Voor de eerste keer Tony’s Chocolonely | #netontdekt

Afgelopen week heb ik voor de eerste keer een chocoladereep van Tony’s Chocolonely geprobeerd. Velen denken nu waarschijnlijk: “Heb je dit nu pas voor de eerste keer gekocht/geproefd?!”. Anderen denken waarschijnlijk: “Tony wie?!”. Ik zag het al vele keren voorbijkomen en iedereen is er tegenwoordig dol op. Op een gegeven moment zag ik enkele van deze chocoladerepen in de Delhaize liggen. Ik twijfelde er over om deze te kopen, maar uiteindelijk kocht ik ze toch deze week.

Wie/Wat is Tony Chocolonely?

Tony’s Chocolonely is een Nederlandse chocoladefabrikant dat is opgestart in 2003 en 100% slaafvrije chocolade produceert. Ze zijn bekend van hun gekleurde verpakkingen en vindingrijke smakencombinaties zoals zeezout-karamel, pecan-kokos en pretzel toffee.

 

Wat kocht ik en wat vond ik er van?

Ik koos voor de chocoladereep met zeezout- en karamelsmaak. Een tijdje geleden proefde ik chocolade van Barù en koos ik ook voor deze smaak! Bij de chocolaatjes van Barù was er een echte karamelvulling aanwezig die verrijkt was met zeezout. Dit is niet het geval met de repen van Tony’s Chocolonely. Deze repen zijn volle melkchocolade waar de karamel en het zeezout in niet zichtbare deeltjes in zitten verwerkt. Zowel de zoete smaak als de zout smaak is niet constant aanwezig wanneer je kauwt. Soms heb je een stukje waar het meer naar chocolade smaakt, soms heb je een stukje waar het meer naar zeezout of karamel smaakt. Wie opzoek is naar chocolade met lopende karamel, raad ik de chocolade van Barù aan. Wie daar geen fan van is, raad ik Tony’s Chocolonely aan.

 

Voor deze reep chocolade van 180g betaalde ik €3,15 bij Delhaize. Op de site van Tony’s Chocolonely betaal je er €3,05 voor. Dit vind ik een hoge prijs voor een reep chocolade, maar anderzijds betaal je voor een merknaam en een goed doel. Ook vind ik dat de chocoladereep er net iets anders uitziet dan andere repen door de vorm en de kleurrijke verpakking. Dat laatste geeft voor veel mensen toch een meerwaarde.

Ik vond het zeker het proberen waard en ik ben ook benieuwd naar hun andere repen!

Je kan de reep chocolade die ik proefde hier vinden. Ook kan je hier je eigen etiket  samenstellen met je favoriete smaak.

Proefde jij al chocolade van Tony’s Chocolonely? Wat vond jij er van?

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

25 gedachten over “Voor de eerste keer Tony’s Chocolonely | #netontdekt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s