Reisinterview #7: Footprints around the world

Een tijdje geleden kwam ik in contact met de Antwerpse Lien. De 33-jarige schrijfster van de blog Footprints around the world is gefascineerd door reizen. Zo heeft ze al vele landen in Europa gezien, waaronder Spanje, Italië, Duitsland, Nederland, Tsjechië, Noorwegen en Kroatië. Daarnaast bezocht ze ook Amerika, Marokko en IJsland. Ik stelde haar enkele vragen. 

Welke plaatsen heb je deze zomer al bezocht?
Deze zomer maakten we een roadtrip door Oost-Europa.  We verbleven in Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië en Duitsland.  Oost-Europa is een relatief onbekende reisbestemming.  Elk van deze landen is écht de moeite waard.  Het massatoerisme heeft zijn weg nog niet naar deze plaatsen gevonden, dus de kans is groot dat jij helemaal alleen van alle natuurpracht kan genieten!  Wat me vooral is bijgebleven en zéker zou aanraden:

  • Het noorden van Tsjechië: om het reuzengebergte te bezoeken. Om te genieten van het ruwe landschap.
  • Het zuiden van Tsjechië: om te gaan fietsen, een actieve vakantie te plannen
  • Slowakije: voor een avontuurlijke en actieve vakantie.
  • De Hongaarse Poesta: voor de bijzondere sfeer en de verlaten, kale landschappen. Hier duik je zo terug in de tijd.
  • Het westen van Slovenië: voor de prachtige natuur. Al zou ik Slovenië niet in het hoogseizoen doen.  Dit was het enige land uit dit lijstje waar we écht wel wat toeristen hebben gezien.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
We hebben eigenlijk nog geen idee.  We hebben onlangs een busje gekocht, dus de kans is groot dat we opnieuw een roadtrip maken. Misschien door Schotland. Of Corsica. Ierland misschien. Keuze genoeg dus!

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
De meest bijzondere reizen zijn die naar Noord-Amerika. We hebben er 3 verschillende roadtrips gemaakt: de westkust, de Rockies/Yellowstone en The deep South. De laatste twee waren écht onvergetelijk. Een echte aanrader!

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan bezoeken?
Mijn fototoestel, een leuke zonnebril, een klein handtasje, een bankkaart en een smartphone of laptop.  Ik vond Reykjavik een héél fijne stad.  Verder staan Ljubljana, Lissabon, Kopenhagen, Riga, Madrid en Berlijn nog zeker op mijn lijstje.

Wat is jouw ultieme reistip?
Probeer af en toe je planning los te laten. De meest bijzondere momenten zijn die momenten die toevallig op je pad komen… .

 

Je kan Lien volgen op haar blog Footprints around the world. Daarnaast heeft ze ook een Facebookpagina en een Instagrampagina. Vergeet deze zeker niet te liken en te volgen!

Bedankt Lien voor het fijne interview!

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s