Leesinterview #5: Het boek van Christel

Deze week interviewde ik de Nederlandse Christel, een sterke vrouw die graag haar verhalen via sociale media deelt! Zij is, naast een van de grootste boekenverslindsters, ook ambassadeur en model bij Sues Models, een modellenbureau voor mindervaliden. Ik stelde Christel enkele vragen over haar favoriete boeken. Lees zeker even mee!

Wat was het laatste boek dat je las?
Scarlet van Marissa Meyer. Het is het tweede deel uit de Lunar Chronicles series. De verwachtingen kwamen overeen, en vond het weer een gaaf boek met een mooie combi tussen sci-fi maar met hoofdpersonen waarin je je echt in kan leven. Dat vind ik erg belangrijk.

Wat is je favoriete genre boeken?
Young adult. De hoofdpersonen worden doorgaans erg krachtig neergezet, en er is een breed scala aan boeken binnen het Young Adult genre. Je hebt sci-fi, maar ook prachtige non-fictie verhalen waardoor je de tranen in je ogen kunt lezen. Maar ook humoristisch, drama, fantasy. Van alles valt hierin.

Wat is je favoriete boek?
Dat is een lastige, want er zijn zoveel mooie boeken! Ik ga nu toch voor me before you, omdat het zo’n mooi verhaal is. Met humor, romantiek, maar ook het heftige thema: de dood. De relatie tussen de twee hoofdpersonen is zo onverwachts zo bijzonder geworden.

Wie is je favoriete schrijver/schrijfster?
Veronica Roth als het gaat om young adult. Sophie Kinsella blijft the queen als het gaat om een portie humor!

Welk boek viel je tegen?
Pfoe, ik ben best wel streng als het om boeken gaat. Als ik het niets vind leg ik het al snel aan de kant en probeer ik het later nog eens. Als het dan nog niets voor me is, is dat jammer. Probleem is dat ik er nu niet 1-2-3 een op kan noemen.

Hebben bepaalde boeken je al iets bijgebracht in het leven?
Dat hebben ze zeker! In veel boeken die ik lees hebben de hoofdpersonen nogal wat voor hun kiezen gehad. Zo heeft bijvoorbeeld me before you me de kracht van liefde en positiviteit extra laten zien, net zoals in the fault in our stars. Maar ook boeken zoals divergent. Zo vind ik de quote ‘Becoming fearless isn’t the point. That’s impossible. It’s learning how to control your fear and how to be free from it, that’s the point’. Heel mooi daaruit. Veel boeken geven toch kracht met zich mee, ongeacht wat de hoofdpersoon allemaal meemaakt.

De boeken waarover Christel sprak, kan je volgen op bol.com:

Ben je benieuwd naar de verhalen van Christel? Volg haar dan zeker op Facebook en Instagram.

Dank je wel, Christel, voor het mooie en interessante interview.

Veel liefs en leesplezier,

Amelie

Boeken algemeen Boeken algemeen

Advertentie

4 gedachten over “Leesinterview #5: Het boek van Christel

  1. Ik vind het vaak lastig om een boek dat ik niet mooi vind weg te leggen. Stiekem vind ik dat ik een boek helemaal moet uitlezen…. Leuk interview!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s