Reisinterview #33: Tipify

Deze week interviewde ik Jaro (25), de schrijver van de lifestyleblog Tipify. Op deze blog geeft Jaro tips over de vele verschillende dingen die je tegenkomt in je leven. Zo geeft hij ook tips over reizen die je kan maken en hoe je dit kan doen. Denk maar aan hoe je je handbagage het beste inpakt of hoe je het beste al liftend op reis gaat. Daarom vond ik het interessant om deze jongeheer te interviewen. Ben je benieuwd naar de verhalen van Jaro? Lees dan zeker even mee.

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht?
Voornamelijk landen in Europa. We hebben de afgelopen jaren Griekenland, Kroatië, Engeland, Spanje, Bulgarije, Marokko, Macedonië, Italië, Oostenrijk en Nederland bezocht. Met Griekenland en Spanje als favorieten. Aangezien we erachter zijn gekomen dat lekker weer en strand ons erg blij maakt.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Canada! We gaan in september voor een halfjaar naar Canada en het is voor mij de eerste keer dat ik het land waar mijn vrouw opgroeide bezoek. Ik kijk er erg naar uit om haar ouderlijk huis te zien en alle mooie plekjes waar zij als kind graag was.

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
De vrijheid en het leren kennen van nieuwe culturen. Wij reizen relatief langzaam aangezien we beiden ook werken tijdens het reizen. We bezoeken dan ook zelden de grote bezienswaardigheden, maar scharen ons meer onder de locals.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Spanje! Omdat ik hier tot nu toe ongeveer 2 jaar van mijn leven heb doogebracht voelt het echt als mijn tweede thuis. Bovendien heb ik hier mijn vrouw leren kennen en komt ons hondje hiervandaan. Dit maakt het extra speciaal. De zon, het lekkere eten en de prachtige natuur zijn pluspunten. Het minpunt voor mij is de manier waarop met dieren om wordt gegaan. Ik heb zoveel hondenleed gezien in Spanje, dat ik er toch een nare smaak aan overhoud. Gelukkig zijn er steeds meer organisaties die zich daarvoor inzetten.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
De eerste reis samen met mijn vrouw naar Marokko. We hadden elkaar net ontmoet in Spanje en een week later besloten we om samen een huisje te huren aan de kust vlakbij Agadir. Een impulsieve beslissing die erg goed uitgepakt heeft. We zijn nu 3 jaar later en nog steeds supergelukkig samen!

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Genoeg, dat hoort erbij! De slechtste ervaring was denk ik in Macedonië. We hadden een huisje gehuurd in een dorpje vlakbij de Matka Canyon. De natuur was werkelijk adembenemend. De bewoners van het dorpje waren helaas iets minder vriendelijk. Op een dag loepen we door het dorp en zagen we een verwaarloosde puppy op straat lopen. Dit arme beestje werd met stenen bekogeld door 2 jongetjes van een jaar of 8. Daarna hebben de de pup niet meer gezien… Het erge was dat er op het balkon een volwassen man met een baby stond toe te kijken en de jongetjes lachend toesprak.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee?
Mijn vrouw, mijn hond, mijn macbook, mijn lievelingsschoenen en mijn damper (elektronische sigaret).

 

Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?
Zagreb! Normaal zijn mijn vrouw en ik niet echt van de steden. Wij preferen een rustig dorpje, of een huis middenin de natuur, maar Zagreb heeft ons positief verrast!

Wat is jouw ultieme reistip?
Go with the flow! Tijdens het reizen gaan er geregeld dingen niet zoals gepland. Het beste wat je kunt doen in deze situaties is accepteren en doorgaan!

 

Ben je benieuwd naar Jaro en zijn verhalen en tips? Ga dan zeker even naar zijn blog Tipify. Je kan hem ook vinden op Facebook en Instagram.

Bedankt Jaro, voor het interessante interview!

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

8 gedachten over “Reisinterview #33: Tipify

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s