Reisinterview #30: Indo Rotterdammert

Deze week interviewde ik de Rotterdamse Helena (34), de schrijfster van de travel- en foodblog Indo Rotterdammert. Ze is zowel door reizen als door eten gepassioneerd en probeert deze te combineren op haar blog. Helena bezocht reeds IJsland, Denemarken, Finland, Estland, Kroatië, Slowakije, China, Japan, Thailand, Maleisië, Singapore, Indonesië en nog veel meer. Ben je benieuwd naar wat zij te vertellen heeft over reizen? Lees dan zeker even mee!

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht?
In 2018 tot nu toe: België, Duitsland, Engeland, Oostenrijk, Slowakije, Finland, Estland, Frankrijk en IJsland. Al moet ik wel zeggen dat ik een echte stedentripper ben. Alleen in IJsland ga ik voornamelijk voor de natuur, al ga ik Reykjavik niet overslaan. Ik ben al eens in IJsland geweest. Prachtig land! De mensen vind ik ook helemaal geweldig. Ik was er toen met kerst, toen was het vooral veel ijs en sneeuw. Tallinn in Estland vond ik een erg leuke stad. Misschien wel omdat ik me er vooraf niets van had voorgesteld. Vaak is dat toch de beste voorbereiding.

Vorig jaar ben ik vooral veel in Azië geweest: Indonesië (3x), Maleisië en Singapore. In Maleisië ben ik naar Penang en Kuala Lumpur geweest. Op beide plekken heb ik vrienden wonen die me de lokale foodscène hebben laten zien en vooral proeven. Erg leuk om te doen. De Maleisische keuken is heel divers. Ik houd bijvoorbeeld erg veel van Indiaas eten, maar zal niet snel naar India gaan. Te veel mensen om mij heen die er wel zijn geweest krijgen voedselvergiftiging. Ondanks voorzichtigheid. Mijn teller van ziek-zijn-door-lokaal-eten-in-het-buitenland staat op 0. En dat wil ik graag zo houden. In Maleisië is de voedselhygiëne over het algemeen uitstekend. En daar heb ik dan ook mening Indiaas restaurant platgelopen. Vooral Little India Kuala Lumpur vond ik geweldig.

DSCN3496

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Na IJsland ga ik nog naar Keulen en daarna is het even rustig. Dat komt vooral omdat ik het erg druk heb met mijn eigen onderneming waardoor ik nog geen tijd heb gehad om te zoeken naar leuke reizen. Maar mijn idee is nog steeds om 2e helft van dit jaar naar Taiwan/Hongkong/Macau te gaan. Of naar Zuid-Korea.

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Ik ga vooral naar steden toe. Aan de ene kant voor de mensen. Door hen leer je zoveel over de normen en waarden in het land. En natuurlijk het eten. In veel landen is eten heel belangrijk. De mensen zijn trots op lokale gerechten en willen er vaak met alle liefde van alles over vertellen. Dat vind ik zo mooi aan reizen en lokale eetculturen. Dat is denk ik ook wel de reden waarom ik ooit mijn eigen bedrijf heb opgezet. Ik promoot eetculturen door middel van (online) content en evenementen.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Japan, zeker weten. Dat is het mooiste land waar ik tot nu toe ben geweest. De mooie natuur, de mensen, het eten, de grote tegenstellingen tussen oud en nieuw en jong en oud. Ik zou daar best kunnen wonen. Scheelt ook een hoop kerosine 😉

DSC_0790

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Japan, precies om dezelfde reden als hierboven staat beschreven. En als echte foodie moet je daar gewoon een keer geweest zijn.

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Ja, als ik aan een vakantie terugdenk waaraan ik weinig tot geen mooie herinneringen aan over heb gehouden, dan is dat Thailand. Ik voelde gewoon niets wat me aantrok tot het land – nee zelfs niet het eten – en was oprecht blij dat ik uiteindelijk weer thuis was. Ik zou daar ook niet meer naartoe willen gaan. Soms heb je dat nou eenmaal. Pech gehad, volgende reis beter.

Ook zijn er wel eens van die ervaringen, vaak omdat je onvoldoende met elkaar kunt communiceren, dat je het wil uitschreeuwen. Zoals de dame in het postkantoor in Bratislava die geen Engels sprak (en ik geen Slowaaks). Ik begon uiteindelijk met handen en voeten te praten, maar de dame in kwestie bleef stug in het Slowaaks verder praten, emotieloos en handen stijf aan haar toetsenbord. Uiteindelijk was een collega van haar zo behulpzaam om mij verder te helpen. Ook niet in het Engels, maar wel met handen en voeten en zo kreeg ik eindelijk die postzegel naar Australië waarom ik vroeg. Achteraf kon ik er om lachen. Aangezien de meneer die mij hielp een kangoeroe nadeed om te achterhalen of ik echt daadwerkelijk Australië bedoelde.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee?
Paspoort, smartphone, stabilisator voor mijn smartphone om stabiel te filmen, zonnebril, betaalpas.

Welke stad zou je dan nog eens bezoeken?
In Europa is Londen favoriet. En in Azië Tokyo.

DSC_0726

Wat is jouw ultieme reistip?
Ga naar de lokale markt en maak daar een praatje (al is het met handen en voeten) met de eerste de beste local. Als je geluk hebt, leer je gelijk veel van het land en krijg je nog wat lokale tips mee. Bijvoorbeeld waar je het lekkerst kunt eten of welke plek in de stad of in het land je echt gezien moet hebben. Ik ben ook al regelmatig uitgenodigd voor een lokale maaltijd, ook dat is erg leuk natuurlijk.

Wil je nog meer te weten komen over Helena en haar blog Indo Rotterdammert? Volg haar dan zeker op Facebook en Twitter. Ook heeft ze twee accounts op Instagram; over food en over travel.

Helena, dank je wel, voor het mooie en interessante interview!

Veel reisplezier,

Amelie

Reizen algemeen Reizen algemeen

Advertentie

14 gedachten over “Reisinterview #30: Indo Rotterdammert

  1. Wat een leuk interview! Ik volg Helena al een tijdje, maar ik ben toch weer nieuwe dingen tegen gekomen. Ik wist bijvoorbeeld niks van haar liefde voor Japan.

    Zelf zou ik volgend jaar graag naar Japan willen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s