Reisinterview #26: Op reis met Co

Deze week interviewde ik de 33-jarige Jacoba, schrijfster van de reisblog Op reis met Co. Deze Nederlandse blogster is verzot op reizen. Zo bezocht ze al 27 verschillende landen met als favorieten Amerika en Australië. Ik stelde haar enkele vragen over de reizen en avonturen die ze al meemaakte. Lees het in dit interview!

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht?
Afgelopen jaar bezocht ik de Veluwe, Lille, Canada & Amerika (road trip door Ontario en New York State) en de Filipijnen. Dit jaar ging ik al een week Las Vegas. Ik ben dol op road trippen in Amerika, de eindeloze wegen, de prachtige natuur, de vriendelijke mensen. Veel mensen verafschuwden mijn idee om een week naar Las Vegas te gaan (ga je dan een week gokken?), maar die hebben er geen idee van dat Las Vegas zich midden tussen de meest prachtige natuurparken ter wereld bevindt (o.a. de Grand Canyon, Valley of Fire, Death Valley en Zion). Het is zo geweldig mooi daar!

 

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Dit jaar ga ik voor het eerst naar Berlijn. Het heeft me nooit getrokken, maar iedereen is er altijd zo laaiend enthousiast over, dat ik het toch eens met eigen ogen wil zien. De reis waar ik dit jaar het meest naar uitkijk is mijn zomervakantie: ik ga vijf weken reizen in Peru en Bolivia. Ik ben nog nooit in Zuid-Amerika geweest, maar het lijkt me daar prachtig! Mooie steden, de cultuur, de natuur. Ik ga daar ook de vierdaagse Inca Trail lopen naar Machu Picchu, waar ik nog even flink voor moet gaan trainen.

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Ik hou er ontzettend van om nieuwe plekken en culturen te ontdekken. Ik ben zelf opgegroeid in een klein dorpje in Groningen, waar je vooral niet ‘te gek’ moest doen. Maar wilde eigenlijk altijd al zien wat er nog meer was in de wereld. Dat duurde even (ik maakte mijn eerste reis buiten Europa pas toen ik 29 was), maar ik ben nu een soort van reisverslaafd. Iedere vrije dag/week/weekend probeer ik op pad te gaan. De wereld is zo mooi!

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Moeilijke vraag! Ik vind het zo leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Maar ik denk dat het toch het zuidwesten van Amerika is (Utah, Arizona). Het is daar zo geweldig mooi! En elke 10 kilometer is het landschap weer compleet anders.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Mijn eerste reis alleen, toen ging naar Australië. Ik zat toen al een paar maanden (deels) in de ziektewet met burn-out klachten en toen ik daar was, voelde ik me voor het eerst in tijden weer een stuk beter. Australië was een land waar ik altijd al naar toe wilde (groot fan van kangoeroes), maar nooit echt durfde, omdat het zo ver was. Vond het ook doodeng om te gaan, maar ben zo blij dat ik heb doorgezet. Het was echt een geweldige reis, ik heb enorm genoten en veel mooie dingen gezien.

Co met kangoeroe

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Ik heb meestal veel pech met het weer als ik op reis ben, vrijwel overal waar ik kom regent het (behalve in het zuidwesten van Amerika, misschien dat ik daar zo graag kom?) Tijdens mijn reis naar de Filipijnen in december werd het wel heel erg, eerst kreeg ik een tropische storm over me heen en vervolgens kwam er een tyfoon langs. Ik heb de zon dan ook amper gezien. Maar ik kan niet anders dan positief blijven, het bleef een aangename 25 graden (stuk beter dan de -5 in Nederland), de mensen waren supervriendelijk, het eten was lekker en ik heb heerlijk boeken liggen lezen. Wat mij betreft heeft het echt totaal geen nut om te blijven mokken, je bent op vakantie, geniet ervan!

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?
Mijn camera, zonnebril, e-reader, laptop (moet wel meteen reisverslagen kunnen schrijven 😉) en een creditcard. Mijn favoriete stad is Sydney (die stad heeft echt alles), maar dat is natuurlijk iets te ver weg voor een citytrip. In Europa wil ik heel graag een keer naar Sevilla, volgens mij is het daar ongelooflijk mooi!

Wat is jouw ultieme reistip?
Bedenk niet 100 excuses om ooit nog eens je droomreis te gaan maken, dan komt het er nooit van. Boek dat ticket en ga!

 

Wil je nog meer te weten komen over de reizen die Jacoba maakte? Neem dan zeker eens een kijkje op haar blog Op reis met Co. Ook kan je haar volgen op Facebook, Instagram en Twitter!

Jacoba, bedankt voor het mooie en interessante interview.

 

Veel reisplezier,

Amelie

Reizen algemeen Reizen algemeen

Advertentie

13 gedachten over “Reisinterview #26: Op reis met Co

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s