Project Positief tag

Onlangs kwam ik een tag tegen die al enkele jaren bestaat, maar waarvan ik de intentie zo mooi vind dat ik vond dat ik hem ook moest doen. Deze tag is de Project Positief tag van Dagmar Valerie. Dagmar schreef stelde deze tag op in oktober 2014 en had toen de bedoeling om wat meer positiviteit in mensen hun leven te brengen. Dit door bloggers te laten vertellen wat hun gelukkig maakt, wat zorgt dat ze warmte voelen en wat hun mooiste dromen zijn. Graag zou ik, drie jaar nadat deze tag is opgesteld, ook de vragen oplossen en dus vertellen wat er voor zorgt dat ik positief in het leven sta. 

Wat is je favoriete quote en waarom?
Mijn favoriete quote is eigenlijk een deel van het liedje Unwritten van Natasha Bedingfield. Het stukje gaat zo:

Live your life with arms wide open
Today is where your book begins
The rest is still unwritten

Het liedje, of toch deze strofe, gaat er over dat je vanaf vandaag jouw boek, of met andere woorden jouw toekomst, nog blanco is. Enkel jouw verleden is nog maar geschreven, de toekomst is onbeschreven. Vanaf vandaag schrijf je verder je verhaal dus leef het leven met open armen. Doe datgene wat je gelukkige maakt, en doe het met veel passie. Geniet met volle teugen van het leven. Soms heb ik hier zelf ook last mee, maar ik weet ook dat ik dat ook moet doen. Ik probeer van het leven te genieten en alles te doen dat ik graag zou willen doen.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!
Eén van mijn grote dromen is het kunnen trouwen met mijn vriend, voor altijd samen blijven en samen met hem kinderen krijgen. Het is heel hard het huisje-tuintje-boompje principe, maar ik geloof er in dat dit me gelukkig gaat maken. Waarom niet dromen over de meest simpele dingen?

Daarnaast is het ook een grote droom om van mijn blog en van schrijven mijn werk te maken, maar ik weet dat dit nogal onrealistisch kan zijn. Het kan ook zijn dat dit over de jaren heen zeker nog verandert! Maar op dit moment is het wel een droom!

Wat betekent geluk voor jou?
Dat kunnen hele simpele dingen zijn. Samen met mijn vriend knuffelen, de zon die op mijn gezicht of door de bomen schijnt, … . Ook is geluk iets dat niet permanent aanwezig moet zijn. Om je gelukkig te voelen moet je je toch ook eens ongelukkig voelen, anders weet je niet wat gelukkig zijn is.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Dat zijn weer die simpele dingen: knuffelen, de zon die schijnt, een vrolijk of aanstekelijk liedje, … .

Voor wat mogen we je ’s nachts wakker maken?
Eten! Haha, dit is misschien niet het gezondste antwoord maar soms mag je me er voor wakker maken. Daarnaast mogen familie en vrienden me ook wakker maken voor noodgevallen. Als ik er kan zijn voor hen, dat doet toch goed?!

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
Mijn vriend die me aan het lachen bracht! Wij kunnen zo hard schaterlachen voor niets! Eens we begonnen zijn, is er geen stoppen aan!

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Ik ben heel trots op het feit dat ik afgestudeerd ben aan de hogeschool! Ik heb net iets langer gedaan over het secundair onderwijs dan de normale persoon. Ook wisselde ik in het secundair ook vaak van studierichting. Als puber wist ik vaak geen richting uit. Toch heb ik voor een hogeschoolopleiding kunnen kiezen waar ik nu ben in afgestudeerd, dat ik op de verwachte tijd heb gedaan en dat ik nu graag doe! Ik sta graag voor de klas (ik studeerde voor leerkracht secundair onderwijs).

Ook ben ik trots op het feit dat ik mijn blogs durf te publiceren. In mijn puberjaren startte ik ook een blog maar zonder succes. Ik durfde het tegen niemand te zeggen, want ik was bang voor hun oordeel. Ik ben blij dat ik dit nu wel durf, ook al ben ik soms nog bang voor oordelen van anderen, zeker voor mensen die dicht bij mij staan.

Als laatste en misschien niet onbelangrijk: ik ben heel trots op mezelf dat ik zo een mooie relatie heb met de mooiste, liefste en meest onmisbare vriend die er bestaat! Ik zou hem niet meer kunnen missen in mijn leven. Hij maakt mijn leven zoveel beter.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Volg je hart en leef je dromen! Doe datgene waarvan jij gelukkig wordt! Het is jouw leven, maak er voor jezelf iets van, niet voor een ander! Blijf ook doorzetten. Het leven of sommige doelen hebben hun ups en downs. Trek je op aan die ups! Je zal merken dat, wanneer je dat doel hebt bereikt, je ook trots zal zij. Pas wel op: wanneer je een doel voor ogen stelt en je vindt jezelf er niet in, dring het dan ook niet door (bvb. een opleiding waarvan je toch andere verwachtingen had. Als je merkt dat leerkracht zijn niet in je zit, stop dan met de leerkrachtenopleiding). Stel doelen voorop die je gelukkig maken! Om terug te gaan naar de eerste zin:

VOLG JE HART EN LEEF JE DROMEN!

 

Ik vond dit een hele fijne tag om in te vullen! Dit heb ik te danken aan Dagmar Valerie! Bezoek zeker eens haar blog en lees haar ingevulde versie van de tag. Je kan haar ook volgen op Facebook, Instagram, Bloglovin, Twitter en YouTube.

Vind je dat ik nog meer tags mag beantwoorden op mijn blog? Laat het dan even weten in de reacties!

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

8 gedachten over “Project Positief tag

  1. Het is jouw blog! dus jij mag zoveel tags invullen als jezelf wil! Het leuke van vragen van anderen, kom je zelf ook weer op nieuwe ideeen. Tenminste dat vind ik . Misschien kan je iets minder vragen tegelijk doen,en de vragen dan wat gedetailleerder beantwoorden? Want ik merk dat ik het wel wat veel tegelijk vind…zo en nu ga ik eens nadenken, wat nu mijn favoriete quote is ( dat heb je dan maar mooi bereikt 😉 )

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat een leuke tag! Misschien neem ik het ook wel eens over. Leuke antwoorden ook en de quote van Natasha Bedingfield ken ik wel, maar is me nooit echt opgevallen. Eigenlijk heel mooi!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s