Reisinterview #23: BM Scratch the World

Deze week interviewde ik de Nederlandse Michelle, schrijfster van BM Scratch the world. Michelle is gepassioneerd door reizen. Zo bezocht ze al even veel landen als haar leeftijd. 26 dus! Ik stelde deze dame enkele vragen. Mis het zeker niet!

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht? 
2017 was onverwachts een super mooi reisjaar. Van tevoren had ik niet gedacht dat ik na een reis in 2016 van 5 maanden met mijn vriend door Zuid-Amerika in 2017 nog 2 verre reizen en wat korte tripjes dichtbij zouden doen. Zo bezocht ik in 2017 Valencia voor de derde keer (mijn favoriete stad), Maastricht, Brugge en ging ik op reis naar Mexico en­ samen met mijn vriend voor een maand naar Myanmar.  En ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk alle plekken aanraad om te bezoeken. Valencia is en blijft mijn favoriete stad vanwege mijn liefde voor Spanje en de sfeer die er hangt. Maar ook Mexico vond ik fantastisch en Myanmar erg bijzonder vanwege de authenticiteit die er nog heerst.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Op dit moment staan er veelal korte Europa tripjes gepland. Zo staat Lissabon op de planning, Wenen, weekendje Duitsland en gaan we reisvrienden bezoeken die in België wonen. Graag willen mijn vriend en ik ook nog naar Spanje omdat dat gewoon een van onze favoriete landen is, maar dat staat nog niet gepland! Lissabon en Wenen heb ik al eens mogen bezoeken maar dat is in beide gevallen al een flink aantal jaar geleden, ik ben benieuwd of ik nog dingen herken en of er dingen veel veranderd zijn! Verder gaan we zien wat 2018 ons nog brengt.

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Reizen is voor mij vrijheid. Doen waar mijn interesses liggen, op avontuur en ontdekken. Er is zoveel meer te ontdekken dan alleen Nederland. Ik heb een enorme interesse in verschillende culturen en de manier van leven van mensen. Ik probeer uit iedere cultuur inspiratie te halen voor in mijn eigen leven. Dingen te ontdekken, ondernemen, ervaren en verder te kijken dan mijn opvoeding, eigen leven en de dingen die ik gewend ben; dat is voor mij reizen. Op reis ben ik mij op het best!

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Ik zit te twijfelen tussen Spanje of Bolivia. Maar zou dan toch voor Bolivia gaan. Een land dat mij absoluut is bij gebleven. Authentiek, prachtige cultuur, aardige bevolking en een bizarre afwisselende natuur. Van de amazone naar een maanlandschap en van de drukke stad naar een onbewoonde wereld. Het land heeft alles dus je hoeft je nooit te vervelen! Daarnaast voelde ik mij ontzettend thuis in de cultuur en het land zelf.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
De reis van 5 maanden door Zuid-Amerika zal ik nooit vergeten. Mijn eerste echt lange reis en dan ook nog eens samen met mijn vriend. Net afgestudeerd gingen we op pad zonder een vast plan. We hebben fantastische dingen gezien, bezocht en bijzondere dingen meegemaakt. Mij op diverse plekken enorm thuis gevoeld. Een reis dat ik nooit zal vergeten en Zuid-Amerika heeft een speciaal plekje in mijn hart.

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen? 
Erg vervelende dingen heb ik nooit op reis meegemaakt gelukkig. Buiten oplichtende taxichauffeurs die je wat teveel laten betalen en tourbureau ’s die je van alles proberen aan te smeren. Uiteindelijk viel dat altijd mee en hoewel het vervelend was, was het bedrag altijd wel te overzien.

Een situatie die ik toch wat minder fijn vond was toen mijn vriend en ik uit de bus in Cusco stapte in de super vroege ochtend in het donker en we erachter kwamen dat we compleet vergeten waren een hostel te boeken. We besloten onszelf te droppen bij een hostel waarvan ik de naam wist maar die was vol en zo volgden er nog een paar. Daar liepen we dan met al onze spullen in een donkere stad die we nog totaal niet kende. Uiteindelijk kwamen we bij een hostel waar de kamer nog niet klaar was maar waar we een bed toegewezen kregen op een dorm waarvan de gasten net vroeg vertrokken waren. Eenmaal wakker en licht kwamen we erachter dat het echt een verschrikkelijk hostel was. Na één nacht zijn we vertrokken. Sindsdien als we wisten dat we ergens erg vroeg aankwamen boekten we van te voren een hostel!

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan nog eens bezoeken?
Een stad die ik kan blijven bezoeken is Valencia. In 2013 kwam ik hier voor het eerst en was direct verliefd. Het voelde als thuiskomen. Het weer is er (bijna) altijd fantastisch. De stad is prachtig en het heeft ook nog een strand! Je kunt er lekker eten en de omgeving is ook super mooi. Ik zie altijd weer iets nieuws maar ook de gebouwen die ik al vele malen heb gezien vervelen nooit.

Op een citytrip is mijn paspoort absoluut belangrijk. Zonder je paspoort kom je tegenwoordig nergens meer. Maar ook mijn camera vergeet ik niet. Ik ben (nog) geen professionele fotograaf maar ik vind het super leuk om te doen. Mijn mobiele telefoon vergeet ik ook nooit. Ondanks dat ik probeer in het buitenland altijd minder met mijn telefoon bezig te zijn, heb ik hem wel altijd bij mij om notities te maken van leuke plekjes om niet te vergeten en voor een snelle foto is het ook altijd handig. Verder heb ik altijd een document vol met tips mee die ik bij elkaar verzamel van diverse blogs en websites. De leukste en lekkerste eettentjes, de geheime fotolocaties of plekken waar alleen locals komen. Bij iedere reis heb ik daarnaast een notitieboekje mee om mijn hoofd ’s avonds leeg te maken en op te schrijven wat ik allemaal heb beleefd. Helaas komt het er niet altijd van en heb ik regelmatig lege bladzijden als ik terug kom.

Wat is jouw ultieme reistip?
Probeer je te onderdompelen in de lokale cultuur. Ga op zoek naar een lokale gids die jou kan rondleiden naar de niet-toeristische plekken en jou meer kan vertellen over de lokale gebruiken. Zelfs met landen dichtbij kun je soms al grote verschillen vinden. En mijn ultieme reistip: neem een stekkerblok mee! Handig wanneer er in je accommodatie maar 1 stopcontact is en het scheelt vele wereldstekkers meenemen! En daarnaast geen ruzie om wie wat als eerste mag opladen.

 

Je kan Michelle en haar verhalen volgen via haar blog BM Scratch the world. Daarnaast kan je haar ook volgen op Instagram en op Facebook.

Michelle, dank je wel voor het interessante en mooie interview.

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

10 gedachten over “Reisinterview #23: BM Scratch the World

  1. Wat een mooie plekken heb je allemaal bezocht en staan er in de planning. Het lijkt me zo heerlijk om vrij te reizen. Er zijn meerdere redenen waardoor het bij ons niet zal werken. Vroeger had ik altijd grootse plannen rond reizen, het is er alleen nooit van gekomen. 😦

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik trek meestal naar Spanje. Er zijn daar ook gewoon nog heel veel mooie plekken te ontdekken die helemaal niet toeristisch zijn. Zelf heb ik ook wel al wat landen bezocht, maar er zijn weinig plaatsen waar ik buiten Spanje terug naar toe zou willen gaan.

    Geliked door 1 persoon

  3. Zoveel reizen lijkt me leuk. Ik ben al blij als we 1 reisje maken per jaar. Dit jaar gaan we weer naar Lissabon op bezoek bij de grootouders van mijn vriend. Vind het zo’n leuke omgeving

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s