Reisinterview #12: Casa Borita

Enkele weken geleden interviewde ik de Rotterdamse Ana Rita. Zij is schrijfster van de reisblog Casa Borita. Op haar blog kan je al haar reisverhalen en -tips vinden, maar daarnaast schrijft ze ook over de leukste hotspots in haar eigen thuisstad Rotterdam. Ana Rita is gepassioneerd door reizen. Zo bezocht ze al 25 landen waaronder Aruba, Bulgarije, Curaçao, Dominicaanse Republiek, Hongarije, Malta, Monaco, Portugal, Tsjechië, Turkije en Amerika. Net bezocht ze nog de Verenigde Arabische Emiraten. Naast de vele reisverhalen en reistips, schrijft Ana Rita ook enkele artikels over lifestyle of neemt ze je soms ook wat mee in haar persoonlijk leven. Deze persoonlijke toets maakt haar blog zo interessant en uniek. Ik stelde haar enkele vragen voor een reisinterview. Lees hieronder even mee!

Welke plaatsen heb je dit jaar bezocht?
Dit jaar ben ik naar Luxemburg, Portugal, Barcelona, Florida, Malta, Metz, Frankfurt en Dubai geweest. Ik ben ook naar België geweest speciaal voor Tomorrowland, telt dat ook mee? Ik ging puur voor het evenement (wat ook een hele vakantie op zich was!) maar heb verder niets gezien/bezocht in België.

Daarnaast heb ik dit jaar ook veel nieuwe plekken in Nederland zelf bezocht. Het liefst wil ik de hele wereld zien, dus waarom niet beginnen bij mijn eigen land? Zo ben ik dit jaar voor het eerst naar Volendam, Kinderdijk, het Keukenhof en het Drielandenpunt geweest. Heel cliché en toeristisch maar hè, je kunt wel mooie foto’s schieten op die plekken! Ook heb ik de steden Maastricht en Groningen voor het eerst bezocht.

Ik kan al deze plekken om verschillende redenen aanraden, maar Dubai was wel echt het hoogtepunt van 2017. Het overtrof al mijn verwachtingen! Het is een mooie, moderne stad met lieve mensen. Je kunt hier heel het jaar door genieten van warme temperaturen (al is het in de zomer wel te heet, ik ging in november en dat was perfect) en er is zoveel te zien en te doen! Je kunt hier aan het strand/zwembad liggen, héél veel shoppen, de hoogste toren ter wereld beklimmen, een prachtige tuin met bloemencreaties bezoeken en heel veel culturele activiteiten doen zoals naar een souk of een museum gaan.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?

Kerst gaan we of in Miami bij mijn schoonfamilie vieren of in Portugal bij mijn eigen familie, we zijn er nog niet helemaal uit maar het vooruitzicht van de feestdagen vieren met onze naasten is al heel erg mooi!

De komende jaren wil ik lekker mijn wishlist gaan afwerken. Zo ben ik nog nooit in Afrika, Zuid-Oost Azië en Oceanië geweest dus die werelddelen wil ik ook nog zien. Maar voor nu denk ik dat ik mij in 2018 nog even op Europa concentreer, er valt nog zoveel te ontdekken in ons eigen kleine werelddeel. Bovenaan de lijst staat eilandhoppen in Kroatië, dat lijkt mij zo’n mooi land met veel geschiedenis en prachtige stranden.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Mijn uitwisseling in Athene is een onvergetelijke ervaring voor mij want daar heb ik het reisvirus opgelopen. Een halfjaar lang heb ik een stad met een andere cultuur, een andere taal en zelfs een ander alfabet leren kennen alsof het mijn eigen stad is. Een paar uur per dag ging ik naar school, en verder was het heel veel chillen en genieten van het zonnetje. Heel veel weekendtripjes naar Griekse eilanden. Wat een relaxt leventje was dat toch! Had ik maar een tijdmachine … .

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee?
Een goed begin is het halve werk, dus goed schoeisel om heel de dag de stad te kunnen verkennen is het allerbelangrijkste. Ooit maakte ik een beginnersfoutje door op de verkeerde schoenen naar Parijs te gaan en ik had zoveel pijn daarna, dat overkomt me niet nog een keer! Daarna mijn telefoon/camera want al die mooie herinneringen moeten wel vastgelegd worden natuurlijk haha. Daar hoort dan ook een selfiestick en een zonnebril bij want één, dan hoef ik niet aan iedere voorbijganger te vragen om een foto van ons te maken en twee, ik wil niet boos kijken wanneer de zon schijnt.  Als laatste neem ik ook een leuke partyoutfit mee want bij een citytrip hoort voor mij ook naar een bar/club gaan.

Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?
Rome staat bovenaan mijn citytrip wishlist, ik heb deze klassieke stad nog nooit bezocht. Ook wil ik vriendlief echt heel graag een keer mee naar Athene nemen zodat hij eindelijk eens met eigen ogen kan zien waar ik nou met zoveel passie over praat.

Het winterseizoen komt eraan of is volop bezig. Trek je naar warmere oorden of heb je een voorkeur voor reizen waarbij je kan wintersporten?
Mijn familie en die van mijn vriend wonen allemaal in het buitenland dus kerst vier ik eigenlijk bijna nooit in Nederland. Toevallig hebben wij kerst de afgelopen twee jaar gewoon samen thuis gevierd zonder familie maar we zijn wel tussen kerst en oud & nieuw op citytrip geweest. Wintersport heb ik nog nooit gedaan, ik zou het ooit wel een keer mee willen maken maar als zonliefhebber pur sang kies ik liever voor een tripje naar de zon haha.

Wat is jouw ultieme reistip?
Haal het maximale uit je vrije dagen. Neem je vakantiedagen verspreid rond het jaar op en het liefst in combinatie met feestdagen. Zo lukt het mij om vaak te reizen terwijl ik voor een baas werk. En natuurlijk je weekenden zoveel mogelijk benutten! Ga weekendjes weg in eigen land of in een van de onze buurlanden. Voor je het weet heb je zo best veel landen/plaatsen bezocht in een jaar terwijl je niet eens lang weg bent geweest.

 

Wil je meer te weten komen over Ana Rita en haar reisblog Casa Borita? Volg haar dan zeker en vast op Facebook, Twitter en Instagram.

Graag zou ik Ana Rita willen bedanken voor het leuke en interessante interview!

 

Veel reisplezoer,

Amelie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s