Reisinterview #35: Just Go Global

Deze week interviewde ik de Utrechtse Kimberley (29). Kimberley is een travelblogster in hart en nieren! Ze bezocht ongeveer 25 landen, waaronder het Dominicaanse Republiek, Mexico, Zuid-Afrika, Egypte, Verenigde Arabische Emiraten, Thailand, Indonesië, en Turkije. De reizen die zo maakt, deelt ze dan ook met heel veel liefde op haar blog Just Go Global. Ben je benieuwd naar haar verhalen? Lees dan zeker even mee!

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht? 
Vorig jaar bezocht ik Italië (Amalfikust, Napels en Rome), Griekenland (Athene, Santorini en Ios) en de Dominicaanse Republiek. Dit jaar ben ik naar Rusland geweest en ben ik vanaf Moskou per trein naar Sint Petersburg gereisd. Als ik naar dit rijtje kijk denk ik dat Rusland hier de meest ondergewaardeerde bestemming van is, alleen al daarom zou ik Rusland juist aanraden. Het is een groot en veelzijdig land en steden als Moskou en Sint Petersburg zijn echt fantastisch. De mensen zijn aardig en het is niet eens zo ver vliegen!

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning? 
Deze zomer ga ik treinreizen door Europa en eind september heb ik een trip naar Tallinn in Estland op de planning staan. Het zijn erg verschillende reizen en eigenlijk kijk ik naar beide erg uit. Ik kijk naar de treinreis uit omdat in een maand tijd heel veel nieuwe bestemmingen ga ontdekken. Een aantal van deze bestemmingen, zoals Zwitserland en Kroatië, staan al heel lang op mijn lijstje. Superleuk dat ik er nu eindelijk heen ga! Daarnaast kijk ik ook uit naar Tallinn. Juist omdat ik nog niet veel van Tallinn weet ben ik erg benieuwd naar wat deze stad te bieden heeft. Daarnaast ben ik ook van plan om per auto de omgeving van Tallinn te ontdekken, roadtrips zijn altijd leuk!

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Ik kan er erg van genieten om nieuwe plekken te ontdekken. Van indrukwekkende landschappen, tot bruisende steden en verschillende culturen en tradities, onze wereld heeft zo veel te bieden! Ik vind het bijzonder om de vrijheid te hebben het vliegtuig in te kunnen stappen en binnen een paar uur op een compleet andere plek te zijn. Dit doe ik dan ook zo veel mogelijk.

Just Go Global - Reisblogger Kimberley - Ios.jpg

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Lastige vraag! Ik reis het liefst zo veel mogelijk naar nieuwe bestemmingen. Maar als ik echt moet kiezen dan ga ik voor Australië. Hier ben ik nog nooit geweest en aangezien het zo’n groot land is zal het vast niet snel vervelen.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Vooral Zuid-Afrika heeft een onvergetelijke indruk achtergelaten. Het was bijzonder om een paar nachten in het Krugerpark te overnachten en nog voor zonsopgang op safari te gaan om wilde dieren te spotten. De combinatie van safari’s met steden als Johannesburg en Kaapstad en een reis langs de tuinroute maakte het afwisselend en avontuurlijk.

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Ik heb nog nooit echt slechte ervaringen gehad. Tuurlijk gaat er wel eens iets mis, zoals ziek worden, een vlucht die wordt geannuleerd, bagage die niet aankomt of hotelkamer die tegenvalt. Dat gebeurt nou eenmaal als je vaak reist, ik probeer het altijd te relativeren en er het beste van te maken. Ik zorg ervan tevoren voor dat ik een goede reisverzekering heb en probeer mijn reis zo min mogelijk door minder leuke dingen te laten beïnvloeden.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan nog eens bezoeken?
Mijn telefoon, paspoort, fotocamera, geld en kleding. Er zijn best veel steden die ik nog een keer zou willen bezoeken omdat ik vaak maar een paar dagen op stedentrip ga en dus niet alles kan zien. Eén stad die mij in positieve zin heeft verrast is Boedapest, hier wil ik zeker nog een keer naartoe.

Wat is jouw ultieme reistip?
Geniet van het reizen en laat je niet gek maken door dingen die wel eens mis kunnen gaan. Je kunt namelijk niet alles van tevoren plannen of voorzien. Als je, net als ik, altijd veel foto’s maakt vergeet dan niet om af en toe je camera bewust weg te leggen en al het moois ook door je eigen ogen te bekijken!

 

Ben je benieuwd naar nog meer verhalen van Kimberley? Neem dan zeker eens een kijkje op haar blog Just Go Global. Daarnaast kan je haar ook volgen op Facebook, Instagram en Twitter!

Bedankt Kimberley voor het mooie en interessante interview!

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

11 gedachten over “Reisinterview #35: Just Go Global

  1. Wat een tof interview. Altijd leuk om eens te lezen wat andere mensen zo enthousiast maakt en hen doet stralen. Kimberly wordt duidelijk een gelukkiger mens van reizen!!

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat heerlijk om te lezen en wat heb je een groot gelijk dat je zo vaak opstap bent, en Australië doen hoor, ik ben er 20 jaar geleden een jaar geweest en als er nog eens een land is waar ik zou willen wonen is het hier.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s