Reisinterview #38: Reispiratie

Deze week interviewde de Nederlandse Chun (21), de schrijfster van de reisblog Reispiratie. Chun is dol op reizen, en dit deelt ze sinds kort met heel veel passie op haar blog. Daar geeft ze bijvoorbeeld tips over de beste citytrips. Ben je benieuwd naar haar verhalen? Lees dan zeker even mee.

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht?
Afgelopen jaar en dit jaar ben ik veelvuldig in Azië geweest. Vorig jaar 4 weken door Thailand rondgereisd en anderhalfweek doorgebracht in Hong Kong. Bovendien ben ik ook nog voor een citytrip zes dagen naar Lissabon geweest. Als we terugblikken op dit jaar, staat tot nu toe alleen nog Hong Kong op het lijstje, op een weekendje Antwerpen na.

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Ondanks dat 2018 al bijna over helft is, staan er (gelukkig) nog diverse reizen op de planning. Begin juli staat een weekendje Maastricht op de planning, om vervolgens medio augustus voor vier weken te vertrekken naar The USA voor een roadtrip. Nog nagenietend van de roadtrip, zit ik in Oktober alweer in Vietnam en Hong Kong. Het hoogtepunt, waarnaar ik het meest naar uitkijk is de roadtrip in de Verenigde Staten. Het wordt mij en mijn reisgenoten alledrie de eerste keer dat we naar de Verenigde Staten gaan en dat gelijk voor vier weken!

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Voor mij is reizen de ideale mogelijkheid om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Het ontdekken van nieuwe culturen, mensen, bezienswaardigheden en lokale cuisine’s maken reizen voor mij speciaal.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Als er nog maar één bestemming is waar ik naartoe zou mogen reizen, dan zou ik kiezen voor Hong Kong. Hong Kong heeft naast een geweldige stadssfeer ook nog voldoende plekken waar je helemaal tot rust komt. Het is voor mij een plek waar ik verliefd op ben, een combinatie tussen Westers en Oosters.

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Mijn meest memorabele reis tot nu toe, was mijn reis naar Thailand vorig jaar. 4 weken backpacken door Thailand, is iets wat ik altijd al wilde doen en ik ga deze ervaring dan ook zeker nooit vergeten.

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Zeker wel eens slechte ervaringen gehad. Mijn slechtste ervaring tijdens het reizen was vorig jaar in Lissabon. Tijdens onze citytrip, maakte wij een uitstap naar Sintra, daar hadden we 1 elektrische auto gehuurd. We zijn daarmee rond gaan rijden voor een dag. Echter hadden we de batterijecapactiteit iets te ruim ingeschat, waardoor we op een gegeven moment langs de weg stonden in the middle of nowhere zonder bereik. Gelukkig liep alles goed af, de volgende keer toch het zekere voor het onzekere nemen en eerder huiswaarts keren.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee?
Welke vijf spullen ik zeker meeneem op citytrip zijn:

  • Mijn smartphone. Of het nou voor vertalingen is of navigatie tegenwoordig is die onmisbaar;
  • Een externe batterij. Met alle toepassingen is de batterij binnen no-time leeg;
  • Een dun jasje/vestje, tropische temperaturen of niet, ik zorg er altijd voor dat er een vestje/ dun jasje mee is voor als het koud wordt, zoals op binnenplaatsen met airco of natuurlijk in het vliegtuig
  • Even heerlijk op het strand in met muziek of in het vliegtuig, oortjes zijn onmisbaar voor mij op vakantie
  • Als allerlaatst, wat ik zeker meeneem is op een citytrip is: Een GoPro. Niks is zo mooi om terug te zien/te maken als een aftermovie van die ene reis.

Wat is jouw ultieme reistip?
De ultieme reistip van Reispiratie is: Geniet van de kleine momenten op een reis. Of het nou die 10 minuten in de zon op het terras is, in een trein met alleen maar locals of een fietstocht langs de rijstvelden van Bali, geniet van elk moment. Alleen, met je geliefde of met je vrienden/vriendinnen vergeet niet dat jij even er tussenuit bent om te genieten. Koester elk moment en let op de kleine details, hierdoor ga je je reis nog meer waarderen.

 

Wil je nog meer te weten komen over Chun? Breng dan zeker eens een bezoekje aan haar blog Reispiratie. Ook kan je haar vinden op Facebook.

Bedankt Chun, voor het mooie en interessante interview!

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

3 gedachten over “Reisinterview #38: Reispiratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s