Reisinterview #16: Travel, Eat, Enjoy, Repeat

Enkele weken geleden interviewde ik Sharon (32), de schrijfster van de reisblog Travel, Eat, Enjoy, Repeat. Een tijdje geleden kwam ik met haar in contact en we ontdekte dat we eigenlijk niet zo ver van elkaar vandaan wonen. Sharon heeft een grote passie voor reizen, nieuwe plekjes ontdekken en fotografie. Dit deelt ze op haar blog aan de hand van mooie blogposts, onderbouwd met prachtige foto’s. Sharon bezocht al vele landen, sommige zelfs meerdere keren. Ook kreeg ze de kans om een Erasmus te doen in Zwitserland en te gaan werken in Zuid-Korea en Amerika! Toch heeft ze nog vele dingen op haar bucket list staan op vlak van reizen. Zo wilt ze graag het noorderlicht zien, op safari gaan, de Annapurna trail en een deel van de Appalachian Trail wandelen en zoveel meer. Ik stelde haar enkele vragen. Lezen jullie mee?

Welke plaatsen heb je afgelopen jaar bezocht?
Egypte (Marsa Alam), Ijsland, Nederland (Maastricht en Eindhoven), US (Chicago en Washington voor het werk). Ik kan Ijsland echt wel aanraden: een prachtig land met prachtige natuur. Toch wel een heel mooie reis ondanks dat het weer tegenviel de tweede helft.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Momenteel ligt alleen een weekendje Amsterdam vast voor volgend jaar. Maar ik hoop ook naar Marrakech, Italië (Toscane), de Champagne regio en New York te gaan. En ondertussen ook België verder te verkennen.

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Ik hou er van om nieuwe dingen te ontdekken: zowel in de steden als de natuur. Mooie wandelingen maken is ook heel belangrijk. En natuurlijk ook lekker eten 😊. Eten is heel erg belangrijk op reis. Daar besteed ik het meeste tijd aan om uit te zoeken: food tours, restaurants, specialiteiten. Oh, en ik hou van mooie foto’s te maken.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
De eerste rondrit in de VS: vertrekken en eindigen in Salt Lake City met een bezoek aan alle grote National Parken: Grand Canyon, Zion, Bryce, Arches, Canyonlands. En de eerste keer een bezoek aan Las Vegas. Dit was mijn allereerste grote reis van langer dan 2 weken en het was de eerste grote reis met mijn vriend. We hebben nadien nog 2 keer een rondreis gemaakt in de VS door andere delen. En ik heb heel mooie herinneringen aan alle reizen door de VS: de tweede keer door de iconische steden Los Angeles en San Francisco en de derde keer omdat we uitgenodigd waren voor een bruiloft van een vriendin.

 

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Eigenlijk niet. Ik heb ook nog nooit een grote vertraging gehad met het vliegtuig. Dus ik heb geen idee hoe ik het zou aanpakken. Ik ben iemand die alles heel goed op voorhand uitzoekt, en als er dan eens iets niet gaat zoals verwacht, dan begin ik toch wel een beetje te stressen. Maar dit is met de jaren wel een stuk minder geworden.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?
Ik zou zeker meenemen: mijn fototoestel, ipad, gsm, een goed boek en goede schoenen. Een stad die ik zeker voor de eerste keer eens wil bezoeken is New York. Een stad dat ik nog eens wil verkennen: London (en dan vooral de Harry Potter Studio Tour)

Het winterseizoen is volop bezig. Trek je naar warmere oorden of heb je een voorkeur voor reizen waarbij je kan wintersporten?
Vorig jaar zijn we voor de eerste keer naar een warme bestemming geweest in februari (Egypte). En in 2018 willen we dit opnieuw doen maar deze keer waarschijnlijk naar Marrakech. Ik vind het fantastisch om aan het zwembad te liggen met een boek, lekker te eten en te drinken en ook nog wat cultuur mee te nemen. En dit alles zonder veel toeristen.

Wat is jouw voornemen op vlak van reizen voor 2018?
Proberen veel meer van België te zien. Ik ben ook van plan om een cursus fotografie te volgen in avondonderwijs. Zo denk ik nog meer dingen te ontdekken.

Wat is jouw ultieme reistip?
Geniet! Probeer niet te veel in een korte tijd te stoppen want zo kan je niet genieten van je reis. En probeer om niet alles op voorhand te plannen (grappig om dit van mezelf te horen) want een beetje vrijheid is wel leuk (soms).

 

Wil je meer te weten komen van Sharon? Bezoek dan zeker eens haar blog Travel, Eat, Enjoy, Repeat. Ook kan je haar volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

Dank je wel Sharon, voor het fijne interview!

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

14 gedachten over “Reisinterview #16: Travel, Eat, Enjoy, Repeat

  1. Grappig interview! Ik wil ook echt super graag die harry potter studio tour doen. Lijkt me echt geweldig. Zo’n rondreis door Amerika, wat wil je nog meer. Ik vond zelf Nieuw-Zeeland een van de mooiste landen die ik heb bezocht!

    Geliked door 1 persoon

  2. Roadtrippen door de Verenigde Staten blijft echt zo gaaf en ik ben heel benieuwd naar de andere nationale parken. Marrakech is ook zeker de moeite waard! Hoewel je in andere steden in Marokko een iets minder toeristische vibe krijgt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s