Reisinterview #31: Wapiti Travel

Deze week interviewde ik een bloggerskoppel uit Antwerpen. Ik interviewde Sylvia en Kris, de schrijvers van de blog Wapiti Travel. Zoals jullie aan de naam van hun blog kunnen afleiden, is dit koppel dol op reizen. De verhalen rond hun vele reizen delen ze met heel veel liefde dan ook op hun blog. Ze bezochten al meer dan 30 waaronder China, Vietnam, Maleisië, Australië, Antarctica, USA, Zuid-Afrika, Costa Rica, Belize, Canada, Finland, Peru, Argentinië, Chili, Zuid-Afrika en Namibië. Lees zeker even mee.

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht?
Wij deden vorig jaar een heel mooie reis naar Antarctica en een road trip door Zuid-Afrika. Tussendoor waren we een lang weekend weg in Noordwijk (Nederland) en waren we in november een midweekje in Texel op de waddeneilanden.  Dit jaar bezochten we reeds de Algarve.

Als echte natuurliefhebbers vonden wij Antarctica fantastisch omdat je dat met geen enkele andere bestemming kan vergelijken. Het is misschien niet de meest toegankelijke plaats om naar toe te reizen, ook niet qua budget. Toch zouden we tegen iedereen, die net als ons van natuur houdt, absoluut aanraden om het op hun bucket list te zetten. De vredige uitstraling van dit continent vind je echt nergens anders.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Wij reizen binnenkort naar Japan & Zuid-Korea en in het najaar naar India. Wij zijn vooral benieuwd naar de andere cultuur en de andere gebruiken en we kijken ook enorm uit naar het eten. Japan kennen we voorlopig vooral van Tokio maar we horen van vele mensen dat er daarbuiten ook prachtige natuur te vinden is. Als natuurliefhebbers, kijken we dan ook uit naar deze nationale parken. In India hopen we natuurlijk om tijgers zien en willen we zeker een nachtje in de woestijn doorbrengen.

Wat maakt reizen zo speciaal voor jullie?
In België zijn er ook wel mooie plekjes maar als natuur- en dierenliefhebbers komen wij toch veel meer aan onze trekken in het buitenland. Het is fantastisch om dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.

Ook staat reizen voor ons synoniem voor genieten. We verwennen ons dan ook eens graag met een mooi hotel en doen graag wat specialere belevenissen. Denk maar aan een helikopter vlucht, een safari of een ritje met een segway door de wijnvelden. Het zijn vooral die speciale belevenissen die ons achteraf bijblijven.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Dat is een heel moeilijke vraag voor ons omdat er nog zoveel op onze bucketlist staat. Maar om dan toch een antwoord te geven denk ik aan Vancouver. Daar heb je immers een hele mooie combinatie van een toffe en levende stad en de natuur is ook heel dichtbij. Ideaal voor ons.

Jullie hebben waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die jullie ooit samen maakte, maar welke reis zullen jullie zeker nooit vergeten?
Wij hebben inderdaad aan heel veel reizen mooie herinneringen. Het is dan ook moeilijk om te kiezen. Onze oversteek van Atacama naar Uyuni van enkele jaren geleden was een echte belevenis. Natuurlijk was onze cruise naar Antarctica waar we iedere dag met zodiacs aan land gingen ook een heel avontuur.  Beiden iets helemaal anders maar wel met een avontuurlijk kantje en ook niet overdreven toeristisch.  Dat is waarschijnlijk wat deze 2 reizen voor ons zo onvergetelijk maakt.

Hebben jullie al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Dat valt gelukkig wel mee. Regelmatig komt er eens een koffer niet aan die we dan 1 of 2 dagen later krijgen. De eerste keer maak je je daar druk in maar ondertussen eigenlijk niet meer.

In China zijn we Kris zijn inreiskaart kwijtgespeeld en hebben we daar uren achter gezocht.  De nodige doemscenario’s doken op maar uiteindelijk bleken op de luchthaven hele stapels blanco exemplaren aan de balie te liggen die je gewoon terug kon invullen. Sindsdien hebben we wel altijd een paperclip aan ons paspoort hangen waar we belangrijke douanedocumenten aan vast kunnen hangen.

We zijn niet zo dol op lokale taxichauffeurs omdat we altijd het gevoel hebben dat we opgelicht worden. Daarom nemen we liever het openbaar vervoer, Uber of huren we een auto als we kunnen.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?
Ondanks dat we al meer dan 10 keer in New York zijn geweest, gaan we toch graag nog eens terug. Dit omdat het een stad is die steeds veranderd. We nemen steeds een goede camera, kleine rugzak, zonnebril, goede schoenen en een lege koffer mee om eens goed te shoppen.

IMG_3260

Wat is jouw ultieme reistip?
Onze slogan is “travel your way” waarmee we bedoelen plan je reis zelfstandig zodat je kan reizen zoals je zelf wil. Hier kruipt wel wat tijd in, maar dan kan je volledig jouw zin doen en tegelijkertijd meestal ook heel wat geld uitsparen. Daarover delen we ook tips op onze site.

Wil je meer te weten komen over Sylvia en Kris? Breng dan zeker eens een bezoekje aan hun blog Wapiti Travel. Ook zijn ze te vinden op Facebook, Instagram en Pinterest!

Sylvia en Kris, bedankt voor het mooie en interessante interview!

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

4 gedachten over “Reisinterview #31: Wapiti Travel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s