Reisinterview #27: C the world

Deze week interviewde ik de Nederlandse Claudia, de schrijfster van de reisblog C the world. Claudia is gepassioneerd door reizen. Als ik me niet vergis, bezocht ze al de meeste landen van al de reisbloggers die ik interviewde. Zo bezocht ze samen met haar man Eric al zo’n 60 landen! Ik stelde haar enkele vragen!

Claudia en Eric
Claudia en haar man Eric

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht?
Afgelopen jaar ben ik in de Filipijnen, New York, Sulawesi, Singapore en Oman geweest. Oman heeft ons bijzonder verrast. We hebben twee weken rondgereisd met een jeep en daktent. Het land is werkelijk adembenemend mooi en de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Oman kan ik iedereen aanraden!

Oman
Kamperen in Oman

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Komende zomer gaan we maar liefst 9 weken op reis. Ik heb er ontzettend veel zin in. We gaan naar Hawaï, Frans-Polynesië en Canada. Frans-Polynesië is natuurlijk een droombestemming. Duiken met mantaroggen, snorkelen met walvishaaien en in een hangmat op het stand van de zonsondergang genieten. Need I say more?

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Het fascineert mij steeds weer hoe mooi onze wereld is. Er zijn vreselijk veel bijzondere plekken, ik zou overal wel naar toe willen. Van de natuur en het gevoel van vrijheid, kan ik enorm genieten als ik op reis ben. Maar ook authentieke culturen intrigeren mij. Denk bijvoorbeeld aan de Himba in Namibië, of de Toraja op Sulawesi. Wij westerlingen denken vaak dat onze manier van leven de “beste” manier is, maar er zijn nog zoveel andere manieren om in het leven te staan. Reizen verruimt je blik.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Stuur mij maar Botswana! De Nationale Parken in Botswana zijn prachtig en je kunt er kamperen tussen het wild (zonder hekken om de camping). Dat vind ik geweldig. Op de bonne fooi reizen, met een jeep en daktent, is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid. Op zoek naar de big five, genieten van de Afrikaanse natuur.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Samen met Eric heb ik al heel veel fantastische reizen gemaakt. Maar er is 1 moment dat ik nooit zal vergeten. Dat is toen ik de Grand Canyon in de Verenigde Staten voor het eerst zag. Het maakte me sprakeloos. Zo mooi! Overweldigd door de natuur kreeg ik tranen in mijn ogen.

Grand Canyon VS
Grand Canyon

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Daar hoef ik niet zo diep over na te denken. Het vervelendste wat we ooit hebben meegemaakt is oplichting. We hadden online  een camper gehuurd om drie weken door Alaska te reizen. Tenminste, dat dachten wij. Net voor aankomst ontdekten we dat we geen ophaaladres hadden gekregen. Het lukte niet meer om contact te krijgen met het bedrijf: geen telefoonnummer, geen reacties op onze mails. Geen camper. Het besef dat je bent opgelicht bent is zooo zuur! Het was even balen, maar we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. We hebben een auto gehuurd en in hotels en motels overnacht. Uiteindelijk ontmoetten we tijdens deze reis onze beste reisvrienden. Zo zie je maar weer!

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan nog eens bezoeken?
Ik hou eerlijk gezegd  niet zo van steden. Te druk. Te veel keuzestress. Het is dan ook best verwonderlijk dat juist New York mijn hart heeft gestolen. Deze stad is GE-WEL-DIG!! De overtreffende trap van alles. Ik ga zeker nog eens terug. En dan neem ik in ieder geval een paar sneakers mee, om zere voeten te voorkomen. Natuurlijk gaan mijn camera, paspoort en iPhone in mijn tas. En niet te vergeten: mijn lenzenpompje. Ik ga de deur niet uit zonder dat ding. Ik draag al 25 jaar harde contactlezen, maar ik krijg ze nog steeds niet uit zonder lenzenpompje.

Wat is jouw ultieme reistip?
De wereld is te mooi om niet te ontdekken. Ga gewoon op pad!

 

Bedankt, Claudia, voor het mooie en interessante interview.

Wil je nog meer te weten komen over Claudia en haar reisverhalen? Bekijk dan zeker eens haar reisblog C the world. Je kan haar ook volgen op Facebook en Instagram.

 

Veel reisplezier,

Amelie

Reizen algemeen Reizen algemeen

Advertentie

Een gedachte over “Reisinterview #27: C the world

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s