Leesinterview #7: Het boek van Marieke

Deze week interviewde ik de Nederlandse Marieke. De 20-jarige biologiestudente is al sinds kind af aan een fervente lezer. Tot voor kort deelt ze de verhalen die zij las en de moeite waard vind op haar boekenblog Marieke’s books. Daarnaast deelt ze ook tips en tricks over hoe en waar je het best leest en waar er boekenfestijnen te vinden zijn. Kortom, wil je iets over boeken te weten komen? Marieke weet er misschien wel een antwoord op. Ik stelde haar enkele vragen.

Wat was het laatste boek dat je las?
Het laatste boek dat ik las was de Glazen Troon van Sarah J. Maas. Mijn verwachtingen waren echt torenhoog, want ik ben groot fan van haar andere serie Hof van Doorns en Rozen. Met een groep op Goodreads, Books Ever After, gingen we samen deze serie lezen en ik besloot gezellig mee te doen. Ik verwachtte een verhaal vol avontuur en actie te gaan lezen en dat was het ook zeker. Toch viel het boek me een klein beetje tegen, want dit boek was iets minder goed dan haar andere serie. Maar daar is niks aan te doen, want Maas heeft eerst deze serie geschreven en toen pas de Hof van Doorns en Rozen serie. Ik ga zeker snel verder in deze serie.

Wat is je favoriete genre boeken? 
Ik hou enorm van fantasy boeken. Met een fantasy boek ben ik echt even in een andere wereld en dat is heerlijk. Fantasy boeken zitten meestal ook boordevol met actie, waardoor zo’n boek nooit saai is.

Wat is je favoriete boek?
Mijn favoriete boek is Hof van mist en woede van Sarah J. Maas, wat het tweede deel is in de Hof van doorns en rozen serie. Deze serie is echt enorm tof, maar dit deel is echt geniaal! Vol actie en ik vloog door het boek heen. Het boek heeft bijna 600 bladzijden en toch heeft het maar 2 dagen geduurd en toen was het al uit. Mocht je dit nog niet gelezen hebben, dan raad ik het heel erg aan!

Wie is je favoriete schrijver/schrijfster?
Mijn favoriete schrijfster is Colleen Hoover, zeker weten! Haar boeken koop ik meteen en ik ben nog nooit teleurgesteld. Ik hou heel erg veel van fantasy boeken, maar voor de romantische boeken van Colleen maak ik graag een uitzondering. Vooral haar boek Ugly Love vond ik zo mooi. Of November 9. Of Confess. Stuk voor stuk echt geweldige boeken. Ik leef echt heel erg met haar personages mee en ze laat me altijd heel veel emoties voelen. Haar schrijfstijl is lekker vlot en erg pakkend.

Welk boek viel je tegen?
We were liars is een boek dat mij enorrrrrm is tegengevallen. Ik kwam er maar moeilijk doorheen. Het meisje in de trein was ook geen boek voor mij. Langzaam verhaal en de hoofdpersoon vond ik echt verschrikkelijk. Ik snap de hype rondom beide boeken echt niet helaas.

Hebben bepaalde boeken je al iets bijgebracht in het leven?
Of er boeken zijn die me echt iets hebben bijgebracht in het leven weet ik niet. Wel zijn de White Rabbit Chronicles van Gena Showalter erg bijzonder voor mij. Dit is de serie waardoor mijn liefde voor boeken werd aangewakkerd. Deze boeken hebben echt een speciaal plekje in mijn hart. Ik weet nog dat ik ze op de e-reader zette, dit was begin 2016, en diezelfde avond was ik al halverwege het eerste boek. Ik vond ze zo ontzettend tof! Sinds ik die serie heb gelezen, ben ik niet meer gestopt met lezen, maar juist veel en veel meer gaan lezen.

De volgende boeken waarover Marieke sprak, kan je vinden op bol.com:

  • ‘Glazen troon boek 1’ van Sarah J. Maas: PaperbackE-book
  • ‘Hof van doorns en rozen’ van Sarah J. Maas (volledige serie): Paperback
  • ‘Hof van doorns en rozen boek 2 – Hof van mist en woede’ van Sarah J. Maas: PaperbackE-book
  • ‘Ugly love’ van Colleen Hoover (Engelstalig): PaperbackE-book
  • ‘November 9’ van Colleen Hoover (Nederlandstalig): PaperbackE-book
  • ‘Confess’ van Colleen Hoover (Engelstalig): PaperbackE-book
  • ‘We were liars’ van E. Lockhart (Engelstalig): PaperbackHardcoverE-book
  • ‘The White Rabbit Chronicles’ van Gena Showalter: Deel 1Deel 2Deel 3

 

Wil je nog meer te weten komen over Marieke en de boeken die zei kan aanraden? Bezoek dan zeker haar blog Marieke’s books en haar instagrampagina.

Bedankt Marieke voor het mooie interview!

Veel liefs,

Amelie

Boeken algemeen Boeken algemeen

Advertentie

8 gedachten over “Leesinterview #7: Het boek van Marieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s