Reisinterview #8: The wandering mind

Onlangs interviewde ik de Nederlandse Danique. Gepassioneerd door reizen en schrijven, deelt ze haar verhalen op haar blog The wandering mind. Dit doet ze zowel in het Nederlands als in het Engels, zodanig dat nog meer mensen kunnen genieten van haar blog. Reisverhalen deelt ze in de vorm van reisdagboeken, travel stories, tips, filmpjes en zoveel meer. Danique bezocht al 29 landen en dus ook bijna alle continenten. Zo bezocht ze onder andere al Verenigde Arabische Emiraten, Maleisië, Nepal en Vietnam. Daarnaast heeft ze ook enkele lifestylerubriekjes op haar blog. Dit maakt Daniques reisblog toch dat tikkeltje unieker en persoonlijker dan een andere reisblogs. Ik stelde haar deze week enkele vragen. Lees zeker mee!

Welke plaatsen heb je deze zomer al bezocht?
Deze zomer ben ik naar een heel bijzonder bestemming geweest: Nederland! Samen met mijn vriend reis ik de wereld over en afgelopen zomer hebben we juist wat tijd in Nederland doorgebracht om familie en vrienden te bezoeken. Vlak voor we naar Nederland gingen zijn we naar Pulau Tioman in Maleisië geweest, een eiland waar niet bijzonder veel mensen komen. Wat hebben we daar een fantastische tijd gehad. Het water is ontzettend blauw, palmbomen overal en leuke aapjes. Echt een aanrader! Maleisië is sowieso een fijn land. Ook zijn we nog naar het eiland Koh Tao in Thailand geweest. Een stuk drukker, maar wel gezellig.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Nog een heleboel! Op dit moment zitten we in Vietnam, en hiervoor zijn we naar Nepal geweest. Nepal was een land waar we echt naar uitkeken en we hebben hier een trektocht in het Himalaya-gebergte gemaakt van ruim een week. Dat was echt een bijzondere ervaring. Na Vietnam reizen we door naar Laos, Cambodja, Thailand, de Filipijnen en Nieuw-Zeeland. Ik ben vooral heel benieuwd naar Nieuw-Zeeland. Hier gaan we voor een jaar naartoe, ook om te werken. Het landschap moet volgens mij echt waanzinnig mooi zijn.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Veel van mijn reizen zal ik nooit meer vergeten, maar vooral niet mijn eerste reis naar Azië drie jaar geleden. Ik ging alleen en voor het eerst buiten Europa. Van tevoren wist ik niet wat ik allemaal kon verwachten, maar ik heb echt de tijd van mijn leven had. Alle nieuwe indrukken waren zo bijzonder. Ik heb zoveel geleerd van deze reis en zoveel leuke mensen ontmoet! Maar ook de reis die we nu samen aan het maken zijn is voor mij heel bijzonder. Inmiddels zijn we al 14 maanden onderweg en hebben we zo veel meegemaakt. En het fijne is: we zijn er nog lang niet klaar mee.

 

 

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee?
Ik neem zeker weten mijn spiegelreflexcamera mee, ik reis nooit zonder mijn camera. Ook neem ik een notitieboekje mee om aantekeningen te maken. Verder heb ik niet veel nodig. Mijn paspoort, geld en mijn telefoon om te navigeren. Anders raak ik zeker weten verdwaald.

Welke stad zou je dan nog eens bezoeken?
Ik zou graag nog een keer naar Praag willen. Daar ben ik op mijn vijftiende geweest, maar ik kan mij er niet veel meer van herinneren. Ook een stad als Stockholm of Oslo staat op mijn lijstje.

Wat is jouw ultieme reistip?
Plan vooral je reis niet teveel en kijk gewoon wat er op je pad komt. Veel mensen proberen vaak hun reis tot op de dag in te plannen, maar vooral in bijvoorbeeld Azië gaat de dag gewoon zoals het gaat en komt er al heel snel niets van je planning terecht. Het is heerlijk om te zien wat de dag brengt en de locals om tips te vragen.

 

Wil je nog meer te weten komen over Danique en haar blog The wandering mind? Vergeet haar dan zeker niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter. Daar houdt ze iedereen op de hoogte van haar nieuwste blogposts, bezochte plekjes en nieuwtjes! Mis het zeker niet!

Bedankt Danique voor het fijne en interessante interview!

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

5 gedachten over “Reisinterview #8: The wandering mind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s