Reisinterview #24: Travly

Deze week interviewde ik Djura uit Breda. Zij is gepassioneerd door reizen en deelt haar verhalen met heel veel liefde op haar reisblog Travly. De 25jarige meid bezocht al 17 landen waaronder China, Hongkong, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Thailand en diverse landen in Europa (Kroatië, Spanje, Italië, België, etc.). Mis het interview niet en lees haar antwoorden hieronder!

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht?
Het jaar 2017 stond eigenlijk in het teken van het voorbereiden van onze wereldreis. De planning was om 13 november te vertrekken en van tevoren in dat jaar niet veel op reis te gaan. Wel zouden we sowieso in juni een weekje met mijn familie naar Spanje gaan om het 25-jarig huwelijk van mijn ouders te vieren. Doordat we in de zomer van 2017 een flinke tegenslag kregen op het gebied van mijn gezondheid, moesten we onze wereldreis even uitstellen. We zijn daarom wel een weekje naar Kroatië geweest en hebben 3 weken het mooie Thailand ontdekt.

Alle drie de vakanties zijn heel goed bevallen. In Moraira in Spanje was het heel fijn om met zijn allen te zijn en genoten we in onze gehuurde villa van de zon, lekker eten en drinken en de mooie omgeving. Kroatië heeft me echt positief verrast en zou ik iedereen aanraden. Wat een schitterende natuur en leuke stadjes heeft dat land!

In Thailand hebben we al backpackend door het land getrokken en dat is ook mijn favoriete reisstijl. Niks boeken en wel zien waar je naartoe gaat en hoe lang je ergens blijft: heerlijk! In Thailand hebben we een hele afwisselende reis gemaakt. Mooie bergen, hoge watervallen en groene rijstvelden, maar ook de mooie tempels en het verrukkelijke eten maken het een topbestemming. De mensen zijn hartstikke vriendelijk en er hangt een relaxte sfeer. Echt fijn!

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning? 
Na veel onderzoeken en behandelingen en dus uitstel van onze reisplannen is het binnenkort eindelijk zover: we vertrekken op wereldreis! Onze baan is opgezegd en ons huis is verhuurd. Fulltime reizen wordt het dit jaar dus. In maart vertrekken we en zullen we eerst naar Laos, Cambodja, Vietnam en het zuiden van Thailand gaan. Vanwege een controle in het ziekenhuis komen we dan half juni weer even naar Nederland en half juli vertrekken we weer naar Zuid-Amerika. Dan gaan we naar Colombia, Peru, Bolivia en Chili. Daar kijk ik ook enorm naar uit! Ik denk dat je de bijzondere en overweldigende landschappen een diepe indruk op me gaan maken. J Aan het eind van 2018 komen we weer even naar Nederland voor een ziekenhuiscontrole en daarna staan Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland op de planning. Ook dat moet fantastisch zijn. Met een campervan door de mooiste gebieden rijden. Ik kan niet wachten!

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Reizen staat voor mij symbool voor liefde, genieten en vrijheid. Ik reis samen met mijn vriend en het is zo onwijs fijn om samen te zijn en nieuwe herinneringen te maken. Herinneringen zijn ten slotte je kostbaarste bezit! Genieten: dat lijkt me een duidelijke! En reizen betekent voor mij vrijheid. Niets moet, je ziet wel hoe de dag loopt en waar je zin in hebt. Die insteek zorgt er ook weer voor dat je volop kunt genieten van de dag en al het moois en bijzonders!

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Pfoe, wat een dilemma! Kiezen kan ik eigenlijk niet, maar als het echt moet, dan zou ik gaan voor Australië. Je hebt hier veel afwisseling en ontzettend veel mooie nationale parken en leuke steden. En het is zooo groot dat je er niet snel uitgekeken raakt! 😉

Interview Amelie4 - Kroatie

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten? 
Mijn reis naar China zal ik nooit vergeten. Het was onze eerste verre reis en een hele bijzondere. De natuur van China is overweldigend mooi en de cultuur en gebruiken enorm fascinerend. Het is écht een andere wereld, eentje die me blijft verbazen en boeien. Voor mij is dat het begin van mijn reisverslaving!

Interview Amelie5 - China

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen? 
Ik heb gelukkig nog nooit iets heel vervelends mee gemaakt op reis, zoals berovingen of verkeersongelukken. In het zuiden van Afrika heb ik me in sommige steden ’s avonds niet 100% veilig gevoeld, maar als je goed oplet en geen onnodige risico’s neemt, dan loopt het gelukkig meestal goed af.

Interview Amelie5 - Afrika

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?
Ik zou denk ik kiezen voor een wat minder gangbare bestemming, zoals Ljubljana, Sofia of Riga. Ik ben over het algemeen niet zo’n fan van bezienswaardigheden waar het krioelt van de toeristen. 😉 En ik ben eigenlijk wel heel nieuwsgierig naar deze steden. Ook Krakau in Polen en Kopenhagen in Denemarken staat nog wel hoog op mijn verlanglijstje!

Wat ik sowieso meeneem is mijn camera, mijn Allstars (kan ik dágen op lopen), mijn mini laptop om te bloggen en natuurlijk gewoon kleding en toiletspullen. Meer heb je niet echt nodig!

Wat is jouw ultieme reistip?
Volgens mij is de belangrijkste tip om niet te lang te dromen van een lange of verre reis, maar het gewoon te gaan doen. Probeer niet teveel te denken in problemen of dingen die je tegenhouden, maar zoek naar manieren waarop het wél kan. Pak de kans wanneer die zich voordoet. Helaas heb ik afgelopen jaar geleerd dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat je kan reizen en dat dingen die je zelf niet onder controle hebt – zoals je gezondheid – een grote spelbreker kunnen zijn. Het ‘juiste moment’ bestaat niet, dus ga gewoon zodra je kan! En misschien cliché maar zo waar: geniet, geniet, geniet!

Je kan Djura volgen via haar reisblog Travly. Daarnaast kan je haar ook volgen op Instagram en Facebook.

Bedankt Djura, voor het mooie en interessante reisinterview!

Veel reisplezier,

Amelie

Reizen algemeen

Advertentie

10 gedachten over “Reisinterview #24: Travly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s