Reisinterview #37: get out of town

Deze week interviewde ik Sylvie (34), de schrijfster van de reisblog get out of town. Dol op reizen, deelt ze haar verhalen en tips op haar blog. Zo bezocht ze al een stuk of 20 landen maar ontdekt ze ook graag de Benelux. Dit doet ze het allerliefst samen met haar gezin. Ben je benieuwd naar haar verhalen? Lees dan zeker even mee.

Welke plaatsen heb je dit jaar en afgelopen jaar bezocht?
Dit jaar zijn we gaan skiën in La Rosière, voor de eerste keer met de kinderen, en dat was fantastisch! Een ongelofelijk mooi en groot skigebied, maar ook geweldig om dat samen met de kinderen te kunnen doen. Een intense gezinsvakantie waar ik erg van genoten heb. Verder zijn we dit jaar een weekendje in de Ardennen en Vlaamse Ardennen geweest. Dat doen we wel vaker met familie en vrienden. Vorig jaar geen grote reis gemaakt omdat we toen midden in een verbouwing zaten. Wel vele weekendjes weg, ook een weekje Ardennen en skiën met schoonbroers en -zus in Montafon, Oostenrijk.

 

Wat staat er dit jaar en de volgende jaren nog op de planning?
Dit jaar gaan we op huwelijksreis, eind van de zomer! We trekken naar Noord-Italië en Zwitserland. We willen daar gaan wandelen in de bergen (staat al heel lang op mijn verlanglijstje), kuieren door pittoreske bergdorpjes, sippen van lekkere wijntjes en uiteraard, genieten van een vakantie met 2. Aansluitend gaan we nog een paar dagen met de kinderen weg, maar de bestemming is nog onbekend. Volgend jaar kijk ik alvast uit naar nog een keer op skivakantie gaan, maar ook voor de eerste met de mobilhome op reis gaan. Waar ik graag naartoe wil? De Marken, Andalusië, Zuid-Engeland, Portugal, Graubünden of Toscane. En eens de kinderen wat groter zijn, wil ik heel graag een paar weken naar Noorwegen.

Wat maakt reizen zo speciaal voor jou?
Intens samenzijn met het gezin, geen routine, geen huishouden, nieuwe plekken ontdekken en gewoon even weg zijn van alles, herbronnen.

Stel, er is nog maar één bestemming waar je naar toe mag reizen en dat wordt de bestemming waar je telkens weer naar moet reizen, welke plek zou dit dan zijn?
Haha, moeilijke vraag. Dan zou ik voor plek gaan waar ik al eens geweest ben (toch niet te veel risico’s nemen:)) en waar ik bijzondere goeie herinneringen aan heb en dat is Toscane. Zo waanzinnig mooi en er hangt daar een heerlijk sfeertje.

 

Je hebt waarschijnlijk veel mooie herinneringen aan al de reizen die je ooit maakte, maar welke reis zal je zeker nooit vergeten?
Mijn beste aankoop ooit was een one-way ticket naar Australië. Ik was 22, afgestudeerd in de Communicatiewetenschappen, single en had geen zin om al te gaan werken. De ideale moment om er in m’n eentje een paar maanden op uit te trekken. Ik ben zo blij dat ik dat toen gedaan heb. In combinatie met een gezin en job zou dat nu niet meer kunnen. Ik heb toen zoveel moois gezien, zoveel toffe dingen gedaan, zoveel geweldige mensen ontmoet, mezelf beter leren kennen en gegroeid. Dat was een geweldige ervaring. Ik zou het zo weer doen. Ik heb trouwens al afgesproken met mijn verloofde dat ik ooit weer eens alleen zou reizen. Ik vond dat heerlijk!

Heb je al eens slechte ervaringen gehad met reizen?
Op die soloreis ging ik van Australië naar Thailand. Ik kwam daar midden in de nacht op de luchthaven van Bangkok aan, ging met de eerste de beste taxi naar de stad en kwam er in een luguber hostel terecht. Ik heb daar even geslapen, maar van zodra ik een oog open deed, stond ik recht en ben ik het afgebold. Ik had nog willen betalen, maar er was niemand te zien. Ik was daar blijkbaar ook in een afgelegen deel van de stad, want het duurde even voordat ik een tuktuk zag. Die bracht me naar het toeristisch gedeelte en pas toen kon ik weer ademen. Ik was zo blij om weer Europeanen te zien :)! Dat waren geen aangename uren. De volgende keer zou ik er dus voor zorgen dat ik overdag land en een beter hostel uitzoek.

Stel, je gaat op citytrip, welke 5 spullen neem je zeker en vast mee? Welke stad zou je dan (nog eens) bezoeken?
Ik zou heel graag nog eens naar New York gaan. Op m’n lijstje staan ook San Francisco, Kaapstad, Berlijn en steden in Oost-Europa. Parijs en Londen mogen ook altijd, die vervelen nooit. Wat ik meeneem: mijn telefoon, camera, goeie wandelschoenen, geld en light luggage.

Wat is jouw ultieme reistip?
Euh… doe het zo vaak mogelijk! En als je op reis bent, wees actief. Zo vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om letterlijk en figuurlijk hoogtepunten op te zoeken.

 

 

Ben je benieuwd naar meer verhalen van Sylvie? Bezoek dan zeker haar blog Get out of town. Ook kan je haar vinden op Facebook en Instagram.

Bedankt, Sylvie, voor het mooie en interessante interview.

 

Veel reisplezier,

Amelie

Advertentie

2 gedachten over “Reisinterview #37: get out of town

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s