Reisinterview #36: Coco Voyage

Deze week interviewde ik de Brugse Cristina (22). Cristina is een travelblogster die al veel van de wereld heeft gezien. Zo heeft al bijna 30 landen bezocht en heeft ze al in Noorwegen, Mexico en Israël gewoond. Op haar blog Coco Voyage deelt ze met liefde haar reisverhalen en tips over wonen in het buitenland en uitwisselingen. Ben je benieuwd naar haar verhalen? Lees dan zeker even mee.

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht? 
In 2017 heb ik vooral gespendeerd in Centraal Amerika en in het Midden Oosten. Dit jaar ben ik naar Marokko, Letland en Estland geweest. De plek die ik het meest kan aanraden is Mexico, simpelweg omdat het alles heeft wat je maar wil, behalve goeie spaghetti met kaassaus…

View this post on Instagram

Our first stop in Morocco🇲🇦 was Fez🕌. Fez is one of the 4 imperial cities in Morocco and used to be the capital🏰. Nowadays it's one of Morocco's biggest cities and is home to the 1000-year-old Chouara Tannery that apparently smells like pigeon shit but because I have a problem with my sense of smell, I wasn't bothered by the pigeon-shit-smell and took the time to watch and take pics🐦🐦. Not only is the oldest leather tannery in the world located in Fez, but Fez is also home to the oldest university in the world (yes, older than Oxford). : 🏫 My experience; Fez was nice but I wouldn't return. I felt like the locals weren't too keen on tourists and it makes me feel guilty. Living in a very touristy city myself, I know the feeling and it's not nice. Other than that, in my opinion, there isn't THAT much to see – except for the tannery and some architecture, I didn't see anything very special. The cool thing is that no cars🚘 are allowed in the medina (the old city center) but the sad thing is that the locals only let you walk on the main streets and not in the little alleys. :🌎 I'm glad I went but I have mixed feelings🤔. : {#fezmorocco #fesmorocco #tanneries #fez #visitfez #visitfes #chaouwaratanneries #fezmedina #fesmedina #visitmorocco #marokko #moroccovacations #inmorocco #discovermorocco #simplymorocco #wonderlustmorocco #moroccotravel #reiseblog #reisblog #reiseblogger #reisblogger #reizen #northafrica ##leathertannery}

A post shared by ♑ Cristina Mareld ♏ (@cristinamareld) on

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Wat er op de planning staat en waar ik het meest naar uit kijk is familie en vrienden bezoeken in landen waar ik al geweest ben haha, zoals Noorwegen, Schotland, Marokko, Israel , Ierland etc. Verder gaan we binnenkort naar Roemenie, één van mijn kinderdromen komt uit!

Voor volgende jaren heb ik écht nog geen idee. Misschien dat ik een van de komende jaren op stage ga naar Zuid-Amerika of ergens in Afrika? We shall see.

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
De schoonheid. Ik ben altijd een natuurfreak geweest maar jammer genoeg woon ik in volgebouwd Vlaanderen en niet in het groene Wallonië. Ik reis om dichter bij de natuur te kunnen zijn, mensen te ontmoeten en bij te leren (oa talen). Dat is wat reizen speciaal maakt voor mij.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Zonder twijfel, MEXICO #obsessed

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Toen ik bij mijn schoonfamilie in Israel woonde, kwam mijn vriend met het idee om voor een weekje naar de Sinai woestijn in Egypte te ontstappen (dat grenst aan het zuiden van Israel). Dit is echter een gebied waar verschillende terreur groepen zoals Islamic State zich schuil houden en af en toe eens een aanslag plegen. Het gebied is echter ZO mooi, dat we het écht niet konden laten om te gaan. We deden dit in het geheim omdat mijn schoonfamilie anders door het lint zou gaan, om het zacht uit te drukken. Eens aangekomen in Sinai, verdwenen al mijn zorgen, het gebied waar wij waren was kalm, rustig en de locals – die maar niet begrepen dat ik NIET uit Israel kwam en GEEN Hebreeuws sprak (de enge toeristen in Sinai zijn Egyptenaren en Israelis) – waren heel behulpzaam. Needless to say het was een zalige vakantie.

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Niet dat ik me herinner, behalve voedselvergiftigingen in Centraal-Amerika en Turkije dan… Waarvan ik geleerd heb dat mijn overgevoelige maag écht geen streetfood accepteert en dat ik best zelf kook ipv op restaurant te gaan.

Buiten dit heb ik 1 slechte ervaring maar het heeft niet met MIJ op reis te maken; Aan alle toeristen die Brugge bezoeken, respecteer de locals aub. Wij moeten ook naar school/werk en we hebben echt geen tijd om aan te schuiven simpel weg om naar de andere kant van de straat te geraken. Je mag gerust rond lopen maar palm niet het volledige voetpad in en als je ziet/hoort dat iemand wil passeren, ga dan aan de kant. You’re not in a hurry, but we are, so you better respect us.

Wat heb ik geleerd van in een super toeristische stad te wonen? Zelf geen super toeristische steden bezoeken en altijd respectvol en beleefd te zijn tov de locals van de landen die ik bezoek.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?
Gsm, camera, statief, goeie schoenen, voedsel. En welke stad ik zou bezoeken? Ik wil graag nog eens terug naar Edinburgh! Buiten dat zou ik nog zo veel andere steden willen bezoeken.

Wat is jouw ultieme reistip?
Doe veel research op voorhand, maar plan niet!

Ben je benieuwd naar nog meer verhalen van Crisitina? Neem dan zeker eens een bezoekje aan haar blog Coco Voyage. Ook kan je haar vinden op Instagram.

Ik zou graag Cristina bedanken voor het mooie en interessante interview.

Veel reisplezier,

Amelie

 Outdoor algemeen Reizen algemeen

Advertentie

2 gedachten over “Reisinterview #36: Coco Voyage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s