Reisinterview #11: Wanderwinks

Vandaag heb ik een heel speciaal reisinterview in petto. Ik interviewde enkele weken geleden niet één maar wel vier reisbloggers. De Nederlandse zusjes Wink durfden deze week mijn vragen aan voor een reisinterview.  Esther (23), Sandra (25), Minke (28) en Tineke (30) zijn vier zusjes die samen schrijven voor de reisblog Wanderwinks. Zowel Esther, Sandra, Minke als Tineke hebben een passie voor reizen en dit willen ze kwijt op hun gemeenschappelijke blog via hun rubrieken Reisinspiratie, Wanderleven, Reisvideo’s, etc. Naast de passie voor reizen durven de dames het aan om in het buitenland te gaan wonen. Minke en Tineke wonen momenteel even in Nederland, Esther woont in het zonnige Spanje en Sandra woont in verre Ecuador. Ik stelde deze vier dames enkele vragen. Lees zeker en vast mee!

Wie is de grootste avonturier?
Sandra:
 Wij durven allemaal wel uit ons comfortzone te stappen, maar ik denk dat ik dat het makkelijkst kan. Zo werd ik verliefd op het eerste land dat ik in Zuid-Amerika heb bezocht, Ecuador, en heb ik de stap genomen om in dat land te werken en wonen. Dat is geleidelijk gegaan en inmiddels heb ik er een heel leven opgebouwd. Hoe moeilijk het ook is, toch ben ik blij dat ik mezelf elke keer push om de grenzen op te zoeken. Ik grijp elke kans aan en ik laat me nooit tegenhouden door angst. Ook ben ik bewust van hoeveel geluk ik heb dat ik de mogelijkheid heb om in een ander land te kunnen wonen. Elke keer als ik in Nederland terug kom waardeer ik Nederland ook weer zó erg en ik blijf altijd trots dat ik een Nederlander ben. Of ik me dan ooit ga settelen in Nederland? Dat geloof ik nu echt niet, maar laten we over een paar jaar eens verder kijken.

Wie geniet het meest van strandvakanties? 
Tineke: Dat moet ik zijn! Ik ben de grootste zonliefhebber en kies mijn vakanties en reizen daar ook op uit. Is er zon? Check. Strand? Check. Overdag een scooter huren en de omgeving verkennen met af en toe een pauze op het strand, cocktails drinken in een strandtent, een strandfeestje bijwonen… Dat is een perfecte dag voor mij. Ik heb vooral hele goede herinneringen aan Ibiza waar ik met vriendinnen een auto huurde en het hele eiland over tourde en Curaçao heeft ook mijn hart gestolen. Wat een mooie stranden en wat een geweldige sfeer.

Wie heeft de meeste landen bezocht?
Minke: Dat ben ik! Op mijn 19e zette ik mijn eerste reisstappen buiten Europa en vloog meteen naar de andere kant van de wereld en ging 3 maanden stagelopen in Sydney. Later volgde nog een stage in Thailand, een reis door Midden-Amerika en nu al een paar jaar werkzaam in de reisbranche waardoor ik nog meer mooie bestemmingen mag bezoeken. In december ga ik zes weken naar Afrika en Iran. Nepal en Colombia staan nog op mijn bucketlist voor de komende jaren.

Wie zal het best overleven op een onbewoond eiland?
Esther: Ik! Ten eerste kan ik heel goed alleen zijn. Met mijn Ipod (ja die heb ik  nog) kan ik urenlang naar muziek luisteren en de omgeving op me nemen. Daarnaast bereid ik me altijd heel goed voor op een reis, omdat ik niet voor onverwachte verrassingen wil staan. Dus in mijn rugzak zitten altijd handige spulletjes.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Tineke: Vanaf eind november ga ik met een vriendin drie maanden backpacken door Azië (Filipijnen, Cambodja en Sri Lanka) en vervolgens ga ik in mijn eentje nog een maand naar Nepal. Daar ga ik meehelpen met een project voor Nepalese kinderen en wellicht nog een trekking doen. Ik kijk het meest uit naar de Filipijnen, omdat me dat zo’n mooi land lijkt door de verhalen van mijn zusjes en het zien van de beelden in Expeditie Robinson. Ik ben al verliefd op het land zonder dat ik er ben geweest. Ook ben ik heel erg benieuwd naar Nepal, het lijkt me zo’n bijzonder land. Ik ben normaal heel erg een zon-zee-en-strand-liefhebber en Nepal is totaal iets anders. Na drie maanden strand lijkt me dat een mooie afsluiter van mijn reis.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Minke: Oog in oog staan met de imposante verloren Incastad Machu Picchu. Het hoogtepunt van Peru. Buitengewoon magisch en indrukwekkend.

Wat is de mooiste reis dat jullie als familie of met jullie 4 samen meemaakte?
Curaçao! Echt een geweldige vakantie gehad met z’n allen. We sliepen bij familie in een grote villa met zwembad en keken uit op een helderblauwe zee. Elke dag was weer bijzonder – zo hebben we alle mooie stranden bezocht, een dagtour naar een onbewoond eiland gedaan, gewandeld langs de vele kleurrijke huizen, heerlijk gegeten en cocktails gedronken, de christoffelberg beklommen…Veel activiteiten, maar ook genoeg tijd om te ontspannen. Zo lagen we ook gerust een hele dag bij het zwembad. Curaçao is gewoon een fantastisch eiland!

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan eens bezoeken?
Esther: Daar komt ie weer – mijn Ipod Classic! Perfect voor de reizende uurtjes. Ik zou hem nooit willen verruilen voor iets anders. De batterij gaat bijna een week mee en er kunnen duizenden nummers op. Andere spullen die ik mee zou nemen is een zonnebril, havaianas, een camera en een dopper. Nu ik in Barcelona woon, ben ik zeker van plan om andere Spaanse steden te bezoeken. Valencia ken ik nog niet, hier ben ik erg benieuwd naar!

Wat is jullie ultieme reistip?
Sandra: Laat je niet tegenhouden door angst, stap uit die comfortzone en woon, werk, reis en leef waar dan ook maar ter wereld. We hebben ontzettend veel geluk dat het mogelijk is!

 

Wil je nog meer te weten komen over de zussen Wink en hun blog Wanderwinks? Volg hun dan zeker op Facebook en Instagram! Mis hun verhalen zeker niet!

Graag zou ik Tineke, Minke, Sandra & Esther bedanken voor het leuke en interessante interview!

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

3 gedachten over “Reisinterview #11: Wanderwinks

  1. Dit is zo een leuk interview met één voor één toffe dames. Wat hebben ze al veel van de wereld gezien en mooie reizen gemaakt. Curaçao klinkt als een land dat ik moét bezoeken, maar stiekem ben ik jaloers op de tripjes die Tineke gaat maken naar Azië.
    Wat vakantiebestemmingen betreft herken ik mezelf in Tineke. Zon zee strand, check! Een scooter huren en leuke plekjes verkennen? Check! Malaga is bv. zo een aanrader om met de scooter te doen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s