Leesinterview #4: Het boek van Sandra

Het is weer maandag. Tijd voor een leesinterview. Deze week interviewde ik Sandra. Sandra is een blogster dat voornamelijk schrijft over boeken en wat zij er nu exact van vindt. Een echte boekenverslindster dus. Daarnaast houd ze zich op haar blog ook bezig met het tv-programma ‘Wie is de mol?’, de Nederlandse versie van ‘De Mol’. Dit deelt ze allemaal op haar blog Wat ik nou vind. Omdat ze zo gek is op boeken, stelde ik haar enkele vragen.

Wat was het laatste boek dat je las? 
Ik lees momenteel “Leven en dood van een dertienjarige” van Andy Sanders en René Diekstra. Maar daar ben ik echt nét in begonnen, dus ik kan je nog niet zeggen wat ik er  van vind. Mijn vorige boek was “Voor ik je loslaat” van Marieke Nijkamp. Ik had er hoge verwachtingen van, want haar vorige boek (54 minuten) vond ik goed en ik hoorde veel lovende berichten over dít boek. Maar ik vond het vooral verwarrend. Op alle fronten. Ook het einde. Dus ik heb het in mijn blog niet meer dan 2,5 duimpje gegeven. Toch raad ik het niet af hoor, iedereen moet zélf oordelen natuurlijk.

 Wat is je favoriete genre boeken? Waarom lees je dit soort boeken graag?
Mijn moeder zei vroeger al: ”Sandra leest zelfs de verpakking van het wc-papier nog als er niets anders is”, en dat klopt wel, ik lees echt van álles. Maar het grootse deel van mijn boekenwand bestaat denk ik wel uit thrillers. Proberen uit te vogelen hoe het zit, vóór het boek het weggeeft, steeds sneller de bladzijden omslaan om erachter te komen hoe de hoofdpersoon zich uit situaties redt, heerlijk!

Wat is je favoriete boek? 
Pff mag ik er maar één noemen? Ik vond ‘Black Matter’ van Blake Crouch bijzonder goed. Erg verrassend, goede invalshoek, anders dan alles wat ik al gelezen had… écht heel goed, een absolute must-read!

De ‘Jack Caffery’-serie van Mo Hayder is ook fantástisch, lekker gruwelen op de bank!

En één waarvan ik het van te voren nooit gedacht had, maar die toch op één of andere manier erg is blijven hangen en een speciaal plekje bij me heeft, is ‘Engel’ van Nancy Taylor Rosenberg. Een erg mooi boek.

Wie is je favoriete schrijver? 
Zonder twijfel Arthur Japin! Gek he, want zijn boeken staan er niet bij, hierboven. Maar ze zijn allemaal zó mooi! Alleen ‘de Gevleugelde’ vond ik minder. Overigens vind ik persoonlijk dat Japin geen schrijver is, maar zich ‘Meesterverteller’ mag noemen.

Welk boek viel je tegen? 
Zoals ik dus bij vraag 1 al antwoordde, ‘Voor ik je loslaat’.

En verder opvallend vaak boeken die erg gehyped worden. Niet allemaal hoor, ik wil écht niet zeggen dat ik me te goed voel voor het ‘populaire genre’ ofzo. Dat hoor ik nog wel eens om me heen, maar dat vind ik dus echt onzin.

Maar bijvoorbeeld de boeken van Michael Berg, ik heb ze gelezen maar heb er gewoon echt níets mee. En dan denk ik wel eens dat ik de enige ben, haha.

Hebben bepaalde boeken je al iets bijgebracht in het leven?
Poeh, ‘iets bijgebracht in het leven’, dat vind ik dan weer wat veel gezegd. Maar ik heb zéker bepaalde quotes uit boeken die ik erg mooi vind. Zo wil ik op mijn voordeur nog eens een uitspraak die ik las in ‘Albino’ van Elisabeth Laban: ‘Enter here to be and find a friend’. En (al weet ik niet meer in welk boek ik deze las): ’Not having patience is working against Mother Nature’, dát was een eye-opener voor mij hoor! Sowieso zijn boeken gewoon erg belangrijk voor me; ik heb niet voor niets het woord ‘Bibliophile’ op mijn pols getatoeëerd staan!

 

De boeken waarover Sandra sprak, kan je vinden op bol.com

 • ‘Leven en dood van een dertienjarige’ van Andy Sanders en René Diekstra: Hardcover
 • ‘Voor ik je loslaat’ van Marieke Nijkamp: PaperbackE-book
 • ’54 minuten’ van Marieke Nijkamp: PaperbackE-book
 • ‘Albino’ van Elisabeth Laban: PaperbackE-book

 

Wil je de boekenrecensies van Sandra eens lezen? Doe dit dan op haar blog Wat ik nou vind. Ook kan je haar volgen op Facebook en Twitter.

Dank je wel, Sandra, voor de fijne samenwerking en het interessante interview!

 

Veel liefs,

Amelie

Boeken algemeen Boeken algemeen

Advertentie

10 gedachten over “Leesinterview #4: Het boek van Sandra

 1. Ik voel me nu de grootste cultuurbarbaar ever want ik ken geen een van de boeken in dit interview. Ik las vroeger enorm veel maar de laatste jaren amper nog. Dat vind ik erg jammer, ik mis het wel. Ik vind het wel altijd tof om te zien dat mijn dochter van 16 zoveel leest. Zie ik tegenwoordig nog maar weinig kinderen van haar leeftijd doen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Er terug tijd voor nemen! Ik denk ook wel dat het een meerwaarde is aan een tiener zijn/haar leven. Zelf vind ik het ook een meerwaarde. Ik denk dat er meer kinderen lezen dan je denkt, alleen is het inderdaad minder dan vroeger!

   Like

 2. Leuk om te lezen. Ik ben net als Sandra heel erg fan van thrillers en mijn kast staat er ook vol mee. Michael Berg vind ik overigens wél heel goed.

  Geliked door 1 persoon

 3. hier nog een cultuurbarbaar, die vroeger ook de verpakking van het wc papier las… maar het tij keert, ik ben nu helemaal weg in Witte vleugels, zwarte vleugels, prachtig boek!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s