Reisinterview #34: Wanderrebel

Deze week interviewde ik de Utrechtse Shamira (26). Shamira is dol op reizen. Zo bezocht ze al vele landen zoals Cyprus, Nieuw-Zeeland, Curaçao, Verenigde Arabische Emiraten, Zweden, Singapore en Thailand. Samen met haar vriend Niels staan er nog veel landen op de planning. Liefst zou ze dit dan doen met haar pas omgebouwde camper. Haar reisverhalen deelt ze op haar reisblog Wanderrebel. Ben je benieuwd wat zij al meemaakte op reis? Lees zeker even mee.

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht?
Afgelopen jaar en dit jaar heb ik Dubai, Singapore, Nieuw-Zeeland, Australië, Bali, Berlijn, Tel Aviv en Cyprus bezocht. Mijn man Niels en ik zijn in 2017 bijna een half jaar op reis geweest en Nieuw-Zeeland prijkt wel bovenaan onze lijstjes. De natuur is daar prachtig en het is de perfecte plek voor een roadtrip om in vrijheid het land door te reizen. Tel Aviv is ook zeker een aanrader met een groot deel van het jaar heerlijke temperaturen, lekker eten (veel vegetarisch en veganistisch), een hippe moderne cultuur en een lang zandstrand aan de rand van de stad.


Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning? 

In maart hebben we een bestelbus gekocht die we gaan ombouwen tot camper. We hopen de komende 1 à 2 maanden flinke sprongen te maken zodat we in augustus voor een paar weken richting Noorwegen kunnen. Daar ben ik op het moment wel het meest benieuwd naar, om met ons eigen verbouwde huis op wielen langs de fjorden van Noorwegen te reizen!

VW-Crafter

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Reizen is heel leerzaam. Het leert je verder te kijken dan alleen ons Nederland en dat levert een bron aan interessante culturen, landschappen en verhalen op. Letterlijk en figuurlijk de grenzen verleggen is daarom niet alleen leuk om alle mooie plekken op aarde te zien, maar het is ook een vorm van vrijheid en het beter leren begrijpen van onze wereld en medemens.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Zonder twijfel Nieuw-Zeeland, dat land heeft echt alles waar je als reiziger blij van wordt. Zomers, winters, sneeuw, stranden, bergen, meren, vulkanen, gletsjers, cultuur en noem het maar op. Daar is het niet zo moeilijk om je elke keer weer te vermaken ;-).

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten? 
Toch weer Nieuw-Zeeland omdat het daar zo mooi en divers is. Het land heeft echt mijn reishart gestolen. Maar ook Curaçao heeft voor mij veel herinneringen en heeft voor mij een speciaal plekje. Mijn moeder en broertje hebben daar een aantal jaar gewoond waardoor ik het eiland inmiddels meerdere keren heb bezocht en goed ken. Het is een beetje mijn tweede thuis geworden.

Verdrietig genoeg is mijn moeder in 2014 onverwachts en veel te jong overleden. Curaçao doet me dan ook altijd aan haar denken. In positieve zin, want ik kwam daar regelmatig omdat het haar plekje was waar ze met veel plezier heeft gewoond. Ik ga er dan ook nog steeds met een goed gevoel heen : -).

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen? 
De hoeveelheid slechte ervaringen vallen gelukkig erg mee. Op Curaçao kregen we een keer het staartje van een orkaan mee en dat was best even spannend. Het water liep het huis van mijn moeder binnen en het eiland lag even compleet plat. Het voordeel was dat mijn vlucht naar huis werd geannuleerd en uiteindelijk een week vertraging opliep. Daarna heb ik dus nog van een extra weekje vakantie kunnen genieten!

Verder zijn Niels en ik op Bali een keer flink ziek geworden van een voedselvergifting. Ik wist niet dat het mogelijk was je daar zo beroerd van te voelen…

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?
Met een locatie-onafhankelijk beroep creëer ik veel vrijheid voor mezelf, maar tegelijktijd heb ik nooit écht vakantie. Mijn telefoon, laptop en systeemcamera gaan daarom sowieso mee. Mijn werk gaat altijd door en voor mijn reisblog fotografeer ik graag. Als ik dan nog twee spullen moet opnoemen zijn dat mijn Nikies om tijdens de stedentrip veel, maar comfortabel te kunnen lopen en natuurlijk een portemonnee. Anders kom ik niet zo ver denk ik haha!

Welke stad ik zou bezoeken vind ik een moeilijke. Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n stedentripper. Ik vond Berlijn wel erg leuk en interessant vanwege de geschiedenis, maar ik ben ook wel nieuwsgierig naar Krakau, Lissabon en Dublin.

Wat is jouw ultieme reistip?
Reis op een manier die je zelf fijn vindt. Het internet en social media schotelen steeds vaker de perfecte reiziger of backpacker voor, maar uiteindelijk zijn we allemaal anders en willen we allemaal wat anders. En weetje, dat is helemaal prima!

Ben je benieuwd naar nog verhalen van Shamira? Je kan al haar verhalen vinden op haar blog Wanderrebel. Ook kan je haar volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

Bedankt Shamira voor het mooie en interessant interview.

Veel reisplezier,

Amelie

 Outdoor algemeenReizen algemeen

Advertentie

Een gedachte over “Reisinterview #34: Wanderrebel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s