Waarom ik in het Nederlands blog | Storytime

Zo’n twee weken geleden kwam mijn 100ste blogbericht online. Dat wil dus zeggen dat ik al wel wat heb geblogd. Ik ben geen ervaren blogger, maar ik vind het een toffe hobby. Zoals je misschien al hebt gemerkt zijn al mijn blogberichten in het Nederlands.

Mijn vriend merkte een tijdje geleden op dat ik graag weet waar mijn lezers vandaan komen en dat ik enkel in het Nederlands blog. Hij vroeg zich af of het dan niet interessant zou zijn om in het Engels te bloggen. Ik vond het wel iets om over na te denken. Ik kwam tot de beslissing dat ik het liefst zou verder blijven bloggen in het Nederlands. En ik vertel je waarom.

 • Nederlands is mijn moedertaal. Het is de taal waarin ik me het beste kan verwoorden. Mijn woordenschat binnen andere talen is niet volledig en mijn grammatica zeker niet. Het zou jammer zijn dat ik me probeer uit te drukken in een taal waarin ik me niet volledig juist kan uitdrukken.

Waarom ik in het Nederlands blog (1).png

 • Lezers lezen liever in hun eigen taal, gewoon omdat ze dit makkelijk vinden. Er zijn natuurlijk veel uitzonderingen op deze regel. Velen leren graag een nieuwe taal door veel te lezen of kunnen goed een bepaalde taal. Toch geloof ik dat ik mijn lezers trek omdat ze mijn ervaringen willen lezen in het Nederlands omdat ze het meest vertrouwt zijn met het Nederlands. Ook geloof ik dat er misschien enkelen zijn die ook wel Nederlands kunnen leren uit mijn blog, maar dat is geen grote groep.
 • Stiekem ben ik benieuwd naar hoe het Nederlands verspreid is over de wereld. Ik blog met WordPress en bij de statistieken kan je nagaan waar je blogberichten zoal gelezen worden en door hoeveel personen. Het zou tof zijn om te zien dat heel dat kaartje gekleurd wordt door Nederlands sprekende bezoekers over heel de wereld.

Dit zijn enkele redenen waarom ik het liefst in het Nederlands blog.

Ben jij Belg of Nederlander en woon jij in het buitenland? Of kan je Nederlands maar ben je nog nooit in België of Nederland geweest? Laat het zeker even achter in de reacties!

Veel liefs,

Amelie

ereader Computer algemeen

Advertentie

52 gedachten over “Waarom ik in het Nederlands blog | Storytime

 1. Ik kan soms vol verwondering naar GA kijken en mij afvragen waarom mensen in Peru of Estland mijn blog lezen; Maar inderdaad, Nederlandstaligen wonen natuurlijk overal!

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit vind ik een goeie! Ik blog ook in het Nederlands en toch denk ik dat Engels een goeie bij-optie zou zijn! Ik merk namelijk heel wat usa lezers op en die zullen volgens mij niet allemaal Nederlands praten!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben een Nederlandse, ik beheers andere talen nog niet goed genoeg om daarin te lezen. Maar er zijn genoeg leuke, zoals die van jou, blogs in het Nederlands, dus dasr hoeven we ons geen zorgen over te maken!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb er ook bewust voor gekozen om in het Nederlands te schrijven. M’n Engels is prima, maar zoals je zegt is het gewoon het makkelijkst om in je moedertaal te schrijven. Mijn schijfstijl komt gewoon niet zo goed over omdat ik het in ’t Engels allemaal net niet precies weet. Het publiek is dan wel ineens een stuk kleiner, maar ach!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s