Leesinterview #3: Het boek van Patricia

Deze week interviewde ik voor het leesinterview de Nederlandse Patricia, de schrijfster van de lifestyleblog Patricia neemt je mee. Naast het schrijven voor haar blog, is ze dol op lezen. Graag deelt ze haar leeservaringen aan de hand van dit interview. Ik stelde haar enkele vragen. Lees zeker even mee.

Wat was het laatste boek dat je las?
Het laatste boek wat ik las was “Ik ben de laatste Jood” van Chil Rajchman. Ik koos voor dit boek omdat ik een grote interesse heb voor de Tweede Wereldoorlog en haar verhalen. Ik vond dit een behoorlijk heftig boek omdat het gaat over een overlevende van het concentratiekamp Treblinka en hij vertelt in het boek over wat hij heeft meegemaakt en hoe het eraan toe ging in dat kamp. Voor mijn gevoel was dat heftiger dan wat ik tot nog toe voor ogen had hoe het eraan toe zou zijn gegaan in die kampen.

Wat is je favoriete genre boeken?
Ik lees graag waargebeurde verhalen omdat die voor mijn gevoel dichter bij het leven staan dan verhalen met een minder waargebeurd karakter. Logisch natuurlijk ook, maar de waargebeurde verhalen vind ik interessanter. Deels omdat ik me daar vaak ook wel ergens in kan herkennen, maar ik vind het ook vaak gewoon fijn om te lezen wat andere mensen meemaken. Of te lezen hoe iets gebeurd is in het verleden zoals bijvoorbeeld in de boeken van de Tweede Wereldoorlog.

Wat is je favoriete boek?
Mijn favoriete boek… Dan moet ik toch even nadenken hoor. Ik weet eigenlijk niet echt wat mijn favoriete boek is. Ik heb denk ik niet echt een favoriet boek, maar eerder een favoriet genre. Een boek dat mij overigens wel heel erg bij is gebleven is het boek “De mysterieuze dood van Nicky Verstappen” van Simon Vuyk. Overigens natuurlijk ook heel actueel op dit moment.

Wie is je favoriete schrijver/schrijfster?
Ik denk dan toch Simon Vuyk. Zijn boeken over Nicky Verstappen en Marianne Vaatstra vond ik heel bijzonder om te lezen.

Welk boek viel je tegen?
Een boek dat mij tegenviel is De Da Vinci Code van Dan Brown. Ik snap het boek gewoon niet. Na een paar pagina’s ben ik het verhaal eerlijk gezegd kwijt en tja, dan stop ik dus ook met lezen. Want als ik een boek niet snap is het niet leuk om verder te lezen. Misschien dat ik het ooit nog een keer ga proberen, maar voorlopig in elk geval niet.

Hebben bepaalde boeken je al iets bijgebracht in het leven?
Pfoe… Het enige wat mij via boeken denk ik is bijgebracht, de schoolboeken natuurlijk niet meegeteld, is nog meer respect voor de overlevenden en de slachtoffers van de oorlogsperiode. En toch ook ergens wel begrip voor wat mensen deden omdat het soms gewoonweg moest om te kunnen overleven. Om het verhaal te kunnen vertellen. Het verhaal dat nooit vergeten mag worden… .

Je kan de volgende boeken vinden op bol.com:

  • ‘De mysterieuze dood van Nicky Verstappen’ van Simon Vuyk: E-book
  • ‘Marianne Vaatstra’ van Simon Vuyk: PaperbackE-book
  • ‘De Da Vinci Code’ van Dan Brown: PaperbackE-Book

Je kan ook Patricia volgen op haar blog Patricia neemt je mee. Daarnaast kan je haar ook volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

Bedankt Patricia voor het interessante interview!

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

4 gedachten over “Leesinterview #3: Het boek van Patricia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s