Waarom ik meer ben beginnen lezen | Storytime

De afgelopen week ben ik meer beginnen lezen. Het afgelopen jaar las ik zelden tot nooit. Ik las wel af en toe op vakantie, maar het was niet mijn dagelijkse bezigheid. In dit blogbericht vertel ik waarom ik toch meer ben beginnen lezen. Onderaan het bericht vind je ook de boeken die ik momenteel lees.

Zoals ik net vertelde, was lezen niet iets wat ik dagelijks deed de afgelopen jaren. Het was zelfs iets wat ik niet eens wekelijks deed. Ik deed het enkel wat vaker op vakantie. Toen ik in het voorjaar van 2017 naar Ecuador vertrok voor 4 maanden, nam ik 3 boeken mee. Ik nam er drie mee met de gedachte dat ik deze boeken wel zou uitlezen op de dode momenten. Dit was echter niet zo. Ik las iets meer dan de helft van het eerste boek. Niet veel dus. Ik besloot om in de zomer weer boeken mee te nemen op reis. Nog steeds was het boek niet uit. En toen liet ik de boeken liggen tot ongeveer een week geleden.

Een week en een paar dagen geleden besefte ik dat ik nog enkele boeken had liggen. Sinds afgelopen september ben ik aan het werk in Dendermonde. Zelf woon ik in Mechelen en heb ik geen rijbewijs. Dus neem ik elke dag de trein. Ook zit ik vaak op de trein om naar mijn vriend te gaan. Wij wonen namelijk nog niet samen. Op de trein zitten is vaak zo’n dood moment. Het is wel tof om naar het landschap te kijken maar na enkele keren heb je het al gezien. Het is wel tof om op je smartphone bezig te zijn, maar dat verbruikt zoveel 3G en batterij. Dus besloot ik het boek uit te lezen waar ik in het voorjaar van 2017 aan begonnen was. Op één jaar tijd één boek uit lezen, dat moest toch wel kunnen, he?!

Zo bracht ik de tijd dat ik op de trein zat de afgelopen week door met het uitlezen van mijn boek. Ik merkte dat het me een bepaalde rust gaf. Mijn werk vergt veel energie van me. Terwijl ik anders op de trein zat, al kijkend naar het landschap, dacht ik vaak net iets te veel na. Ook het bezig zijn op mijn smartphone, gaf me een bepaalde stress. Het (uit)lezen van een boek, deed me focussen op iets anders. Het deed me stil, rustig en kalm worden. En dat had ik net op dit moment nodig. Ik las de laatste hoofdstukken van mijn boek uit op een paar dagen. Nu ben ik bezig met een nieuw boek. Het boek waar ik nu in bezig ben heeft een andere verhaallijn, maar het geeft me exact dezelfde soort rust. Ik kan dus wel concluderen dat lezen me een bepaalde soort rust geeft. Deze rust voor en na een zware werkdag heb ik wel nodig.

Welke boeken lees ik?

Het boek dat ik net uitlas is het boek ‘Het meisje in de rode jas’ van Kate Hamer. Het boek is heel mooi geschreven en heeft een mysterieus verhaallijn dat je steeds vragen doet stellen. Het boek gaat over een verloren gelopen meisje, het meisje in de rode jas, en wordt geschreven vanuit verschillende standpunten. Ik vind dit boek zeker en vast een aanrader. Je kan het fysieke boek kopen op bol.com voor €7,50 en heeft 384 pagina’s. Ook vind je er een e-book van op bol.com, dit voor €5.99. Het boek werd uitgebracht in oktober 2016.

Momenteel lees ik het ‘De bruiloft’ van Nicholas Sparks. Het boek gaat over een huwelijk dat stilaan stukloopt. Het koppel probeert de liefde in hun huwelijk terug te vinden. Het boek is ook te vinden op bol.com. De fysieke versie kost wederom €7,50 en het e-book €5,99.

Vraag aan jullie: Welke boeken kan jij aanraden?

Veel liefs,

Amelie

 

 

Boeken algemeen Boeken algemeen

Advertentie

43 gedachten over “Waarom ik meer ben beginnen lezen | Storytime

 1. Ik heb onlangs ook 2 boeken uitgelezen, maar dan wel van 50 Shades Freed & ‘zijn verhaal’ DARKER. Ondertussen ben ik op zoek naar leuke, spannende boeken om te lezen. Is altijd leuk, zeker tijdens een treinrit of zelf ’s avonds onder een dekentje.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het lezen van boeken maakt me vaak rustiger dan het lezen van artikels in tijdschriften of kranten. Het grote verhaal in een boek ‘zuigt’ me helemaal in die wereld!

   Like

 2. Ik ben een boekenverslinder en “Het meisje in de rode jas” kon ik niet wegleggen… 🙂
  Ik lees meestal voor het slapen gaan, om alle gedachten te kalmeren en het werkt.
  Een echte aanrader vind ik “Wat jij niet ziet”, dat boek bleef bij mij nog lang in mijn hoofd spelen 🙂

  Xx

  Geliked door 1 persoon

 3. Ha ik ben al een boekenwurm sinds het aap-noot-mies ( mijn basisschool was in sommige dinegen ouderwets) Ik heb wel gemerkt dat er fases zijn in mijn leven dat ik minder lees. Zoals toen de kinderen heel klein waren, of zoals nu: nu “vreet” ik de hele dag letters op het scherm. Dan ga ik liever even iets anders doen in mijn vrije tijd..Maar het komt wel weer goed. Het boek en ik hebben tenslotte een levenslange relatie

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha onze basisschool was ook vrij ouderwets: jan – uk – oom waren bij ons de eerste! Terwijl maar weinig Belgen uk en oom gebruiken! Al vreet ik veel letters op een scherm, het doet me zoveel deugd om een paar pagina’s te lezen!

   Like

 4. Hoi! Ik lees is fases op vakantie wel meer. Ik lees graag boeken waar ik iets van leer als mens. Ikigai, de dingen die je ziet als je er de tijd voor neemt, start up branding, brené brown boeken ‘ aanraders 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik houd heel erg van lezen, vind het jammer dat ik er tegenwoordig amper nog tijd voor heb 😦 Ik heb een tijd terug een oud dichtbundel herlezen: Parken en woestijnen van M. Vasalis – Ik vond het weer net zo mooi als eerst 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s