Reisinterview #18: Tom Outdoor

Deze week interviewde ik de Tom, de specialist in avonturen, backpacken en kamperen. Sinds kort deelt deze 24-jarige Nederlander zijn verhalen en avonturen op zijn blog Tom Outdoor. Zijn zusje Gabriëlle, de schrijfster van Globe Girl, raadde Tom aan om ook een blog op te starten over de avonturen die hij reeds in 19 landen meemaakte. Zo bezocht hij bijvoorbeeld al Denemarken, Zweden,  Finland, Noorwegen, IJsland, Maleisië, Indonesië, Amerika, Griekenland, Tsjechië en Hongarije. Enkele interviews later dan zijn zusje, stelde ik ook hem enkele vragen. Lees zeker mee!

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht?
In 2017 heb ik relatief weinig gereisd buiten Nederland. Ik ben in Zweden geweest bij Gothenburg. Naar Spitsbergen, wat fantastisch is. Ook ben ik de Franse Pyreneeën geweest. Verder ben ik met mijn werk als gymleraar met 2 scholen en 1 verenging op kamp geweest in Nederland. Spitsbergen raad ik het meeste aan omdat het zo ongelofelijk extreem is. Het noorderlicht er vaak te zien is en de verschrikkelijk mooie natuur er goed te zien is.

 

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Voorlopig staat er een wintersport op de planning naar Frankrijk. Verder zijn er een aantal plannen, als eerst basecamp van Mount Everest bekijken in Nepal. Verder een cursus alpinisme in Oostenrijk. Alpinisme is het beklimmen van bergen waarbij je vaak rotsklimmen en ijsklimmen moet combineren. Als laatste ben ik aan het kijken voor een reis richting Canada & Alaska.

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
De prachtige natuur, vaak in extreme versie, in combinatie met de adrenaline van de sporten die ik graag beoefen. Ik kan genieten van de ruige bergen, sneeuwvlaktes en wilde wateren. Sowieso vind ik reizen een avontuur met nieuwe ervaringen wat mij een kick geeft.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Alaska! De natuur is hier prachtig. Reusachtige bergen vol sneeuw. Bossen vol wildlife en rust. Klaar voor wilde avonturen en ontdekkingsreizen. De hoge bergtoppen zou ik willen beklimmen om er vervolgens keihard vanaf te kunnen snowboarden en skiën. Verder zou ik het vet vinden om mijn eigen huis in het bos te hebben. Hier genieten van de rustige omgeving en kijken of ik voor een korte tijd zelfredzaam kan zijn.

 

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Klopt! De reis naar Spitbergen deze winter. Het was hier zo bijzonder. In de winter is het daar 24 uur per dag donker. Met meer ijsberen op de eilandengroep dan mensen bracht dat een bijzondere spanning met zich mee. Dan nog het noorderlicht mogen aanschouwen. Met 75 km/u gereden over sneeuwvlaktes op een sneeuwscooter die ik zelf bestuurde. Een en al fantastisch.

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Nee, ik heb eigenlijk geen slechte ervaring gehad met reizen. Nou is het ook zo dat ik die dingen snel vergeet. Uiteraard gaat er wel eens wat mis, er zou een bus moeten komen die je ophaalt maar die komt niet. Maar dat soort dingen werden dan weer opgelost en goedgemaakt. Dus eigenlijk nooit slechte ervaringen gehad met reizen.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee?
Stel ik ga een citytrip doen, neem ik mijn telefoon mee. Zodat ik alles op de foto kan zetten. Ook neem ik oortjes mee omdat ik tijdens het reizen graag rustig naar muziek kan luisteren. Een citytrip is iets wat ik niet zo snel ga doen. Als ik naar een stad zou vliegen zou ik spullen mee nemen om buiten die stad op pad te kunnen. Wandelschoenen, slaapmatje en een slaapzak gaan dan mee, om goed voorbereid alles buiten de stad te ontdekken! om voorbereid op alles buiten de stad te trekken!

 

Het winterseizoen is volop bezig. Wat is jouw favoriete winterbestemming? Trek je naar warmere oorden of heb je een voorkeur voor reizen waarbij je kan wintersporten?
Mijn favoriete bestemming is Åre in Zweden voor de wintersport. Ik trek liever naar de wintersport landen. Maar zou graag nog wat extremere gebieden willen opzoeken zoals de Noordpool,  Antarctica en Siberië.

Wat is jouw voornemen op vlak van reizen voor 2018?
Meer reizen dan in 2017! De cursus alpinisme en het wandelen naar basecamp van Mount Everest zijn de concrete plannen voor 2018. Ook wil ik graag een aantal tripjes naar het buitenland maken om te bivakkeren en te klimmen.

Wat is jouw ultieme reistip?
Dare to take on the Adventure! Comfortabel kiezen leert je niet zo veel nieuwe dingen als uitdagende keuzes maken! Nieuwe ontdekkingen en ervaringen op doen is gaaf!

Je kan Tom volgen via zijn blog Tom Outdoor. Daarnaast kan je hem ook volgen via Instagram en Facebook.

Bedankt Tom, voor het interessante en leerrijke interview!

Veel reisplezier,

Amelie

 

Reizen algemeen  Outdoor algemeen

Advertentie

13 gedachten over “Reisinterview #18: Tom Outdoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s