Reisinterview #22: Marcella Molenaar – Inspire to travel

Deze week interviewde ik Marcella Molenaar, de schrijfster van de gelijknamige reisblog. Met haar reisblog wil Marcella anderen inspireren om te reizen, dus maakte ze hiervan haar motto! Deze luidt: “Inspire to travel!”. Als je haar blog bezoekt, merk je meteen dat ze gepassioneerd is door reizen. Zo heeft ze al 30 landen bezocht! Lees zeker even mee.

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht?
Ik startte samen met Jan ons reisjaar 2017 in februari met een stedentrip Amsterdam en een dagje Zaanse Schans waarna we naar Spanje vlogen. Na een stedentrip Sevilla reden we met onze huurauto naar Ronda, de stad met de betoverende kloof. In april combineerden we een stedentrip Rostock in Noord-Duitsland met een dag in Denemarken. We verkenden het eiland Møn en de prachtige krijtrotsen van Møns Klint. Op de terugweg vaarden we naar Lübeck, maar deze stad wist ons niet echt te raken. In juni genoten we optimaal van IJsland waar we twee weken rondreisden met een camper. Wat een geweldig mooi land! In juli lieten we ons verrassen door Mechelen en eind augustus was het tijd om samen met mijn moeder de regio Dalarna in Zweden te ontdekken. Begin oktober liepen we in korte broek en t-shirt op Chios in Griekenland. Mijn verjaardag vierde ik met een vriendin op het waddeneiland Borkum. Ons reisjaar sloten we af met ontdekkingen in Nederland bij Kinderdijk, in Eindhoven en Zeeland.

Giralda Tower, Sevilla
Giralda Tower, Sevilla, Spanje

Welke plek kan je het meeste aanraden?
Mijn grootste aanrader is IJsland, wat een geweldig mooi land! Ruig, rauw en versierd met liefelijke watervallen en boordevol lammetjes. Reis er de ringweg rond en geniet volop!

Seljalandsfoss Ijsland
Seljalandsfoss Ijsland

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
We zijn net terug van een weekje Portugal. Hier verbleven we 6 dagen in een fijn appartement in Lissabon waar we genoten van de leuke stad. We reden rond in schattige trammetjes, slenterden door knusse straatjes en genoten volop van de zon. Ook huurden we voor anderhalve dag een auto en bewonderden we de paleizen in Sintra én zagen we een stukje van de ruige kust!

Lissabon tram Portugal
Lissabon tram Portugal

In juli gaan we op ontdekking in Zuid-Frankrijk! We vliegen naar Nice om het centrum van de stad te ontdekken en trekken daarna de natuur in. Mooie hikes willen we maken, maar vaste plannen hebben we nog niet. We willen onze week eindigen in Monaco, een stad waar we erg benieuwd naar zijn!

In oktober/november willen we een aantal weken door Mexico gaan reizen! Een bestemming die al jarenlang op onze wishlist staat, en nu gaat het er waarschijnlijk dan echt van komen! We willen met een huurauto over het schiereiland Yucatan reizen en genieten van het mooie landschap, de maya tempels en karakteristieke stadjes. Onwijs veel zin in!

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Ik vind het heerlijk om te genieten van mooie natuur, bijzondere dieren en me te verdiepen in andere gebruiken en gewoontes. Zo leerzaam! Wij reizen graag op eigen houtje rond met een huurauto. Lekker onze eigen route bepalen en stoppen waar we willen. Dat geeft zo’n gevoel van vrijheid! In Canada en IJsland reden we rond met een camper en dat gaan we zeker vaker doen. Heerlijk om ’s avonds op je kampeerplek bij een vuurtje te genieten van de mooie natuur om je heen!

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Mijn allermooiste reis tot nu toe maakten we in Nieuw-Zeeland, een absolute droomreis! Het is nogal een lange reis, maar toch lijkt het me heerlijk om alleen in Nieuw-Zeeland te mogen reizen. De natuur is er ruig en werkelijk schitterend. Je kunt er genieten van de bergen, fjorden, geothermisch gebied en de ruige kust. Zowel het Noordereiland als het Zuidereiland hebben geweldige plekken. Hier zou ik me prima blijven vermaken!

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Nieuw-Zeeland noemde ik al als droomreis, maar ook onze camperreis door West-Canada was echt een geweldige reis. We reden voor het eerst rond met een camper en kampeerden op te gekke plekken. We genoten ruim 3 weken lang van de mooiste natuur en zagen ook heel wat wildlife. Er waren zoveel hoogtepunten en mooie momenten. Zo gaaf!

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Een slechte ervaring wil ik het niet noemen, maar Cuba is niet onze favoriete bestemming. Dat we beide na een paar dagen ziek werden hielp natuurlijk ook niet mee. Toch was het aansterken ook lastig omdat voedingsmiddelen op het eiland zo lastig verkrijgbaar zijn. Ook is Cuba een dure bestemming als je in hotels verblijft. Ik wil zeker meer zien van Midden-Amerika, maar Cuba hoeven we beide niet nogmaals te bezoeken.

Havana
Havana, Cuba

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan eens bezoeken?
Mijn iPhone zodat ik mijn volgers mee op reis kan nemen, goede schoenen om veel te wandelen, wat slimme basics om van outfit te wisselen, mijn e-reader en mijn powerbank. Mijn stedentrip wishlist is nog best lang, bovenaan staat momenteel: Londen, Ljubljana, Sofia, Riga en Napels.

Wegen Amerika
American highway

Wat is jouw ultieme reistip?
Laat je verrassen! Wij lezen ons nooit volledig in over een bestemming die we bezoeken, en dat vinden we eigenlijk juist alleen maar fijn. Vraag ter plekke aan een local een tip voor een tod restaurant, loop zomaar een leuk straatje in en stop onderweg op een plek die er simpelweg mooi uit ziet. In het dagelijks leven hebben we al zoveel vaste kaders, het is zo fijn om je op reis te laten verrassen!

 

Wil je nog meer te weten komen over Marcella en haar reisblog? Breng dan zeker een bezoekje aan haar blog. Ook kan je haar volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

Bedankt Marcella voor het mooie en interessante interview!

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

8 gedachten over “Reisinterview #22: Marcella Molenaar – Inspire to travel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s