Reisinterview #6: Solo Travelling Girl

Deze week interviewde ik Keshia, de Nederlandse schrijfster van de travel- en lifestyleblog Solo Travelling Girl. Zij verblijft momenteel in Australië, maar bezocht ook al een groot deel van Europa (Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Griekenland, Oostenrijk, …) en verschillende landen in andere continenten (Singapore, de Arabische Emiraten, Canada en Alaska). Ik stelde haar enkele vragen.

Welke plaatsen heb je deze zomer al bezocht?
Dit is lastig antwoorden, ik ben inmiddels 12 maanden in Australië aan het reizen en werken en de seizoenen zijn hier precies andersom… . Ik ben begonnen in Sydney, daarna door naar Melbourne, Tasmanië, Zuid-Australie, Alice Springs en omgeving en daarna een 4500 km lange rit naar Perth aan de West-kust. Ik vond van deze hele trip Tasmanië tot nu toe het mooist maar ook Alice Springs in het midden was heel bijzonder.

Welke plaats kan je het meeste aanraden?
Ik zou voor toeristen Tasmanië echt aanraden, je kunt er veel zien in korte tijd en het is zo divers, mooie steden, mooie stranden, meren, watervallen en heel veel groen. Het is met een huurauto of camper echt een geweldige ervaring, je kunt op veel hele mooie en bijzondere plekken gratis kamperen.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Mijn visum is geldig tot oktober 2018, het plan is dan ook om tot die tijd in Australië te blijven. Ik ga de Westkust af en ga daarna naar het Noorden. Broome, Kimberlys, Darwin en Cairns staan op de planning. Vervolgens als ik de oostkust weer bereik wil ik van daaruit naar Nieuw-Zeeland om mijn avonturen voort te zetten.

Naar welke reis kijk je het meeste uit?
Ik kijk niet zozeer uit naar een bepaalde plaats die ik ga bezoeken, meer naar de mensen die ik ga ontmoeten. Vaak maken de ontmoetingen met nieuwe mensen een reis echt onvergetelijk. Maar toch ben ik stiekem wel al erg benieuwd naar Nieuw-Zeeland. Veel mensen zeggen dat Tasmanie het kleine zusje van Nieuw-Zeeland is, aangezien dat tot nu toe mijn favoriete bestemming in Australië is, kan dit alleen maar nog mooier worden.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Met mijn ouders en broer ben ik een maand in Canada geweest, we hebben daar met een Camper rond getrokken. Mijn ouders hebben meer dan 30 jaar geleden deze zelfde reis gemaakt met zijn tweeën. Ze wilde ons dit heel graag ook laten beleven. Om een huwelijks jubileum te vieren hebben ze ons in 2012 mee genomen naar dit geweldige land. Dit zijn waardevolle, mooie en onvergetelijke momenten. Ik vermoed dat ik tijdens deze reis het reisvirus heb opgelopen.

FB_IMG_1483670249999

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee?
In mijn koffer kan je zeker een hammamdoek vinden, ik gebruik deze als handdoek, badlaken, jurk, schouderbedeking en picknick kleedje. Kortom multifunctioneel. Een Lonley Planet (n.v.d.r.: reisgids), camera, multitool en een usb-oplaadblock zal je altijd vinden in mijn bagage.

Welke stad zou je dan eens bezoeken?
Ik ben niet zo een stedenstripjes figuur om eerlijk te zijn.. Maar er zijn wel een aantal steden die ik graag eens zou bezoeken. Londen, Praag en Budapest staan zeker tussen dit rijtje.

Wat is jouw ultieme reistip?
Droom niet je leven, leef je dromen! Dit is niet alleen een reistip maar ook een tip voor het dagelijks leven. Plan voor een reis vooral niet te veel maar geniet van het moment en laat het allemaal op je af komen.

 

Wil je nog meer te weten komen over Keshia en haar blog? Vergeet haar dan zeker niet te volgen op Facebook en Instagram.

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

7 gedachten over “Reisinterview #6: Solo Travelling Girl

  1. Wat leuk dat je dit soort interviews afneemt met inspirerende travelers! Heel leuk om te lezen.
    (Mocht je nog eens iemand zoeken om te interviewen, let me know, haha).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s