tip!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s